Prerobený verzus neprerobený byt

12. dec 2022

Mám možnosť kúpiť 1i byť o rozlohe 38m. Jeden prerobený za 142000 a druhý neprerobeny za 120000. Ten prerobený sa mi páči, otázka je, že či by sa cenovo vyplatilo ist do prerábky, alebo to vyjde rovnako? Čo myslíte?

tyrkysova_kobyla
12. dec 2022

Zalezi, co vsetko tam chces prerabat a ci vsetko bude riesit firma, alebo nieco budes riesit aj svojpomocne

bibina32
12. dec 2022

Ak sa ti páči byt ako je prerobený, tak by som kúpila ten. Niekedy chce človek ušetriť, a nakoniec zistí, že keby vedel koľko času a nervov ho to bude stáť tak berie prerobený. Napíš si výhody a nevýhody a uvidíš.

simonah73
12. dec 2022

tak ono pri prerabke nikdy nevies co sa nakoniec moze pokazit, ze investicia moze byt vyssia ako sa na zaciatku moze zdat. nevies na akych majstrov natrafis, takze ak mas peniaze aj na prerobeny tak by som sla do prerobene a mas to bez zbytocnych problemov a starosti.

masinka
12. dec 2022

Co je to neprerobeny ? Co vsetko by si prerabala ? Plastove okna, elektriku + stierky, bytove jadro/sanitu ? To su strasne zruty penazi a ak by bolo toto treba, asi by som zobrala ten prerobeny hlavne ak sa ti paci a usetris si aj kopu nervov s majstrami.

liljana
12. dec 2022

Kym su sialene ceny za material a prace, tak prerabku radsej nie. Jedine by si chcela zit nejaky cas v neprerobenom a pockala 1-2 roky, ked sa to utrasie.

chcemradu
12. dec 2022

Čo je neprerobeny a čo prerobený byt?
Niekto berie za prerobený nová kuchynská linka, kúpeľňa, wc, stupačky, rozvody, podlahy, okná, balkón. Niekto len podlaha, okná, kúpeľňa (myslím základné veci, nie rozvody, voda, elektrika)
Ak je byt prerobený nakompletku, tak si usetriš čas aj peniaze, do 20tisic sa nevojdeš s tým všetkým. Keď treba meniť len podlahy, možno stierky, tak by som brala neprerobeny.

skeblicka77
12. dec 2022

Za mňa určite prerobený , keď máš nato rozpočet a hlavne, keď sa ti páči. Ďalšie je, že môžeš hneď bývať bez prachu,hluku, bordelu. Podľa mňa ak ho chces prerábať komplet tých 22000 bude len tak tak.

basska_b
12. dec 2022

20 tisic fakt neni az taky rozdiel, som cakala neprerobeny za 80, prerobeny za 140, aj take rozdiely byvaju. Prerabat byt stoji kopu nervov, penazi, aj susedia budu musiet cele mesiace pocuvat vrtanie, buchanie... teraz uz za kazdu blbost pytaju majstri tisice eur, najma teda ked si nevies nic prerobit svojpomocne. A ked sa do toho nevyznas, tak ta mozu podaktori aj obsmeknut

kvetinka75
12. dec 2022

tak ak chceš nakomplet prerábku - dvere, zárubne, podlahy, WC, kúpelka, kuch. linka, tak do 20tis. sa asi nevojdeš. Asi by som skôr brala ten prerobený.

autor
12. dec 2022

Byty pozerám len tie, čo majú vymenené rozvody a jadro. Menila by som obklady, kuchyňu, stierky a podlahy.

chcemradu
12. dec 2022

Tak kuchyňa taká lepšia, cca 5000€, obklady, sprchovací, umývadlo, komplet kúpeľa a wc okolo 4000€, podlahy všade 1000€, plus stierky aspoň ja som platila 400€ za 4 steny, bez stropu. 🙈

beata_k
12. dec 2022

Len si dobre pozri "prerabku" a nemyslim len rozvody a stupacku. Niekto za prerobeny byt povazuje aj 10 rocnu prerabku. Rozumej, o chvilu kupujes nove spotrebice, atd. Podlaha moze vzgat napriek tomu, ze je plavajuca a posobi ako nova.

