Ahojte potrebujem spravit prevod z TB na Španielsky ucet ked tu platbu zadam zajtra pride to v pondelok alebo treba dat zrychleny prevod ? Potrebujem aby to tam v pondelok uz urcite bolo.Dakujem za info
@lila8686 Ak zadáš platbu zajtra, tak do medzibankoveho clearingu (Target2) platba pride aj tak až v pondelok, pretože Target2 cez víkendy nefunguje. Na účet španielskej banky bude platba pripisaná pondelkovou valutou. Záleží na banke príjemcu kedy ju prímateľ uvidí. Či ihneď po pripisaní alebo az po uzatvorení clearingu alebo na ďalší pracovný deň. 😉
Alebo je to lepsie cez Slov.sporitelnu ?
@lila8686 Myslím si, že v pripade platby vramci SEPA nič ako expresná platba neexistuje, pretože rychlešia cesta než cez Target2 neexistuje. Je to jediná cesta peňazí v EU.
Len dufam, že nechceš poslať peniaze expresne nejakému americkému vojakovi alebo lekarovi, ktorý pre vás dvoch kupuje v Španielsku apartmán... 🤔
Nemáš revolut? Tam je to hneď.
Bežne robím prevody medzi tatrabankou a sabadell (španielska banka) a nemyslím, že keď dnes urobíš prevod, v pondelok tam budú... Bežne to trvá minimálne 24 hodín, niekedy aj 48 a takto cez víkend to podľa mňa nebude
Tak existuje teda nejaka moznost aby to tam bolo v pondelok ci bez sance ?
Ty mas v IB moznost zadat datum splatnosti "Čo najskôr"? Ci to si si tam sama dopisala?
@ullala jasne, ze to nedopisala sama 🤦 ja to tak mam v SLSP, v Raiffke aj v Tatra banke
@veronikaszabova Mne to totiz unicredit neponuka, ale samozrejme chapem, ze niekde takato moznost moze byt. Pre istotu sa pytam.
@lila8686 nachadza sa banka prijemcu v tomto zozname? (Ak áno, tak mozno bude fungovať aj okamžitá platba)
https://www.ecb.europa.eu/paym/target/tips/shar...
ES18 2103 1115 4400 3000 1685 toto je to c.u a same mi to tam nahodilo ta SP. Nic som nedavala.
Len neviem do akej hodiny mi to prejde ako ta okamzita platba.
Zrýchlený prevod neexistuje v Tatre. Existuje okamžitá platba, tá je iba medzi vybranými bankami v rámci SR. A potom si vieš zaplatiť za poplatok 30 eur expresnú platbu. Ale či funguje aj v rámci víkendu netuším. Myslím si, že nie. Ja robím prevody medzi Tatrou a bankou v Španielsku, ale cez víkend som ešte platbu nerobila, myslím. Keď robím prevody cez týždeň, príde platba na druhý deň. Podľa mňa to v pondelok nepríde, ak to budeš podieľať cez víkend. Bolo treba to poslať v piatok do 18.00.