Prosim vas kolko vie najviac poistovna(vszp) spolu preplatit za zuby na osobu? Dakujem
Rozdielna suma, ak máš peňaženku zdravia mini alebo maxi. Pozri na ich stránke.
V penazenke max je to do 120 eur. Resp bolo min rok.
Je to hodne komplikované, aby ti preplatili čo i len 1 euro. Prvá a základná podmienka je, aby bol úkon vykonaný u zmluvného lekára. Ak lekár nie je zmluvný (to je 99% zubárov), tak ti nepreplatia vôbec nič. A môžeš mať aj giga-mega peňaženku. Nepomôže ti nič.
Druhá podmienka je mať absolvované všetky preventìvne prehliadky. Takže aby ti preplatili zuby musíš mať preventívku u gynekológa alebo urológa. Najkomickejšie je, že prehliadku u zubára si do konca minulého roka na preplatenie zubov vôbec nepotrebovala. Štátna poisťovňa a štátne zdravotníctvo sú postavené na hlavu. 🙁
Takto si to napisme, zmluvnych zubarov pre vszp nie je prave kvantum, ja mam 20 rokov nezmluvneho zubara, ktory mi nadherne opravil pobabranu robotu zmluvneho (menit sa pre par eur nechystam), detim som hladala zmluvneho a opat sme skoncili u ineho nezmluvmeho, ale decka su tam spokojne a teraz ceresnicka tym padom syn nema narok na preplatenie nicoho ani strojceka na zuby, hoci sme u zubara a na dentalnej hygiene castejsie ako ke odporucane, nestazujem sa, ja som sa takto rozhodla, ale je to na hlavu
@ibrunova Mám s tým bohatú prax. Naposledy mi nepreplatili zubný RTG. Zariadenie, ktoré vykonalo RTG bolo zmluvné, ale poslala ma tam nezmluvná lekárka. Takže som to musel uhradiť ako samoplátca. Zaslal som všetky faktúry, ale nakoniec mi to Všzp aj tak odmieta preplatiť, pretože RTG pracovisko si to nevykázalo vo výkaze pre Všzp moju zdravotnú starostlivosť. Ale to ani nemohli, keďže ma poslala nezmluvná lekárka... takže nakoniec je z toho začarovaný kruh. A nič nepreplatia. Asi tak.
Na jeden zákrok je to max. do 120€. Teraz som si dávala preplácať dentálny hygienu 115€ a ešte mi ostalo v peňaženke zdravia 5€. Potom som mala ošetrenie zuba a tam som si mohla dať už iba tých 5€ (celková suma na bloku bola 195€ ale pustilo mi to už iba 5€). Ak spĺňaš všetky podmienky (zmluvný zubár, preventívky, vykázaný výkon) tak za 3 týždne od podania žiadosti som mala peniaze na účte.
@fido69 ale z toho nevyplýva, že 99% je nezazmluvnených. Mne vždy preplatili, čo som si žiadala, ak som bola v limite. Dokonca teraz mi schválili ošetrenie u zubára, pričom preventívku u všeobecného mám naposledy v roku 2021.
Tak som prebehla na nete zubárov z nášho mesta, všetci súkromní majú zmluvu so VšZP okrem dvoch .
@fido69 neviem ako si na to prisiel, ze 99% je nezmluvnych 🙈 zmluvni su takmer vsetci, napr. v BB je na priamu platbu iba par zubarov, mozno na jednej ruke by som ich spocitala. A neviem ako Vszp, ale napr. v Unione nespada rtg medzi zubne benefity, pretoze to nie je osetrenie. Nebude to tak aj vo Vszp?
@fido69 vobec to nie je komplikovane. Je to jednoduche a vzdy som to mala bez problemov. Ak ides k niekomu, kto nema zmluvu so ZP a ten ta niekde posle dalej na vysetrenie, vtedy mas problem, pretoze si musis vsetko ostatne platit. Ale to ta ma ta dr. upozornit. Resp postupovat, ako pise baba nado mnou.
Ja som si dala preplatiť korunku za 250..preplatili mi 120..dôvera by ti dala 30e
@fido69 minule som niekde čítala, že preplatia aj u nezmluvnych.Kazda poisťovňa to ma inak RTG čo viem nepreplácajú je to na opravu zubov ani trhanie sa neprepláca.S prevencia mi súhlasím už nevedia ako inak tam ľudí dostať a je to len dobre ako potom platiť tisíce za ich liečbu.Mam dôveru a vždy čo mi robili kazy preplatili bez problemov
Ja sa pripnem,3r dcére nepreplatili prvú vstupnú prehliadku.Dovod,že nemá absolvovanú preventívnu.Aj keď ja si myslím,že prvá=vstupná=preventívna.
@euie ahoj,mne to pri starších deťoch normálne od prvej prehliadky hneď schválili.A tentokrát mi obratom ešte v ten deň podania žiadosti prišlo,že žiadosť zamietnutá z dôvodu chýbajúcej preventivky.Neviem,či musím čakať na vykázaný výkon,odsledovať si to a poslať znova.Ty to máš normálne evidované a na 100% ti to preplatene bude
2 krát po 30 eur