Prešetrenie nebankového úveru Profi Credit

nikoleta1872011
4. aug 2023

Nemá niekto skúsenosti alebo na koho by som sa vedela obrátiť,v roku 2013 som zobrala úver od profi credit vo výške 2200€, ktorú som rok platila pravidelne a potom sem tam a v roku 2015 . Odvtedy mi nič neprišlo ani mi nikto nevolal a teraz odo mňa pýtajú,že mám vyplatiť 10900€, ktorá mi príde prehnaná tá suma.Dalo by sa ten úrok prerátať ,lebo to je viac ako 100% úrok...

fiafia
4. aug 2023

@nikoleta1872011 ja nevyrivam len som zvedavá ako sa dá toľko rokov ignorovať,že mám niekde dlh 🤔

mandarinka555
4. aug 2023

@nikoleta1872011 Narátali ti penále, úroky z omeškania...Až mi je divné, že odvtedy na teba neposlali exekútora. To ti ani raz neposlali upomienku???

adri266
4. aug 2023

@mandarinka555 To je inak celkom bezna prax. V TV neraz vraveli o tom, ze niekto nemal zaplatenych 20 E v zdravotnej poistovni a po ROKOCH pytali penale a uroky. Pritom cely cas daneho clovek neoslovili.

Inak, z ineho sudka, ja som mala naopak preplatok a aj to som zistila iba nahodou, ked sa raz jedna pracovnicka prekecla. Zaujimave, ze oni mne uz urok neplatili 😀

tanyan
4. aug 2023

Skús napríklad centrum právnej pomoci, snáď ti pomôžu s analýzou či to nie je medzičasom premlčané a aké kroky sú potrebné, aby si nemusela platiť všetky penále, pokuty...
https://www.centrumpravnejpomoci.sk/

adri266
4. aug 2023
darinkal
4. aug 2023

@mandarinka555 oni jej schválne neposlali toľko rokov nic aby jej odrazu poslali takúto palku. Nevýhada sa s nimi. Sú v prave.vedia že si to môžu dovoliť a môže byt ešte rada , že sa jej neozvali po kopec rokov s pálkou aj 20 000€ sú to úžerníci . Ktorí majú všetko do bodky prešpekulovane … a sú v prave. S nebankovkami sa nezahrava. A myslieť si , že zabudli je omyl. Robia to presne pre toto.

lucylaw
4. aug 2023

Nehnevaj sa, ale čo si čakala? Vezmeš si úver, ešte k tomu v nebankovke, vedome ho prestaneš len tak z vlastnej vôle splácať a myslíš si, že na teba zabudnú a odpustia ti ten dlh pre tvoje pekné oči? 🙈 Asi nikdy ma neprestane udivovať takáto finančná negramotnosť ľudí 🙈

tanyan
4. aug 2023

@darinkal Okrem iného počítajú s tým, že človek sa nebude brániť, zľakne sa, podpíše a tým pádom sú na koni. Napríklad aj premlčanie si musí človek namietať sám, nikto mu to neponúkne. Aj proti neprípustným podmienkam pri pôžičkách v Poštovej banke sa väčšina nebránila, ale je zverejnených niekoľko súdnych rozhodnutí, kde dal súd klientom za pravdu.

darinkal
4. aug 2023

@tanyan lenze oni nemajú žiadne premlčania si myslím. Robía to všetko tak , že právnik s tým nic neurobí. Ak by sa aj do toho obul právnik človek dá za právnika toľko že je jedno ci zaplatí to alebo to. Známa mala niečo podobe. V tomto smere sa moc nevyhrava. Majú všetko ošetrované. Tie peniaze bude musieť zaplatiť ci chce ci nechce inak príde aj o majetok. Toto sú všetko reálne veci ktoré potvrdí aj právnik. Ona niečo podpísala za vidinou peňazí a to medzi riadkami si v tej euforii určite neprecitala. Keby bol pri nej právnik tak jej to hneď vysvetlí ako to funguje. Nebankovky sú úzerne hyjeny a je im jedno. Sú v práve. Môže si dať jedine bankrot dievča.

nikoleta1872011
autor
4. aug 2023

@lucylaw nevieš nič o tom tak potom láskavo nekomentuj..keby som mala možnosť tak by som platila

nikoleta1872011
autor
4. aug 2023

@darinkal mojej známej v roku 2015 stala to,že sa dostala na súd na exekúciu.Ona mala tiež nebankovku.Advokatka pozrela do zmlúv a povedala,že nedodržane úrokové sadzby, ktory tiez boli vyššíe ako v tej dobe a jej vtedy nebankovka vyčíslila úver na cca.7000€ a advokátka ako jej prerátal tak bolo jej treba vrátiť okolo 4000€

ckocka
4. aug 2023

@nikoleta1872011 Ak nemáš možnosť platiť musíš niesť následky, a predovšetkým aktívne komunikovať s poskytovateľom požičky.

