Ahojte, neviete, Ako je najvýhodnejšie zaslat prostriedky do ceska s najmenšími poplatkami? Mám možnosť poslania penazi z Vub, slsp alebo Tatrabanky. Dakujem
Zhodou okolností v utorok som posielala platbu, potrebovala som poslať 8000Kč, vyzbieraná suma v € podľa aktuálneho kurzu NBS bola 8 250,90Kč. Po prijatí platby mi majiteľ prenájmu odpísal, že mu záloha prišla vo výške 7 984,90Kč. Banka má stále iný kurz, s tým je potrebné počítať. Ale ak chcete zasielať bez poplatku, tak si vyžiadať IBAN a zaslať v €.
Ak by to malo byt pravidelne, rozhodne si zaloz zdarma ucet vo fio... tam uz je potom len "problem" vo (ne)vyhodnosti kurzu... ale ten je naprd v kazdej banke... to sa da vyriesit rozne... zalezi od vysky sumy a ci sa s tym chces babrat (ci to stoji za to)... ale fio mas automaticky "dvojucet" s ceskym aj slovenskym kodom banky, takze vlastne mozes poslat peniaze ako keby z cezkeho uctu...
@basska_b nevyzaduje presnú sumu
@biab iban mám, ale majú ucet v CZK korunach
@zic je to len jednorazová zalezitost
Zisti si vopred, ci nahodou ta banka prijemncu neuctuje poplatok za to, ked je to zaslane v inej mene. Napriklad ze by si poslala ekvivalent v EUR a jemu by to tak prislo.
Pozri si tu https://wise.com/ ,tam mas moznost poslat presnu sumu na CZ ucet.Alebo zadaj SEPA platbu,pripocitaj nieco na prevod...
Akú banku má príjemca? Pozri si kurzový lístok jeho banky a podľa toho vypočítaj koľko € potrebuješ poslať. Pripočítaj pár centov k dobru. Ty mu pošli iba € na IBAN účet, jemu prídu CZK kurzom jeho banky. Nikto nezaplatí žiadny poplatok za "cudziu menu/zahraničie".
Akonáhle mu pošleš CZK už je to zahraničná platba a ty zaplatíš drahý poplatok.
@muchotrafka298 v Česku už hádam všetci zrušili poplatky za príjem € cez SEPA platbu.
https://www.duofinance.cz/sepa-platby
@maranco "Abyste mohli SEPA platbu odeslat, musí být účet plátce i příjemce vedený v EUR a banka příjemce musí SEPA platby akceptovat."
To je blud lebo (minimalne) prijemca nemusi mat ucet vedeny v EUR. A inak poplatky mi niektori ludia hlasia - mozno nemaju zaplateny balik sluzieb kde je prijem zdarma...
Zakladna otazka: vyzaduje prijemca, aby prisla PRESNE suma napr 2761 kč? Alebo mu bude stacit priblizne? Tatra chcela za presny prevod 20 euro. SEPA prevod v eurach je bez poplatku, ale banka si uplatni svoj vymenny kurz...