Prestup do ČSOB

ghost1993
20. aug 2024

dobry den,

chcel by som sa vas spytat ohladom CSOB banky. Momentalne mam SLSP a po dovolenke v cechach mi stiahli za kartovy poplatok ked som platil kartou. Ma CSOB nieco take nejake dalsie poplatky za platbu kartou? pripadne ina banka? dakujem

maranco
20. aug 2024

@ghost1993 na platby v zahraničí používaj bezplatný Revolut, majú najlepší kurz a bez poplatkov
Poplatky za platbu kartou v zahraničí v cudzej mene má len SLSP 2% a 365 banka 3%

Tu je cena platby kartou v CZK pár dní dozadu.

biancarv
20. aug 2024

@maranco súhlasím, ja mám tiež Revolut na platby kartou v zahraničí.
@ghost1993 kľudne by som si nechala SLSP a zvážila Revolut na tie zahraničné platby. Prevod peňazí zo SLSP do Revolutu je v podstate za sekundu, účet je zadarmo, a dajú sa priamo v appke zamienať peniaze na meny iných krajín. A potom priamo platiť ich menou v zahraničí. Je to najlacnejšia možnosť.

maranco
20. aug 2024

@biancarv teraz som cez víkend použil prvýkrát zmenu vopred, v piatok som si zamenil aby som sa cez víkend vyhol 1% poplatku
ale aj čo som platil platby naviac s víkendovým kurzom tak bolo stále výhodnejšie ako zmenáreň, alebo iné banky
Inak zmena prebehne vždy až pri platení, nepotrebuješ držať na Revolut účte cudziu menu, stačí tam mať €

andreakotesova
20. aug 2024

@ghost1993 v ČSOB to máš tak isto.

biancarv
20. aug 2024

@maranco ja som si tiež v piatok zamenila eurá na forinty a platila som cez víkend forintami. Viem, že nie je nutné držať peniaze v cudzej mene. Ale prečo nie, keď je to tak ešte lacnejšie. 😊

andreakotesova
20. aug 2024

Inak kazda banka ma poplatky za platbu kartou, ak platis v cudzine, len SLSP to ma viditelne oddelene v účte.

maranco
20. aug 2024

@andreakotesova každá banka má kurzový lístok, takže tam je ukrytý poplatok za zmenu meny a SLSP + 365 má navyše ku kurzu ešte aj % poplatok

Pozri si hore tabuľku v ktorej banke koľko platíš navyše.

ella2015
20. aug 2024

@ghost1993 ja mám ČSOB a neplatim nič za platby kartou

nelka93
20. aug 2024

@andreakotesova mam tatru a za platbu kartou v zahraničí neplatím nič. Čiže to nie je pravda co píšeš. Takisto ani na unicredit som nič neplatila

liz_lemon
20. aug 2024

poplatok za platbu v cudzej mene maju vsetky banky, len to maju skryte v kurze

liz_lemon
20. aug 2024

@ghost1993 prestup z velkej spolahlivej banky do malej banky, ktora napr. nema ani okamzite platby, kvoli poplatku, ktory maju vsetky banky?

jockey
20. aug 2024

@liz_lemon ČSOB je súčasťou tzv. Veľkej štvorky, teda štyroch najväčších bánk v SR

skeblicka777
20. aug 2024

Tiež mám ČSOB a žiadny poplatok za platbu kartou neplatim v zahraničí. Platila som Nemecko, Maďarsko, Česko

nelca84
20. aug 2024

@jockey za mna CSOB zaspala dobu, nemaju okamzite platby a donedavna nemali ani okamzity prevod medzi uctami v ramci banky, uplny trapas na banku z "Velkej stvorky" ako si ju nazval 🙈

maranco
20. aug 2024

@nelca84 dodnes nemajú ani notifikácie o platbe v mobilnej aplikácii

jockey
20. aug 2024

@nelca84 OMG, ja ju tak nenazývam... Veľká štvorka sú SlSp, VÚB, Tatra a ČSOB, ktoré spolu majú 75% bankového trhu v SR.
Ja som len reagoval na liz_lemon, ktorá ju nazvala malou bankou...

maranco
20. aug 2024

@jockey poradie bankového trhu, podľa štatistiky účtov z ktorých nám prichádzajú platby je
47% Slovenská sporiteľňa
18% Všeobecná úverová banka
14% Československá obchodná banka
6% Tatra banka
3% Poštová banka/365bank, UniCredit, Prima banka
2% mBank, Fio banka
zvyšok zahraničie

nelca84
20. aug 2024

@jockey to nic nemeni na tom, ze svojimi sluzbami zaspala dobu, omg... a ano, oproti slsp ide o malu banku, v tom mala liz_lemon pravdu

majka99999
21. aug 2024

Csob nie, ma otrasny IB, chceli sme k nim prejst kvoli hypo, nastastie nam nasa povodna banka dorovnala ponuku. Uz sme mali nainstalovane aj appky a vsetko. Poplatok ma kazda standardna banka cez kurz..