Dobrý večer chcem sa spýtať ak niekto posiela z prima banky peniaze do vub po 20:00hod. budu zajtra na účte ?.alebo je to nejak dane ze npr ak pošle po 19:00 budúci deň uz neprídu...
Ja som včera večer okolo 21:30 posielala z sporiteľne do poštovej banky a boli na úcte doobeda nasledujúci deň(dnes)
Ja mam vub a po 20.00h ked poslem zostane prikaz v cakajucich platbach a odosle ho rano,takze v inej banke v ten den tazko nabehnu
Zavisi od banky, ale do 22:00 by malo zbehnut v ten den, cize na druhy den na ucte.
Ako kedy, ale štandardné, keď sa pošlú do 12:00, tak budú nasledujúci deň. Ale ani to nie je pravidlo. Už sa mi stalo, že som poslala večer a na druhy deň boli a niekedy ani keď do 12:00🤷♀️
S Prima banky odchádzajú platby do 21:00.Tak by mohli byť.
zalezi natom, kedy ma tvoja banka vecernu uzavierku.
Co si pamatam, kedysi napr. Tatra mala uzavierku pre platbe nez IB do 21.00
cize cokolvek si stihla poslat do 21.00 preslo, a na druhy den bolo tak kde treba. Ak alw uz prikaz na platbu zbehol po 21.00 tak realne odisiel na druhy den a prisiel o dalsi den.
Takze to si treba zistit v banke
To zrejme nie. Este sa mi nestalo, aby prisli peniaze takto medzi bankami behom dna.
tak nakoniec prisli o 11:00 boli na ucte.
Ja len doplnim - Pri platbach v eurach v SR plati medzi bankami D+1 = D je den prijatia platobneho prikazu, a 1 je jeden pracovny den. To znamena, ze platba musi byt pripisana na ucet prijemcu do jedneho pracovneho dna nasledujuceho po zadani platobneho prikazu.
Ine lehoty su potom pri platbach v inych menach a mimo SEPA, alebo pri hotovostnych, atd.. pekny den 😉
myslím, že neprídu :/ 24hodín trvá prevod