ahojte, je prosim mozne si pri prenose hypoteky do inej banky aj zmeniť ucel uveru?..alebo to je nemenna info
ide o to ze my chceme poziadat o statnu pomoc so splatkami hypoteky ale tam vraj nesplname jednu jedinu podmienku a to je to ze mame na uvere uvedene ze je na iny ucel..nie na ucel na byvanie a alebo kupu nehnutelnosti..tym padom to pre nas pada..nechapem tiez ze preco je tam takato podmienka..vsak aj nam narastli vysoke splatky aj ked sme bbrali na iny ucel
ale na refinancovane hypoteky bola teraz od 1.6. zmena, studovali ste tie podmienky? Tam sa uz da aj na prenos, t.j. refinanc, ale su tam zase ine nejake podmienky ohladne prijmu, obdobia cerpania atd
@vikusjk citala som podmienky..ale podmienka je aj to ze ucel uveru musi byt: Musí to byť účel súvisiaci s nadobudnutím nehnuteľnosti (kúpa, výstavba a podobn) ..my to v uverovej zmluve nemame uvedene je tam uvedene ze ucel uveru: iny ucel....tym padom vraj na to nemame narok..ostatne podmienky splname
Aha, cize vy ani na uplne prvej zmluve, ktorou ste tuto nehnutelnost nadobudli, nemate tento ucel, ze nadobudnutie, alebo vystavba? Ci neide o nehnutelnost na byvanie?
@vikusjk ide o nehnutelnost na byvanie ale uver sme brali na rekonstrukciu..nie na nadoudnutie
a o 90 eur sa nam zvysuje splatka..tak ma trochu zarazilo ze my na tu pomoc nemame narok..
Tak to je ono potom, lebo oni zmenili to, ze napriklad my sme sice kupili byt este v r. 2006, ale mali sme tam nadobudnutie. Nasledne sme ho x-krat refinancovali a to teraz od 1.6. zmenili, ze by nam ten prispevok patril, ale my nesplname podmienku prijmu. Ak ste ale uz na uplne prvej zmluve mali rekonstrukciu, to znamena, ze ste tu nehnutelnost uz vlastnili a vtedy tak ako vravis, ten narok zial nemate.
Sorry ako ja som sa v tom nechcela nejako prilis vrtat, len som si myslela, ze mozno ste nezachytili zmenu ale zial vyzera to u vas tak, ze sa vas to nebude tykat
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/financn...
Tu píšu že úver je na rekonštrukciu a vraj majú nárok,tak neviem ako to je.
@chiccco neviem ani ja..v banke povedali ze sa mame informovat na upsvar a na upsvar sa neviem dovolat
A kto vám teda povedal že to nespĺňate ?
pisala som tu do financnej poradne
A čo ta zarazilo? Pomoc je re tých, ktorí majú hypo na kúpu bývania a nie na to, aby rekonštruovali.
@sasa1310 vsak presne to ma zarazilo?..tym co si brali hypoteky na iny ucel sa nezvysuje brutalne urok alebo co?..kamaratka si brala 50 000 na kupu bytu zvysne peniaze mala tak ona ma narok na pomoc s hypotekou od statu lebo tam ma uvedene na kupu , my sme brali 40 000 na rekonstrukciu nehnutelnosti ktoru sme sice nekupovali ale potrebovali sme uver aby sa dalo tam byvat tak my nemame narok...
No nemáš nárok lebo si nebrala hypotéku na to, aby si bývala - na kúpu nehnuteľnosti
@autorka narok nemas, lebo si brala hypo na iný účel. A ani zmena účelu na novej zmluve by ti nepomohla, lebo musíš predložiť aj pôvodnú zmluvu, kde bude uvedené, že to nebolo poskytnuté ako hypo na bývanie. A oni ti účel nemôžu len tak zmenit. Jednoducho, ty si si nebrala hypo na nadobudnutie nehnuteľnosti, ale na rekonstrukciu. Cize podmienky zial nespĺňas
Nemáš nárok a stačí. O 90€ ti narástla splátka a robíš z toho vedu ! Podmienky sú jasné
@michal711 ďakujem za úplne zbytočný komentár
Dá sa. Pri prenose z inej banky by mal byť účel úveru "Splatenie úveru" alebo "Externá konsolidácia".