nikoleta1872011
autor
4. aug 2023

@lucylaw a vôbec nechcem aby mi odpustili dlh ,ja chcem to vyplatiť len sa mi zdá prehnaná úroková sadzba

nikoleta1872011
autor
4. aug 2023

@mandarinka555 nie nedostala som nič

ajdika
4. aug 2023

@nikoleta1872011 prepac,ale ako moze niekto len tak prestat platit uver? Jedno, ci z bankovky, ci z nebankovky. Dalsia vec, aj v nebankovke sa da uver poistit pre pripad dlhodobej pn a pod. Zial, musis teraz niest nasledky. Ked si prestala po roku pravidelne platir, ako si to s nimi odkomunikovala a dohodla sa s nimi? Mas nieco o tom aj pisomne?

januska12323
4. aug 2023

Mala si platiť ako bolo treba alebo dohodnúť zmenšenie splátky. Len tak neplatiť a potom sa čudovať, že chcú svoje peniaze?

tanyan
4. aug 2023

@nikoleta1872011 Ak poznáš konkrétneho advokáta so skúsenosťou, ktorý sa ti vie na to pozrieť, tak ho oslov čo najskôr a hlavne medzitým nič nepodpisuj.

matullienka
4. aug 2023

Za hlúposť sa platí, a to platí vždy. Už to bola hlúposť prestať platiť z akéhokoľvek dôvodu. Namiesto toho, že si sa na to vybodla mala si s nimi komunikovať a žiadať zníženie alebo odklad splátok. Takto ťa iba dobehlo to o čo do si koledovala

mogaa
4. aug 2023

@nikoleta1872011 no veď oslov advokáta a ten zhodnotí či je to oprávnený úrok alebo nie....volakedy boli bežne úrokové sadzby u nebankoviek 15-20% ročne, ale potom ich museli upraviť na bežnú sadzbu....aj keď to tá tvoja známa riešila cez advokáta, predpokladám že musela potom platiť peknú pálku aj advokátke a aj súdne trovy....

tanyan
4. aug 2023

@mogaa ... alebo tie náklady znášal odporca, pokiaľ bol navrhovateľ úspešný. Práve kvôli strašeniu potenciálne vysokými nákladmi sa väčšina ľudí nebráni.

sasa1310
4. aug 2023

@nikoleta1872011 ale ty neplatíš teraz len úrok. tam platíš pravdepodobne aj exekučné trovy. To sa ako dá neplatiť 2 roky úver a totálne ho ignorovať?

alickapusinka
4. aug 2023

Muselo TI niečo prísť. Najprv upomienky a po 3 upomienke už dali žalobu na súd. O všetkom si musela byť informovaná ako dlžnička. To znamená že už pýtajú aj úroky z omeškania a exekučne trovy. Neverím že nič TI neprišlo. Aj pred žalobná výzva chodí. Najprv ťa upozornia že si neplatič. Môj krstný tak mal platil potom už neplatil ale nie preto že nechcel ale náhle zomrel. Potom moja mama jeho sestra tam šla ukázala doklady úmrtný list tak zastavili do dedičského konania potom sa predal jeho byt bol slobodný a vyplatila to mama. Ale ak ignoruješ tak čo sa teraz čuduješ to je normálny postup. Určite budeš mať zápis v úverovom registri .Ak budeš chcieť úver od banky nič nedostaneš ani pôžičku a myslím si že ani hypotéku. Ak sa mýlim nech ma niekto opraví ale viem že to tak bude. Neverím že TI nič ohľadom toho neprišlo neverím. Niektoré nebankovky tiež majú registre tak ak by si chcela nejaký úver aby ťa to neprekvapilo že nedostaneš. Určite budeš figurovať ako neplatič pôžičky. To je jedno spred koľkých rokov.

nikoleta1872011
autor
4. aug 2023

@alickapusinka vôbec mi nič neprišlo..To by som nepísala keď nie je tak.Ani nechcem vôbec úver v žiadnom prípade...

michal711
4. aug 2023

@nikoleta1872011 tak vám treba dlhý treba platiť

nelca0510
4. aug 2023

@nikoleta1872011 niečo prísť jednoducho muselo. Nemôžeš čakať,že keď je to 8 rokov,ktoré nespalacas,že na teba zabudnúť. Byť tebou idem do Centra právnej pomoci (ak splnas podmienky) alebo za právnikom so skusenostami

darinkal
4. aug 2023

@nikoleta1872011 vy asi nerozumiete. Tam sú úroky z omeškania , na ktoré ma nebankovka nárok. Za každú oneskorenú splátku. ! Tu sa nejedna o úroky ako také. Ale o úroky ktoré si hyjeny natárajú len o dva dni omeškania splátok ! Preto jej to tak vyskočilo … to ma v zmluve len si to nevšimla. Lebo keď si ľudia berú peniaze z nebankovky tak vidia len tie peniaze a medzi riadkami sa už stratí. A potom po rokoch príde vytriezvenie.

darinkal
Autor odpoveď zmazal
Zobraz