Preplatia mi faktúru?

26. apr 2024

Ahojte idem si pre radu. Pani mi buchla do auta, poisťovňa schválila opravu v určitej výške. Auto je v autorizovanom servise, no pan volal, ze na moje auto nevedia zohnať nárazník, tak ze bud si vezmem auto späť bez toho aby nárazník späť namontovali, alebo mi ho dajú späť ale samozrejme za to zaplatím (ja predsa nemôžem zato ze nezohnal diely). Potom pan zo servisu povedal, že tu faktúru za to ze mi dajú späť nárazník mi môže potom preplatiť poisťovňa. Ma niekto skúsenosť? Preplatí mj to poisťovňa? Viem ze mi pre platia nejakú sumu, nakoľko som im písala ze auto sa v servise opraviť nedá a teda nech mi vrátia peniaze rozpočtom. Ale z toho mam. Platiť ja za chybu servisu, že si nezistili najprv ci vôbec dostať diely? Ma niekto skúsenosť? Jedna sa o poisťovňu Unión.

egonsk
26. apr 2024

vyhovorka servisu, aby ta obtiahli... klasika.
Zrejme zistili, ze sa prepocitali v odhade a chcu vycuvat z toho. Poistovna ti nebude zrejme platit X faktur z X servisov, nez ti daju auto dokopy.

autor
26. apr 2024

@egonsk a keď mi zaplatia sumu rozpočtom. Tak to bude určite len nejaký smiešny peniaz za ktoré si to ani nebudem vedieť urobiť že

egonsk
26. apr 2024

poistovna preplaca fakturu servisu, pokial je do hodnoty ich odhadu celu, ak je vyssia, platia mac. sumu ako oni odhadli a ty rozdiel. Odhad by mal byt vo vyske ceny originalneho noveho ND s akontaciou podla rokov a ceny prace autorizovaneho servisu. Zial realita byva od toho daleko a zvacsa ludia su radi ak sa do tej ceny zmesti polsky/cinsky material a praca garaznika.

sevrin
27. apr 2024

Čo to je za auto, že autorizovaný servis nedokáže zohnať nárazník?