Preplatok dane

10. apr 2024

V roku 2023 som menila prácu:
Od januara - feb. som poberala rodicovsky
Od marca do augusta som bola v praci aj na OČR

Podla papiera mi vysiel na dani do augusta 2023 preplatok 383€ v starej praci.

Od septembra som v novej praci.

Ale v novej praci mi za rok 2023 vracaju len cca 80€.
Kde sa stratilo tych 383€, ktore som mala za obdobie januar - august 2023?

Kto sa v tom vyzna? Ďakujem

lucka_ke
10. apr 2024

ale ročné zúčtovanie dane sa nerobí len za časť roka, spočítajú sa príjmy za celý rok a spočíta sa koľko si už zaplatila na dani... treba vidieť ročné zúčtovanie dane, bez toho ti nikto nepovie kde sa stala "chyba" ktorá asi ani chybou nebude

lilianka28
10. apr 2024

Nemôžeš deliť rok. Daň sa zúčtuje vždy za celý rok. A podľa toho popisu ti nikto nepovie, že prečo ti to takto vyšlo.

martul
10. apr 2024

Máš to celé spravené zle, mala si dve možnosti:
1. požiadať súčasného zamestnávateľa o ročné zúčtovanie a predložiť mu potvrdenie o príjme z predchádzajúceho zamestnania, tým pádom by ti spravil za celý rok
2. Spraviť si sama daňové priznanie, kde by si sčítala príjmy od všetkých zamestnávateľov za r. 2023 na základe potvrdení o príjme

autor
10. apr 2024

@martul Sucasnemu zamestnavatelovi som dala doklad z predchadzajucej prace. Cize sucasny zamestnavatel mi urobil rocne zuctovanie za cely rok 2023.

zuzanaete
10. apr 2024

Odkial mas vyratany preplatok z prvej prace? Z prvej prace si mala dostat iba potvrdenie o prijme a tam nie je vyratany preplatok/nedoplatok.

autor
10. apr 2024

@zuzanaete Z prvej prace z toho papiera,co som dostala som si hodila tie hodnoty do kalkulacky tu na nete a vysiel mi preplatok 383€ (od januara do augusta 2023).

martul
10. apr 2024

tak potom ho treba kontaktovať, takto bez čísiel sa to ťažko radí.

martul
10. apr 2024

Jáj moja, kalkulačka na nete? To neber vážne, tam mi toľkokrát vyšli nezmysly, hlavne musíš zadávať údaje za celý rok,

martinkatinka
10. apr 2024

Ale treba ratat cely rok, nie ciastkovo si to hodit do kalkulacky.

lilianka28
10. apr 2024

Zopakujem ešte raz. Dane sa robia za CELÝ rok. Nie že si nahodíš do kalkulačky len niekoľko mesiacov a potom ti vychádzajú nezmysly.

katarinaba
10. apr 2024

No ale pokial si tam do kalkulacky dala len ten jeden prijem, tak je jasne, ze vyjde nieco ine ako ked k tomu prijmu pripocitas dalsi prijem. Navyse ked ten prvy bol len za cast roka.

janai1
10. apr 2024

Mala som dve práce minulý rok. Keď zadám iba údaje z prace 1. do kalkulačky, vyjde mi preplatok. Keď zadám iba údaje z prace 2. tiež mi vyjde preplatok.
Realita = nedoplatok 😂
Máš to správne, treba počítať všetko a nie len časť

autor
10. apr 2024

Ďakujem Vám!!! Tak to mám asi dobre vyrátane. Ďakujem za vysvetlenie.

zuzanaete
10. apr 2024

Predpokladam, ze internetova kalkulacka ti zaratala nezdanitelnu cast za cely rok a nie iba za mesiace, ktore si realne v prvej praci robila a tak ti vysiel preplatok.

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
Zobraz