Prepis hypotéky

8. jan 2022

Ahojte chcem sa spýtať.. predávam byt. Keby som len prepísala hypotéku na iné meno ? Proste bez toho predaja a tých omáčiek okolo toho. Keby prepisem na ich meno a kupcovia by mi dali hotovosť? Aby som viac zarobila, aby som nemusela platiť daň ????

sisa_s
8. jan 2022

Ako prepises na ineho bez toho, aby to banka schvalila?

vevulik18
8. jan 2022

Zdravím , pracovala som v banke a takto to nefunguje. Kupujúci musia požiadať o hypotéku sami. Overuje sa vždy príjem, výdavky a podobne . A všetko vždy podlieha schváleniu .

autor
8. jan 2022

@sisa_s veď cez banku.. ale bez toho predaja ako keby.. že len prepis menna.. aby sa nemusel robiť znalec a všetko

sisa_s
8. jan 2022

To by kazdy s tym takto spekuloval...nejde to

sisa_s
8. jan 2022

@ivkazba urcite vysvetli

sasa1310
8. jan 2022

Jedine že tebe dajú hotovosť a ty vyplatíš hypotéku z toho (aj to s poplatkom riadnym) a predáš im neskôr byt. Ale taký blbec sa ešte nenašiel

dilino
8. jan 2022

Ty ked ideš predavať byt ktorý je cez banku banka o všetkych ukonoch čo robiš s bytom musi vedieť.S tým že kupujuci majú peniaze v hotovosti s tým nič nevyhraš.Len sa skrati doba že nemusia dotyčni ktorý to kúpia za hotove čakať na znalca.Len sa urobi prepis ale to čo chceš ty o všetkom musi vedieť banka. A na koho chceš prepisať byt ktorý je banky a nie tvoj.Akemu plateniu dani sa chceš vyhnuť.V byte musiš bývať 5 rokov vtedy daň z nehnuteľnosti neplatiš ak predáš skôr ako 5 rokov daň zaplatiť musiš alebo vydokladovať bločkami.Aby si sa nechytila do pasce.Na koho mal ten byt byť prepisaný.To čo chceš urobiť ty je podvod.Ty ked ideš byt predať banka musi vedieť.Ako to chceš cez kataster nehnuteľnosti prepisať tam zistia že kúpujuci aj ked kúpili za hotovosť predavajuci ma hypotéku.A to si môžeš narobiť kopec problémov.To sa neda.

petamich
8. jan 2022

nie takto to nefunguje 🙂 velmi jednoducho si to predstavujes, vztah s bankou mas ty ako dlznik, neda sa len tak prepisat hypoteka (iba v pripade dedicskeho konania ak predmetna nehnutelnost je zatazena hypotekou), banka predsa skuma prijem ziadatela, jeho bonitu atd. (to je ten najmensi problem) a s danou to nema nic spolocne, predaj bytu a s tym suvisiaca dan z predaja, je uplne nezavisly akt, nema nic spolocne s predcasnym splatenim hypoteky 🤷‍♀️

okrem hypoteky predsa potrebujes riesit kataster, list vlastnictva...ale pekna predstava, ze len tak zmenim meno na hypoteke a LVcku 😃

andreatytler
9. jan 2022

No a kto by bol vlastnik bytu ak by sa predaj neuskutocnil? Byt by bol stale tvoj a hypoteku by splacal niekto iny?

ivkazba
9. jan 2022

Bez tých omáčiek okolo (ako si to nazvala) to nejde. Ty musíš hypo vyplatiť a kupujúci požiadať o nový úver s absolvovať štandardný postup.

jakubvojcik
9. jan 2022

Nedá sa to tak urobiť. Viete spraviť jedine to, že budete hľadať kupujúceho s dostatok vlastných zdrojov. Povedzme že predávate byt za 100.000€ ale kúpili ste ho za 80.000€, tak si nájdite niekoho kto má dosť peňazí na 20.000€ + ešte na dofinancovanie hypotéky ďalších 10/20%. Druhá vec je, že potom bude v nevýhode on ak bude chcieť predať ten byt do 5 rokov.. a takisto na kúpnej zmluve bdue teda suma 80.000€, 20.000€ by vam musel dať pomimo v cashi, aby si od vás tie peniaze nemohol pýtať späť po predaji..