Ahojte viete mi niekdo poradit ako to je ked so zdravotnym poistenim nakolko som minuli rok pracoval desat mesiacov za minimalnu mzdu a zvysne dva mesiace som mal prijem 850 brutto. potreboval bz som vediet kedy mi to vratia? Kolko to asi je? A ci mam ja niekde ist a poziadat o vratenie. dakujem
@evita68 Si ma predbehla... 😀 😀 😀
@simos Veď za teba boli odvádzané len odvody, ktoré treba, čo chceš aby ti vrátili?! Možno myslíš dane? Ak vôbec boli nejaké odvedené - z tej minimálky je to mesačne cca 2,30 Eur, no a z tých 850Eur je to cca 79,64/mesiac.....takže toto ti tak maximálne vráti ale daňový úrad- ak požiadať o ročné zúčtovanie dane zamestnávateľa alebo ak si podáš DP sám.
@simos ak bude nutne,tvoja zdravotka bude robit rocne zuctovanie. Ale to az dakedy v auguste-septembri.
Ak ti vyjde preplatok na dani,vrati ti to danak( danove priznanie sa odovzdava do konca marca), ak by ti vysiel preplatok na zdravotnom,vrati ti ho zdravotka.
Staci podat danove priznanie. Ty o nic ziadat nemusis. Vsetko sa vyvinie od toho.
ak si neuplatňoval odpočitateľnú položku, tak asi aj niečo vyjde na vrátenie.. keď som sa nad tým tak zamyslela 😝
@siska53 Zamestnávateľ robí ročné zúčtovanie dane - nie daňové ani "dane" - ako ti už napísala evita68 a robí ho na základe tvojej "žiadosti o ročné zúčtovanie dane" ,ktorú musíš dať zamestnávateľovi najneskôr do 15.2., inak ti nie je povinný spraviť ročné zúčtovanie a musíš si podať DP sama ak si dosiahla príjem, pri ktorom si povinná podať DP alebo ak chceš vrátiť nejaké dane. 😉
Takze to upresnim neuplatnoval som si odpocitalelnu polozku na zdravotnom poisteny . rocne zuctovanie dani viem ako postupovat. Takze mozem to ocakavat, august september, ze mi to poistovna spravi ale neviete kolko by to asi mohlo byt?
@simos nechápem... čo chceš vrátiť?