Prevod peňazí do Českej republiky

fredyflinston
17. máj 2024

Ahojte🙂 chcela by som kúpiť auto z českej republiky a neviem ako je to z prevodom peňazí na český úcet. Jedná sa o sumu 35 000€. Dá sa to spraviť sposobom ze si prepocitam kurz podla narodnej banky z eur na czk a odoslem sepa platbu v € na cesky ucet? popripade su tam aj nejake poplatky? mam unicreditbank..🙂 za rady vopred dakujem🙂

viestta
17. máj 2024

Ak to pojde v Eurach a cez SEPA platbu nie su tam ziadne dalsie poplatky

fredyflinston
autor
17. máj 2024

@viestta dakujem pekne za pomoc🙂 a kurz si mam preratat podla banky prijemcu?🙂

viestta
17. máj 2024

@fredyflinston ano, tak by to malo byt spravne

maranco
17. máj 2024

@fredyflinston pozri aj aký má kurz Revolut alebo Wise, bude to o dosť lacnejšie.
Akú banku má príjemca a koľko CZK chce?

elin2525
17. máj 2024

@fredyflinston Je lepsie pouzit Wise alebo Revolut, pretoze takto mas garantovane, ze prijemca dostane tu sumu, ktoru vidis pri vytvarani prevodu. Ak to budes posielat zo svojho EUR uctu na CZK ucet, jeho banka moze pouzit svoj vlastny kurz a moze mu tiez stiahnut urcitu sumu za prijem a zmenu penazi v inej mene. Wise pouzivam roky a mozem len odporucit.

maranco
17. máj 2024

@elin2525 * a moze mu tiez stiahnut urcitu sumu za prijem a zmenu penazi v inej mene *
To už bolo dávno zrušené.
SEPA platby v mene € musia byť za rovnaký poplatok ako domáce prevody, ak neplatí nič za príjem platby na účet nesmie banka vybrať poplatok za prijatie € na CZK účet

maranco
17. máj 2024

@elin2525 poplatky zrušili 15.12.2019 ale musí to byť odoslané ako SEPA platba a nie zahraničná platba
https://www.penize.cz/bankovni-poplatky/411565-...
https://www.penize.cz/osobni-ucty/410679-revolu...

elin2525
18. máj 2024

@maranco Super, diky za info, nevedela som, ze uz je to zrusene. Pred tym som mala nepeknu skusenost s dodatocnymi poplatkami, tak prave preto pouzivam Wise pre platby v inych menach.

maranco
18. máj 2024

@elin2525 tiež som sa tak popálil prvýkrát pred 13 rokmi, poslal som € v hodnote okolo 200 CZK na účet do KB a príjemcova banka si zobrala poplatok 100 CZK. Potom som dodatočne poslal na FIO tam to už vtedy mali bez poplatku