Preplatok za zdravotné poistenie

simos
6. feb 2016

Ahojte viete mi niekdo poradit ako to je ked so zdravotnym poistenim nakolko som minuli rok pracoval desat mesiacov za minimalnu mzdu a zvysne dva mesiace som mal prijem 850 brutto. potreboval bz som vediet kedy mi to vratia? Kolko to asi je? A ci mam ja niekde ist a poziadat o vratenie. dakujem

evita68
6. feb 2016

@simos nechápem... čo chceš vrátiť?

evittam
6. feb 2016

@evita68 Si ma predbehla... 😀 😀 😀
@simos Veď za teba boli odvádzané len odvody, ktoré treba, čo chceš aby ti vrátili?! Možno myslíš dane? Ak vôbec boli nejaké odvedené - z tej minimálky je to mesačne cca 2,30 Eur, no a z tých 850Eur je to cca 79,64/mesiac.....takže toto ti tak maximálne vráti ale daňový úrad- ak požiadať o ročné zúčtovanie dane zamestnávateľa alebo ak si podáš DP sám.

siska53
6. feb 2016

@simos ak bude nutne,tvoja zdravotka bude robit rocne zuctovanie. Ale to az dakedy v auguste-septembri.

Ak ti vyjde preplatok na dani,vrati ti to danak( danove priznanie sa odovzdava do konca marca), ak by ti vysiel preplatok na zdravotnom,vrati ti ho zdravotka.

Staci podat danove priznanie. Ty o nic ziadat nemusis. Vsetko sa vyvinie od toho.

evita68
6. feb 2016

ak si neuplatňoval odpočitateľnú položku, tak asi aj niečo vyjde na vrátenie.. keď som sa nad tým tak zamyslela 😝

siska53
6. feb 2016

@evita68 vsak hej. Uvidi. Specialne nic ziadat nemusi. Poda danove. To staci.

evita68
6. feb 2016

@siska53 nemusí podať daňové.. zamestnancom robia na základe mesačných výkazov od zamestnávateľa..

siska53
6. feb 2016

@evita68 vsak on nie. Danove za neho podava zamestnavatel. Co viem,danove,okrem osobitnych pripadov,podavame vsetci,vacsina z nas cez zamestnavatela. Aspon co ja si teda pamatam.

Ale plati to,ze on nic specialne davat nemusi.

evita68
6. feb 2016

@siska53 zamestnávateľ nerobí zamestnancom daňové, ale ročné zúčtovanie dane..

siska53
6. feb 2016

@evita68 mna sa vzdy pytali,vi si danove robim sama alebo ho za mna spravia oni.
Zdravotne rocne zuctovanie ti robi zdravotka,ak treba.

evita68
6. feb 2016

@siska53 zamestnávateľ robí ročné zúčt. dane..

siska53
6. feb 2016

@evita68 no vsak..dane..nie zdravotnych odvodov.

evittam
7. feb 2016

@siska53 Zamestnávateľ robí ročné zúčtovanie dane - nie daňové ani "dane" - ako ti už napísala evita68 a robí ho na základe tvojej "žiadosti o ročné zúčtovanie dane" ,ktorú musíš dať zamestnávateľovi najneskôr do 15.2., inak ti nie je povinný spraviť ročné zúčtovanie a musíš si podať DP sama ak si dosiahla príjem, pri ktorom si povinná podať DP alebo ak chceš vrátiť nejaké dane. 😉

simos
autor
7. feb 2016

Takze to upresnim neuplatnoval som si odpocitalelnu polozku na zdravotnom poisteny . rocne zuctovanie dani viem ako postupovat. Takze mozem to ocakavat, august september, ze mi to poistovna spravi ale neviete kolko by to asi mohlo byt?