Ahojte, viete mi poradiť , koľko približne stojí komplet kúpeľňa 6,1m²? Podlaha, obklady, vaňa (nie rohová),2umyvadlá a Geberit wc závesné,sprchový kút?
Podlahové kúrenie je už urobené aj s poterom.
Materiál klasika obklady z Mercury, Obi...žiadne talianske drahé..
@brna1989 Merkury za mňa najväčšia chyba pri zariaďovaní! Vizuál síce celkom pekný, ale kvalita des! Úplne vyhodené peniaze, niektoré veci od nich sme už museli vymeniť (bývame 3 roky) takže keby si rovno priplatíme máme bez problémov a nevyhodíme peniaze zbytočne. No ulakomili sme sa 😑
Som z Ba,tak ti asi neporadim. Ale Mercury nie.
@brna1989 no tak to máš krásnu položku... 😉 u nás cca 700 eur za robotu pred 3 rokmi. Myslím že fakt sa ti oplatí samej nahádzať veci do googla alebo obehať nejaké obchody.. u nás - obklad máme zo sika ( v merkury som sa bála kvality a naťahovačiek s reklamáciami). Potrebuješ vedieť či chceš iba klasiku alebo dekor - ten je drahší , ak tak ako to nakombinovať. Sprchový kút za 200 by som si ja nedala,- to je otras. Sklenený výde drahšie hodne. Koľko hodláš investovať do batérií, chceš kvalitný nábytok alebo nie... alebo iba umývadlá... sprch.batéria -aká, aký typ vane (nejde o tvar ale o materiál)...
@brna1989 my sme pobehali rôzne stavebniny u nás v BB, dalo sa vybrať len to chcelo o dosť viac námahy a hľadania. Nakoniec sme brali obklad zo Sika, tiež menšie veci od nich, batérie Grohe... umývadlo a skrinku sme vzali v IKEA, umývadlo - liaty mramor je úplne zlý materiál! Pri ďalšej prerabke už nikdy. Zničil sa totálne a to sa oň starám a šetrím ho ako to len ide 🙄
Obklad keramika Soukup brali sme dopredaj tak to vyšlo dosť lacno zariadenie Mercury pl síce každý nadava ale nám po piatich rokoch vyhovuje a nič na ňom nevidíme a všetko slúži ako má ,rohová hydromasážne vaňa tiež z pl - asi najväčšia položka + nový poter ,sadrokartón 1500 eur
@brna1989 skrinky s umývadlami my osobne máme z merkury - áno, skrinky sú aj takej kvality, ale keďže máme 3 malé deti toto u mňa nebola položka do ktorej by som chcela vraziť 500x2 eur. Keď doslúžia a deti podrastú, vymeníme. Batérie máme grohe, vaňu veľkú, ale lacnú.
Ide možno aj o to, či máš finančný strop alebo to chceš len orientačne. Nie je vždy všetko len o cene, ale aj o využiteľnosti, praktickosti a potrebe rodiny.
Ja som googlila, čo sa dalo prišlo cez net, lebo som našla akciu, lebo sa mi niečo páčilo. V merkury som vedela že idem na skrinky a rozhodovala okamžitá dostupnosť a to či sa hodili dizajnom. 😉
Ptáček veľkosklad komplet všetko od sanity až po obklad -dlažbu projekcia a za štvorcový meter sa berie 10-15 e a toľko aj na hodinu ostatný odborníci.
@brna1989 to myslím že by sa mohlo dať v takej primeranej kvalite. Ono treba si to hlavne premyslieť čo chceš a potrebuješ a od toho sa odvíja zvyšok. Ak máš možnosti potom aj niečo obehať, tak sa dá vybrať - niektoré veci treba aj vidieť najprv aby mal človek reálnu predstavu. Ak to budeš riešiť cez net, daj pozor na recenzie... a čo sa týka obkladu, teda roboty tak to si zisti priamo u firmy. Niekto to ráta za hodinu, niekto za metre - a tu je cena asi hodne rôzna 😉
@brna1989 skús keramika Soukup, siko
@brna1989 teraz pozerám ten kút čo si spomínala - to je dosť položka... pôvodne sme aj my chceli, v druhej kúpeľni, ale no ... 😊 asi to nedáme cenovo. Sklá sú drahé, spodok musí byť inak urobený ako keď len niečo postavíš navrch, penetrácia, žleb... začni tým, čo už vieš aké chceš, a skús si to predstaviť aj o pár rokov (myslím hlavne obklad) 😉 lebo ten nevymeníš tak skoro
Okolo 5000 Eur za standardnu kupelnu by malo byt OK. O obkladoch je fajn sa poradit s majstrom, nam napriklad najmenej odporucali Baumax (teraz OBI), ze su velmi tenke a lamu sa pri rezani. Pre mna dobry pomer cena/vykon ma ceske Rako, myslim, ze cast ich sortimentu predava aj Siko. Urcite by som nesetrila na original Geberite, slusnych bateriach a ani sprchovom kute (zastenach), lebo ho budes preklinat vzdy pri cisteni. A do sprchaca minimalne (idealne do celej kupelne) urcite protismykovu dlazbu.
@brna1989 mercury je desna kvalita.