Za 20000 neprerobis byt. Potrebujes aj zariadenie.

zuzanaete
12. dec 2022

Radsej prerobeny, ak sa ti paci. Odporucam elektriku riadne skontrolovat - kolko je tam obvodov, ci ma kazdy vacsi spotrebic vlastny istiic. Lebo nie raz je, ze elektrika prerobena a v reale clovek zisti, ze nemoze naraz pustit pracku, ruru a rychlovarnu konvicu, lebo vyrazi poistky, co to obvod neutiahne.

wade
12. dec 2022

To su uplne identicke byty? Lebo pri kupe ja sledujem hlavne 1. Lokalitu 2. Poschodie a orientaciu 3. stav bytoveho domu a az potom idu take veci ako stav bytu. Lebo prve 2 body nevies zmenit a urobit nieco s 3. je tiez narocne.

autor
12. dec 2022

@wade áno lokalitou to isté, aj orientacia

anushka123
12. dec 2022

Ahoj, my sme komplet prerabali byt nedávno a poviem ti narovinu, že už by som do toho nešla. Stálo nás to veľa peňazí a energie. Ak sa ti páči ten prerobený byt nie je o čom. Po finančnej stránke sa ti neoplatí prerábať a ešte si dokonca ušetríš aj čas a nervy.

mirkava
12. dec 2022

Ja by som bral prerobený ak by sa mi páčil. Načo sa trápiť s prerabkou ak netreba

wade
12. dec 2022

Asi ano, ak zaratas cas / a ak s tym nemas skusenosti, tak je lepsi prerobeny. Ak ta to bavi (napriklad ako mna) - a beries to ako projekt a preprabku si uzivas, tak neprerobeny. Ja mam rad taketo projekty.

sella38
12. dec 2022

prerabali sme v lete trojizbak, vyslo nas na 30.000, elektriku sme uz ale mali hotovz, aj jadro murovane.

Prerobeny by som nechcela. Jednak sa mi vacsina prerabok nepaci a zalezi aj od veku prerabky. Aby na teba nezacali po mesiaci vyskakovat skryte vady.

lujza123
12. dec 2022

Ja by som šla do prerabky.
Ale len preto lebo prerabky hocicoho milujem aj vymýšľanie, kombinovanie co ako bude, hľadanie pekných obkladaciek, rozmýšľanie nad kuchyňou kde chcem suflik, kde skrinku, dokonca aj vyberanie obyčajných kluciek od dverí na bavilo.
Potom ten vysledok stojí za to, všetko je novucicke a presne tak ako chcem. Vrátane pre niekoho úplných drobnosti, ale ja som šťastná aj s rozmiestnenia obyčajných zastrciek ze ich mam tam kde potrebujem

Áno hotové veci sú pekné, ale môcť si to všetko tvoriť sám je extra pridaná hodnota, aspoň pre mňa. Väčšina ľudí na prerabky nadáva, ja som bola z nich vždy šťastná. Mam za sebou prerabku bytu aj domu a kľudne by som do toho šla zas.
Lenže ja som šibnutá, kým v obchodoch s oblečením zivam nudou v obi ci v stavebninach sa cítim ako v raji 😂😂😂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
12. dec 2022

@lujza123 ja som takáto istá 😀

majo184
12. dec 2022

Zdravím vás
Venujem sa prerábkam bytov
Ak by ste mi poslala foto pôvodného bytu
A dali by ste cca špecifikácie čo všetko by ste chcela môžem vám to nacenit a ak by sa vám to pozdávalo tak by ste mali odpoveď 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz