Prevod v banke

jaruska18
16. nov 2024

Ahojte, je možné že banka neurobila prevod ked som posielala peniaze vo stvrtok večer? Posielala som na účet čsob, a zatial im nenabehli. Internet ukazuje ze maju rychle platby, no zatial nic. Dakujem

janai1
16. nov 2024

@jaruska18 posielala si to z akej banky a ako okamžitú platbu?

aknaj
16. nov 2024

ČSOB zatiaľ nemá rýchle platby
a ak si to posiela vo štvrtok večer, pravdepodobne ti už systém nastavil splatnosť na piatok a tak budú mať peniaze nasledujúci pracovný deň, teda v pondelok

janai1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janai1
16. nov 2024

@aknaj čsob má okamžité platby na prijímanie od 7.10.2024

aknaj
16. nov 2024

@janai1 tak to som zatiaľ nepostrehla, vďaka za info, budem si sledovať, ako mi chodia platby 🙂

aknaj
16. nov 2024

@janai1 tak mi to nedalo, pozrela som to a len tento mesiac to bolo okamžitou platbou, minulý mesiac boli peniaze z TB zaslané 8.10. a prijala som ich 9.10.
preto som si to zatiaľ nevšimla 🙂

janai1
16. nov 2024
aknaj
16. nov 2024

@janai1 možno chceli a nevydalo 🙂 ale áno, je to len deň po tom, ako to plánovali spustiť

skeblicka777
16. nov 2024

@aknaj ČSOB má prijímanie okamžitých platieb, na som to skúsila doma z VÚB a funguje to.
@jaruska18 neviem z akej banky si posielala, ale niektoré to majú tak, že keď robíš prevod po 20tej hodine, odídu z účtu na druhý deň, čiže asi odišli až v piatok, teda asi nebehnu až v pondelok

maranco
16. nov 2024

@jaruska18 aký máš dátum splatnosti na prevodnom príkaze, štvrtkový alebo piatkový? Ak piatok tak prídu až v pondelok
ak štvrtok tak by prišli v piatok
ak by si poslala okamžitú platbu tak ju majú do 5 sekúnd

margotka17
17. nov 2024

@janai1 ..., ale ak druhá banka nemá ešte rýchle platby, tak to nefunguje. Ja som vo štvrtok ráno posielala do mBank a neprišli hneď - okamžite.

janai1
17. nov 2024

@margotka17 ved práve preto som sa autorky pýtala z akej banky to posielala ale nie je schopná ani odpovedať

mariaa79
17. nov 2024

@jaruska18 v Slsp záleží aj od výšky sumy.Do 5 tis ide hneď a vyššie sumy trvajú aj dva tri dni.

jaruska18
autor
17. nov 2024

@janai1 prepac, nebola som tu, preto neodpovedam. Ja mam slsp, peniaze som posielala vo stvrtok večer, a datum splatnosti bol este štvrtok. Preto mi je zvláštne ze im este nenabehli 🙂

skeblicka777
17. nov 2024

@jaruska18 a neklamú ťa, že peniaze nemajú, veď slsp má rýchle prevody a ČSOB prijíma tiež už, sama som to skúšala z VÚB a hneď boli na účte

maranco
17. nov 2024

@jaruska18 keď si posielala cez IB prepla si v možnostiach platby že poslať okamžite? Cez IB VÚB to musíš ručne prepínať

jaruska18
autor
17. nov 2024

@skeblicka777 bolo to posielané rodine, pochybujem zeby klamali

jaruska18
autor
17. nov 2024

@maranco nikdy nic neprepinam, ani neviem ci to treba aj v slsp 😀 no uvidíme, ci v pondelok nabehnú 🙂

janai1
17. nov 2024

@maranco v slsp je to automaticky nastavené ako okamžitá platba keď to podporuje aj druhá banka.

maranco
17. nov 2024

@jaruska18 v detaile platby by to mohlo byť vidieť či išla okamžite alebo bežne
ale ak bol dátum splatnosti vo štvrtok tak aj pri bežnej SEPA platbe to mali dostať v piatok
keď budeš pozerať detail platby skontroluj aj IBAN či si neposlala niekde inde