Preplácanie benefitov VŠZP peňaženka zdravia a súkromné preventívky

20. mar 2024

Ahojte, chcela som sa spýtať, či máte niekto skúsenosť.

Chcela som si dať od VŠZP preplatiť dentálnu hygienu ale zamietli mi žiadosť s tým, že nemám absolvovanú preventívku u gynekológa. Chodím na súkromnú gynekológiu, tak som si bola vypýtať potvrdenie, že som tam bola (zaplatila som 5e za vystavenie potvrdenia). Poslala som na VŠZP kde mi povedali, že oni chcú nejaké "iné" potvrdenie.
Vedeli by ste mi povedať čo odo mňa chcú? Mám normálne papier, kde je meno lekára, dátum, je tam napísané, že sa jednalo o preventívku a je tam pečiatka zariadenia aj podpis lekára.

trgypadl
20. mar 2024

U zmluvného gyn, s tymto zrejme zmluvu nemas

autor
20. mar 2024

Áno ja viem. Ja len potrebujeme potvrdenie pre poisťovňu, že mi nejaká preventívku urobená bola aby mi to zaevidovali a mohla som si dať preplatiť benefity na zuby. Ja nechcem aby mi VŠZP preplatila preventívku.

kaila1
20. mar 2024

Mám podobný problém, toto mi dnes napísali, ale nie je špecifikované, akú formu má mať to potvrdenie o preventívke. Každopádne je tam aj možnosť absolvovať ju u nezmluvného Dr. Ja by som na Tvojom mieste kontaktovala VŠZP - nech pošlú formulár.

Dobrý deň,

Vašu žiadosť o finančný príspevok z Peňaženky zdravia č. 1002667686, ktorú za Vás podal správca skupiny, sme zaevidovali. Intenzívne pracujeme na jej vybavení.

Základná podmienka úhrady príspevku, absolvovanie všetkých preventívnych prehliadok, nie je splnená. Chýba Vám preventívna prehliadka u gynekológa.

Prosíme, absolvujte chýbajúcu preventívnu prehliadku. Pre urýchlenie spracovania Vašej žiadosti vložte potvrdenie o absolvovaní preventívnej prehliadky do Vašej žiadosti najneskôr do 30.09.2024 cez mobilnú aplikáciu alebo ePobočku (sekcia Žiadosti a reklamácie). Tento postup platí aj v prípade, ak máte preventívnu prehliadku u nezmluvného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti.

Stav Vašej žiadosti a splnenie ostatných podmienok môžete sledovať v mobilnej aplikácii (sekcia Žiadosti a reklamácie - Stav žiadosti). Príspevok Vám uhradíme po splnení všetkých podmienok.

Ak potrebujete poradiť, naši kolegovia sú Vám k dispozícii. Môžete využiť kontaktný formulár - oblasť: Peňaženka zdravia - na našej webovej stránke alebo navštíviť naše pobočky.

Ďakujeme, že využívate elektronické služby Všeobecnej zdravotnej poisťovne.

autor
20. mar 2024

@kaila1 Ja som im na túto výzvu to potvrdenie poslala a odpísali mi, že som poslala "zlý typ žiadosti"?

fido69
20. mar 2024

Treba im zavolať na infolinku. Tam ti presne povedia čo potrebujú a ty nakoniec aj tak zistíš, že je to bludný kruh, kde nič nevybavíš. Mailovanie je strata času.

lakebabe
20. mar 2024

Ja som dnes bola osobne vo VšZP chcem preplatiť cytologiu z gynekológie a nemám nárok , lebo gynda sa dá uplatniť iba keď máš aspoň 3 ľudí v peňaženke zdravia a neviem kde ich mam zobrať . Sono prsníkov preplatiť môžem len snívať oproti unionu takže za mňa po dnešnej návšteve v septembri odchod.

fido69
20. mar 2024

@lakebabe Manžel, frajer, deti, rodičia... každý hlas sa počíta.

lakebabe
20. mar 2024

@fido69 rodicia sú v dôvere deti nemám iba muža tam dám ďalších nezoženiem 😄

martinka13
20. mar 2024

To isté je so zubami. Nič nepreplatia, nakoľko mám súkromného zubára. Je to cele choré. Dosť, že všetko musím platiť sama, z poisťovne nič neplatia, tak ani ba dentalnu hygienu neprispeju. A ani nehovorím o tom, že v dnešnej dobe je zázrak keď človek vôbec lekára zoženie. A nie riešiť, či má nejaké zmluvy s poisťovňami.

fido69
20. mar 2024

@martinka13 Dentálnu hygienu mi ako jednu z mála vecí preplatili. Ale bola absolvovaná u zmluvného partnera poisťovne.
Babke injekcie nepreplatili, pretože sú niekde definované ako zdravotnícke pomôcky a nie lieky.
Nám ako rodine nepreplatili zubný RTG v zmluvnom zariadení, pretože ho objednal nezmluvný lekár. Zubný RTG nechce poslať vykazanie výkonu do poisťovne, pretože som bol samoplátca a poisťovňa mu nič neuhradí. Poisťovňa tvrdí, že bez vykázania vykonu nemá čo preplatiť. A tak honíme vlastný chvost ako u jebn...tých.

perlita007
20. mar 2024

Ahoj, manžel je tiež v tejto zdr.poistovni, už asi polroka mu hovorím, aby sa dal do Dôvery......tam nikdy nie je problém z preplatenim.....lieky preplácajú automaticky.....manžel mal tiež problém, s tým, že nemá preventivku u obvodného.....nechápem.....v Dôvere stačí mať iba preventivku u zubára.....

nelka93
20. mar 2024

@perlita007 v dôvere treba aj preventívnu u všeobecného lekára. Sama mam dôveru a musela som si spraviť preventívnu u všeobecného lekára lebo inak nepreplatia. Jeden benefit zamietli lebo som ju absolvovala až 3 dní po termine

ekira1
21. mar 2024

@perlita007 tieto benefity sú hlavne preto, aby ľudia chodili na preventívne prehliadky. Výjde ich to lacnejšie, ako potom platiť liečbu. Takže tým, že nevyžadujú preventivky, idú sami proti sebe a nemá to ani logiku.

perlita007
21. mar 2024

@ekira1 kto chce chodiť, bude chodiť na preventivku či dostane benefit, alebo nie.....ja som.napr.clovek, ktorý pravidelne preventivku absolvuje....a niekto nechodí vôbec....takže tak........je to o ľuďoch.....

autor
22. mar 2024

@ekira1 Však dobre to nehovorím ale príde mi hlúposť, že musím mať preventívku u gynekológa keď chcem preplatiť zuby. Napr. keď som som bola na VŠ nepreplatili mi nikdy nič, lebo som nemala prehliadku u gynekológa. Žila som v BA ale nemala som tu trvalý pobyt (na intráku sa nedá) a v BA ma nikde nechceli zobrať. Súkromnú som si vtedy nemohla dovoliť.

ekira1
22. mar 2024

@perlita007 by si sa čudovala koľko ľudí ide len kvôli benefitu. I tu v diskusiách na to často narazím.

ekira1
22. mar 2024

Práve aby ženy šli i k tomu gynekolóvi. Mne zas príde zvláštne, že gynekológa a zuby treba každý rok, ale všeobecný, kde je podľa mňa viac možných zdravotných problémov, stačí raz za dva roky.

andula1961
27. mar 2024

ja som nedavno zaplatila za trhanie zuba 177 e a poistovna by mi preplatila len 30 e aky to je nepomer

andula1961
27. mar 2024

chcela by som vediet kde by mi ktora preplatila plnu sumu alebo aspon polku?,