dobry den,
chcel by som sa vas spytat ohladom CSOB banky. Momentalne mam SLSP a po dovolenke v cechach mi stiahli za kartovy poplatok ked som platil kartou. Ma CSOB nieco take nejake dalsie poplatky za platbu kartou? pripadne ina banka? dakujem
@maranco súhlasím, ja mám tiež Revolut na platby kartou v zahraničí.
@ghost1993 kľudne by som si nechala SLSP a zvážila Revolut na tie zahraničné platby. Prevod peňazí zo SLSP do Revolutu je v podstate za sekundu, účet je zadarmo, a dajú sa priamo v appke zamienať peniaze na meny iných krajín. A potom priamo platiť ich menou v zahraničí. Je to najlacnejšia možnosť.
@biancarv teraz som cez víkend použil prvýkrát zmenu vopred, v piatok som si zamenil aby som sa cez víkend vyhol 1% poplatku
ale aj čo som platil platby naviac s víkendovým kurzom tak bolo stále výhodnejšie ako zmenáreň, alebo iné banky
Inak zmena prebehne vždy až pri platení, nepotrebuješ držať na Revolut účte cudziu menu, stačí tam mať €
@ghost1993 v ČSOB to máš tak isto.
Inak kazda banka ma poplatky za platbu kartou, ak platis v cudzine, len SLSP to ma viditelne oddelene v účte.
@andreakotesova každá banka má kurzový lístok, takže tam je ukrytý poplatok za zmenu meny a SLSP + 365 má navyše ku kurzu ešte aj % poplatok
Pozri si hore tabuľku v ktorej banke koľko platíš navyše.
@andreakotesova mam tatru a za platbu kartou v zahraničí neplatím nič. Čiže to nie je pravda co píšeš. Takisto ani na unicredit som nič neplatila
poplatok za platbu v cudzej mene maju vsetky banky, len to maju skryte v kurze
Tiež mám ČSOB a žiadny poplatok za platbu kartou neplatim v zahraničí. Platila som Nemecko, Maďarsko, Česko
Csob nie, ma otrasny IB, chceli sme k nim prejst kvoli hypo, nastastie nam nasa povodna banka dorovnala ponuku. Uz sme mali nainstalovane aj appky a vsetko. Poplatok ma kazda standardna banka cez kurz..
@ghost1993 na platby v zahraničí používaj bezplatný Revolut, majú najlepší kurz a bez poplatkov
Poplatky za platbu kartou v zahraničí v cudzej mene má len SLSP 2% a 365 banka 3%
Tu je cena platby kartou v CZK pár dní dozadu.