Prevod peňazí z Prima banky do VÚB

9. sep 2021

Dobrý večer chcem sa spýtať ak niekto posiela z prima banky peniaze do vub po 20:00hod. budu zajtra na účte ?.alebo je to nejak dane ze npr ak pošle po 19:00 budúci deň uz neprídu...

momi1_1
9. sep 2021

myslím, že neprídu :/ 24hodín trvá prevod

nikol789
9. sep 2021

Ja som včera večer okolo 21:30 posielala z sporiteľne do poštovej banky a boli na úcte doobeda nasledujúci deň(dnes)

tncka
9. sep 2021

Ja mam vub a po 20.00h ked poslem zostane prikaz v cakajucich platbach a odosle ho rano,takze v inej banke v ten den tazko nabehnu

petamada
9. sep 2021

Zavisi od banky, ale do 22:00 by malo zbehnut v ten den, cize na druhy den na ucte.

ailiba
9. sep 2021

Ako kedy, ale štandardné, keď sa pošlú do 12:00, tak budú nasledujúci deň. Ale ani to nie je pravidlo. Už sa mi stalo, že som poslala večer a na druhy deň boli a niekedy ani keď do 12:00🤷‍♀️

ebaja
9. sep 2021

S Prima banky odchádzajú platby do 21:00.Tak by mohli byť.

elanor
9. sep 2021

zalezi natom, kedy ma tvoja banka vecernu uzavierku.
Co si pamatam, kedysi napr. Tatra mala uzavierku pre platbe nez IB do 21.00
cize cokolvek si stihla poslat do 21.00 preslo, a na druhy den bolo tak kde treba. Ak alw uz prikaz na platbu zbehol po 21.00 tak realne odisiel na druhy den a prisiel o dalsi den.
Takze to si treba zistit v banke

patka06
9. sep 2021

@tncka vo VUB peniaze odchádzajú z účtu hneď po polnoci a ešte v ten deň sú na účte príjemcu, ravnako ako PP zadaný do 10.00 v niektorých bankách sú peniaze ešte v ten istý deň /SLSP, MBank - tam to mám odskúšané/
Autorke: na 99% budú zajtra poobede na účte

gertrudka222
10. sep 2021

To zrejme nie. Este sa mi nestalo, aby prisli peniaze takto medzi bankami behom dna.

autor
10. sep 2021

tak nakoniec prisli o 11:00 boli na ucte.

veronika_x
10. sep 2021

Ja len doplnim - Pri platbach v eurach v SR plati medzi bankami D+1 = D je den prijatia platobneho prikazu, a 1 je jeden pracovny den. To znamena, ze platba musi byt pripisana na ucet prijemcu do jedneho pracovneho dna nasledujuceho po zadani platobneho prikazu.
Ine lehoty su potom pri platbach v inych menach a mimo SEPA, alebo pri hotovostnych, atd.. pekny den 😉