Prevod do Čiech na účet vedený v českých korunách

22. máj 2023

Ahojte, neviete, Ako je najvýhodnejšie zaslat prostriedky do ceska s najmenšími poplatkami? Mám možnosť poslania penazi z Vub, slsp alebo Tatrabanky. Dakujem

basska_b
22. máj 2023

Zakladna otazka: vyzaduje prijemca, aby prisla PRESNE suma napr 2761 kč? Alebo mu bude stacit priblizne? Tatra chcela za presny prevod 20 euro. SEPA prevod v eurach je bez poplatku, ale banka si uplatni svoj vymenny kurz...

hiro
22. máj 2023

@basska_b Tak tak. Ja ked nakupujem cez aukro.cz tak vzdy kazdemu stacilo priblizne. Ale davam pre istotu rezervu tak nech si uziju tych 30CZK naviac ci kolko sa trafim 🙂

biab
22. máj 2023

Zhodou okolností v utorok som posielala platbu, potrebovala som poslať 8000Kč, vyzbieraná suma v € podľa aktuálneho kurzu NBS bola 8 250,90Kč. Po prijatí platby mi majiteľ prenájmu odpísal, že mu záloha prišla vo výške 7 984,90Kč. Banka má stále iný kurz, s tým je potrebné počítať. Ale ak chcete zasielať bez poplatku, tak si vyžiadať IBAN a zaslať v €.

basska_b
22. máj 2023

@hiro Jj, lepsie o 30kč naviac, ako banke 20 euro 🙏

basska_b
22. máj 2023

@biab no veru, tie banky si to prepocitavaju nevyhodnejsim kurzom :( takze je to taky skryty poplatok

zic
22. máj 2023

Ak by to malo byt pravidelne, rozhodne si zaloz zdarma ucet vo fio... tam uz je potom len "problem" vo (ne)vyhodnosti kurzu... ale ten je naprd v kazdej banke... to sa da vyriesit rozne... zalezi od vysky sumy a ci sa s tym chces babrat (ci to stoji za to)... ale fio mas automaticky "dvojucet" s ceskym aj slovenskym kodom banky, takze vlastne mozes poslat peniaze ako keby z cezkeho uctu...

autor
22. máj 2023

@basska_b nevyzaduje presnú sumu

autor
22. máj 2023

@biab iban mám, ale majú ucet v CZK korunach

autor
22. máj 2023

@zic je to len jednorazová zalezitost

muchotrafka298
22. máj 2023

Zisti si vopred, ci nahodou ta banka prijemncu neuctuje poplatok za to, ked je to zaslane v inej mene. Napriklad ze by si poslala ekvivalent v EUR a jemu by to tak prislo.

niekto2hy
22. máj 2023

Pozri si tu https://wise.com/ ,tam mas moznost poslat presnu sumu na CZ ucet.Alebo zadaj SEPA platbu,pripocitaj nieco na prevod...

maranco
22. máj 2023

Akú banku má príjemca? Pozri si kurzový lístok jeho banky a podľa toho vypočítaj koľko € potrebuješ poslať. Pripočítaj pár centov k dobru. Ty mu pošli iba € na IBAN účet, jemu prídu CZK kurzom jeho banky. Nikto nezaplatí žiadny poplatok za "cudziu menu/zahraničie".
Akonáhle mu pošleš CZK už je to zahraničná platba a ty zaplatíš drahý poplatok.

maranco
22. máj 2023

@muchotrafka298 v Česku už hádam všetci zrušili poplatky za príjem € cez SEPA platbu.
https://www.duofinance.cz/sepa-platby

hiro
22. máj 2023

@maranco "Abyste mohli SEPA platbu odeslat, musí být účet plátce i příjemce vedený v EUR a banka příjemce musí SEPA platby akceptovat."
To je blud lebo (minimalne) prijemca nemusi mat ucet vedeny v EUR. A inak poplatky mi niektori ludia hlasia - mozno nemaju zaplateny balik sluzieb kde je prijem zdarma...

dodka258
4. jún 2024

@basska_b ahoj prosím ťa potrebujem poradiť. Prišla mi zaplatiť pokuta 600kč za rýchlosť a neviem ako ich mam poslať, teda skôr koľko eur poslať. Mám VUBku . Vedela by si mi poradiť? Ďakujem

maranco
4. jún 2024

@dodka258 pozri kurzový lístok devízy, banky príjemcu € na CZK pri SEPA platbe mení až príjemcova banka