Pridelenie čísla na zdravotnej kartičke v Čechách

simona173
5. nov 2013

Ahojte, vie niekto presne ci ked ma poistil zamestnavatel v cesku ci mi bolo hned pridelene ceske r.cislo? to je na zdravotnej karticke

simca06022011
5. nov 2013

Rodne cislo mas len jedno, to co mas v rodnom liste. V eu krajine dostanes cislo dalsie. Ktore nahradi v ich styku toto cislo ale bude ine pre zdravotku a ine ti da socialka.

bajana
5. nov 2013

@simona173 ano, v CR dostavame aj my Slovaci od zdr.poistovne nove rodne cislo....ale ja ho pouzivam len v kontakte so zdr. zariadeniami....lebo na OP mam samozrejme svoje povodne rod.c. a to vytvara na inych uradoch (socka, zivnostak) iba chaos....

simona173
autor
5. nov 2013

Dakujem ti, viem ze doktorka vzdy pouzivala to na karticke, a teraz vypisujem ziadost o rodicovsky prispevok a tam pisu ze trba napisat c.rod.cislo, a nebola som si ista ci ho mozem pouzit

kristiii
5. nov 2013

@simona173 a to vypisuješ české tlačivo? Lebo tam pokiaľ viem bolo že cudzinci uvádzajú miesto rodného čísla dátum narodenia a za tým Ž alemo M. Ja som to vždy takto vypisovala a bolo to v poriadku.

matozazzo
5. nov 2013

Rodne cislo pouzivas vzdy len svoje slovenske. Ceske by si dostala, len ak by si menila obciasnstvo. Ak vypisujes tlaciva, uvadzas svoj datum narodenia.

simona173
autor
5. nov 2013

aha tak to ok tak dik za radu tak aj dcerine potom musim takto, lebo v rod.liste ma slovenske