Čaute, rodičia predávajú dom, na dosť nevýhodnom mieste. Bol záujem, ale zväčša chceli cez pôžičky, úvery a neprešli. Naposledy sa takto stalo v piatok.
Zatiaľ si prenajali byt, je uhradený nájom + 3 mesačná kaucia, ale už teraz zvažujeme, či tam ísť, lebo dom zostal.
Čo by ste robili vy? Takto je to dosť nevýhodné. Navyše, otec už nemá istotu, že chce do bytu. Od 1.5. je zmluva, zatiaľ nevzali ani varechu.
Pokiaľ majú už uhradený nájom, už je ťažko cúvnuť. Ja by som zostala vo svojom.
Hlavne ak predavaju za sumu, ktoru malokto ma v hotovosti... tam treba riesit uver , zalozne zmluvy... je to na dlhe lakte
@basska_b predávajú 2 mesiace. Nezáleží si myslím, či predávajú cez realitku.
Zostala by som v dome kým nebude kupec. Načo míňať na podnájom a dom prázdny? 🤷♀️ Keď sa nájde kupec, tak vysťahovať sa vedia aj hneď.
Ta realitka, to moze byt dobre i zle... makler moze byt neschopny alebo naopak velmi dobry... inzerat urcite kuknite, ak ste si ho robili sami, ci obsahuje pekne foto, vsetky info, ci sa na portaloch ako reality.sk zobrazuje... ale moze to byt zlou lokalitou, ze sa nechce predat :/ do podnajmu urcite chodte, az ked bude seriozny zaujemca
@fkata práve to, že už uhradili nie málo. Keby sa vzdali nájmu, tak prídu o hodne, ale ak budú platiť ďalej, aj tak.
Vymente realitaka, niektore nehnutelnosti treba aktivnejsie tlacit do predaja. Plus ked tam dom bude “lezat” dlho, bude zaujemcon vrtat v hlave preco sa nepredal, ci je tam problem.
Predavali sme byt 2x vzdy najprv bez realitky ale nakoniec sme pri realitke vzdy skoncili aj pri predaji aj pri kupe. SprVia aj zmluvy. Raz sme kupovali od znamej bez realitjy a nimdy viac. To bola katastrofa.
Inak sme vzdy byvali vi vlastnom kym sa nepredal a v zmluve bolo kedy sa vystahujeme. Inak 2 mesiace je kratka doba ked je to na takom horsom mieste.
@pralinka25 je to zväčša bezproblémovejšie, keď je to s realitkou, tiež sme tak predávali, chceli sme to najskôr skúsiť samy, ale to bolo na nervy jak ľudia vymýšľali, som rada, že to máme za sebou a nemuseli sme si nič samy riešiť
Kolko sa uz snazia predat? Idu cez realitku? Sak zatial nech zostanu v dome... kym sa zuraduje predaj, to moze trvat aj 2-3.mesiace. Bolo predcasne riesit podnajom...
Dokonca mozu dat do zmluvy, ze sa vystahuju az v takom a takom datume