Dobrý vecer
Chcem sa spýtať
Ak sa dnes posielali peniaze cez ib z Prima banky do vúb banky. Budú zajtra na účte vo vubke?
Ďakujem
pochybujem... ked posielam z primy peniaze, odchadzaju pracovny den rano... a teda nestalo sa mi ze ich mam v ten den (vacsinou posielam obojsmerne TB/Prima, sem tam z VUB do Prima).
peniaze odidu po polnoci a pri dobrej voli okolo obeda ich dotycna bude mat a ak nie tak az v utorok
No kedze Prima nie je zapojena do systemu okamzitych platieb a cez vikend sa prevody nevykonavaju, tiez si myslim, ze az v utorok.
tiež sa prikláňam k utorku
@janai1 ano, medzi 4 bankami (prima tam nie je) a nic sa nezaklikava... nie je to rychla platba... rychle platby su za poplatky, napr. vo vub mam rychlu platbu moznu do 5t eur, za poplatok...
@simca06022011 zaklikava - tusim VUB alebo Spora nie som si ista napr. to nastavila tak, ze to musis zakliknut, ze chces tu okamzitu, TB to ma automaticky, ze ASAP
zajtra urcite nie - nedela je nebankovy den a bankove systemy pracuju so zajtrajsim datumom = platba akoby bola zrealizovana za zajtra hoc vo vacsine bank odidu peniaze z uctu hned, prijemca ak nejde o instantne platby (styri spominane banky) bude mat peniaze pripisane nasledujuci pracovny den = utorok
@petamich nemusis, to co je vo VUB zaklikavacie ako rychla platba je za poplatok a je to aj do inych bank (ja mam tuto banku, robim mesacne tak 500 platieb, presne ako prisla novinka s tymito rychlymi platbami tak som to studovala, lebo v cenniku je spoplatnena rychla platba. Prevod mi pride okamzite z VUBky aj ked to nezakliknem. Teda VUB mam podnikatelsky ucet, neviem ci su tam ine podmienky pri osobnych).
@simca06022011 mne kolega posielal z VUB do SLSP a musel zakliknut, ze chce okamzitu platbu
@nelca84 napisala som k tomu dost 🙂 nemusim nic zaklikavat aby som to mala hned (ale teda, mozu mat ine skusenosti... nebudem sa hadat 🙂 )
Pozeram to teraz na VUBke a je to tak, zalezi to ci je to spoplatnene teda od druhu uctu, preto mne to v mojom ucte hadze v cenniku. Ale teda platby mi pridu hned ako pisem aj bez zaklikavania.
@simca06022011 ale ty pises o podnikatelskom, kde mozu byt ine podmienky. Nemyslim, ze sa tu bavime o tomto type uctov, takze zbytocne kalis vodu 😉
@nelca84 ked myslis :D
@simca06022011 včera som robila 2 prevody z fyz.uctu VÚB raz to chcelo zakliknut, druhý krát len zadať dátum vždy inak
Má Prima rýchlu platbu?Ak áno sú tam hneď, ale musíš to dobre zakliknut