Ahojte.
Potrebovala by som poradiť. Chystáme sa na pobyt do ČR. Ubytovateľ chce platbu vopred v českých korunách. Čo je výhodnejšie, previesť platbu v korunách alebo v eurách? Kedy je poplatok vyšší? A neviete, aký poplatok za takýto prevod má Tatrabanka? Ja viem, že musím pozrieť do cenníku, ale k tomu sa už tretí deň neviem dostať, keďže celkovo tieto služby Tatrabanke teraz nefungujú poriadne, stránka nejde vôbec, IB a aplikácia chvíľu ide a chvíľu nie.
A keď tam budeme, je lepšie platiť hotovosťou, teda zameniť eurá za koruny alebo je výhodnejšie platiť kartou. A ak kartou, tak nechať platbu v eurách alebo v korunách. Raz sa nás takto v reštaurácii v ČR práve pýtali, či chceme platbu kartou v eurách alebo v korunách.
na tu prvu cast otazky neviem odpovedat (my sme vzdy platili cez booking v eurach), pripadne na mieste kartou
raz som posielala czk ...a poplatok za prevod bol cca 5-10eur (uz si to nepamatam)
a co sa tyka druhej casti otazky, schvalne som si to pozerala ....odporucam zakliknut pri plateni kartou platbu v CZK (vyslo to menej penazi) ako keby som si to dala na mieste zaplatit v eurach
my sme vsade platili kartou (mam mBank)
iba jediny raz sa nedalo platit kartou, lebo im nefungoval terminal, tak sme boli vybrat z bankomatu Unicredit, Ceskej sporitelne (a pod.)...... nikdy nevyberajte hotovost z bankomatov ATM
kluci z Prahy k tomu natocili vela videi
Revolutom som vyberal aj hotovosť v bankomate, ČSOB a FIO bankomat bola možnosť bez DCC a bez poplatku, Sporiteľňa chcela vyše 100 CZK poplatok, a modro-žlté euronet ATM boli ešte drahšie.
@pietra prečítaj si nedávne
https://www.youtube.com/watch?v=9k301M4ZEw0https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/prevod-penazi-do-ceskej-republiky-2/#post-87673022
a
ak platíš kartu vždy plať v domácej mene, prevod urobí podľa kurzu tovja banka ak by si platila v € tak prevbod sa urobí podľa kurzu obchodníka a ten je samozrejme pre teba horší, obchodník tiež chce niečo zarobiť na prevode
Ja by som si na platby kartou zriadil bezplatný Revolut, máš tam najlepší kurz.