Zo zahraničného účtu som dala poslať na môj SK účet peniaze a omylom som zadala o dve nuly menej a odoslala som platbu ale cisla účtu sú správne zadané len tie dve nuly. Teraz dúfam že sa platba vráti naspäť na Norsky účet ako nevybavená máte niekto skúsenosť o prevodoch omylom?🙈
@ckocka no šlo to cez kamošov účet a ten povedal že to zaplatil možno si nevšimol že mu platba neprešla ďalej teda dúfam podľa toho čo hovoríš. Lebo ja z môjho účtu musím poslať jemu na norsky a on potom z jeho mne na Slovensko je to komplikované keď ja nemôžem priamo ešte posielať
@natalia2003 ja iba viem toľko že som mu napísala zle číslo môjho účtu a že to už odoslal tak sa bojím čo sa stalo s peniazmi
@natalia2003 Takto sa z toho ťažko vymotáme, ale: ak si mu ty poslala číslo účtu kde chýbali dve nuly a on ho zapisoval ako IBAN tak to znamená že musel dve nuly pridať pred vlastné číslo číslo tvojho účtu. IBAN má 16 pozícií, najprv sú písmená označujúce štát, potom kód banky, nuly - tolko kolko je potrebné na doplnenie tých 16 pozícií a potom vlastné číslo účtu. No a ak to teda zapísal tak ako hovorím tak by sa mu platba mala vrátiť rovnako ako keď posielaš vnútroštátny prevod a napíšeš zle číslo účtu. Ale pre istotu by som zavolala na infolinku jeho banky, samozrejme musí mať pred sebou údaje toho prevodu, ak sa teda vobec nejaký uskutočnil.
@natalia2003 Oprava, IBAN má 24 pozícií, nie 16. Ale ostatné platí tak ako som napísala.
@ckocka no ďakujem tiež si myslím že mu vypísalo zlý počet 0 tak ich iba dopísal zajtra sa na to pozrie písal. A možno nebude musieť a prídu mi na účet to bude zážitok 🙉 🙊
Nórske účty majú 15 znakov 2 písmená NO + 13 číslic, slovenské IBAN má 24 znakov SK + 22 číslic.
Ak chýbali 2 číslice tak už banková aplikácia mala upozorniť, lebo vtedy nesedia kontrolné číslice. A keď napriek tomu "odišla" platba tak sa cca na druhý deň vráti späť.
https://www.iban.sk/structure
Tu si skús zadať svoje číslo účtu bez tých dvoch núl.
https://www.iban.sk/iban-checker
Nemám síce nórsku banku, ale žiadna z tých, ktoré mam, mi neprijme chybný iban. Takže alebo iban chybny nebol alebo kamoš neposlal.
To je blud,ja som zila v irsku 12 rokov a ak zadas zle cislo uctu,peniaze ti neodosle, stale musi sediet ucet a meno majitela uctu,aspon u nas to tak v AIB banke bolo....
To si ale musela zadávať číslo účtu v medzinárodnom formáte ako IBAN, ak by ti tam dve číslice chýbali tak ťa to predsa nepustí.