Priateľov brat má dve exekúcie

21. okt 2023

Ahojte. Naše rodinne vzťahy tu radsej nejdem rozpisovať, bohužiaľ niesu najlepsie. Konkrétne by som ale potrebovala teraz poradít. Zistili sme že priatelov brat ma 2 exekucie. Čo by som ani neriešila lebo si nenechá poradiť ani pomôcť ale vlastnia po otcovi jeden dom. Moj priateľ aj on majú 1/4 ostatné 2 časti sú ešte medzi ich ďalším bratom a mamou. On sám nevlastní nic ine… môžu im napríklad zobrat ten dom? Alebo napríklad moj priateľ z toho môže mať nieco niekedy? Napr problem pri hypotéke alebo pri niečom inom? Vdakabohu s ničím takým nemám skúsenosť… dakujem

simsalabim
21. okt 2023

Vlastnila som podiel pozemku so surodencami a bratrancami a sesternicami. Ked mala sesterka exekuciu, jej podiel nam exekutor ponukol na odkupenie a uspokojenie pohladavky. Predpokladam, ze ak by ho z nas nikto nechcel, ponuknu ho dalej.

jaroslav81
22. okt 2023

V budúcnosti bude problém s predajom domu, exekúciu bude treba vyplatiť pred prevodom na katastri, dom im nezoberú, keďže nevlastní nadpolovičnú väčšinu, teoreticky by mohli ponúknuť na predaj tú jeho štvrtinu, ale asi žiaden blázon by ju nekúpil, jedine že by ju odkúpil niekto z ostatných vlastníkov...