Prosim vas viete mi poradiť,syn byva v prenajme a prišlo mu tam platiť za smeti ale prišlo mu platiť za smeti aj tam kde ma trvaly pobyt čiže dvakrat ako prosim to vyriešiť aby sa smeti neplatili dvojmo?stači isť na mestsky urad kde ma trvaly pobyt?čo bude prosim k tomu potrebovať?ďakujen
@nikolca Na mestský úrad v mieste trvalého bydliska priniesť potvrdenie o platení poplatku za komunálny odpad v mieste prenájmu. Malo by to postačovať.
Ale stalo sa mi, že som už musel aj sťažnosť podávať, pretože som dostal odpoveď, že to nie je poplatok za vytváranie komunálneho odpadu, ale za jeho zber a možnosť ho odovzdať. Takže každý si to vie prekrútiť ako sa mu práve hodí do krámu.
Aj my to tak mame kde bývam platím smetie a v meste mám podnikanie platím aj tam takže platím smetie 2 krát.
@nikolca pozri si web stránku mesta kde má trvalý pobyt, tam bude zverejnené VZN o dani za smeti, v ňom bude aké sú možnosti odpustenia/zníženia poplatku.
Niekde stačí doložiť nájomnú zmluvu a prehlásenie že tam býva viac ako x dní v roku a odpustia poplatok.
Za smeti by mal platiť tomu mestu kde aj tie smeti reálne vytvára a ktoré mesto mu ich odváža, nie tam kde má trvalý pobyt.
Ist na urad kde ma podnajom, vypytat potvrdenie o zaplateni smati a odniest na urad kde ma TP.
Ďakujem Vam všetkym veĺmi pekne za odpovede
@nikolca záleží na Tom ako to máte v meste / v obci schválené ... Ja som 3 roky mala prechodný pobyt, z toho 2 roky som platila len na mieste prechodného pobytu a posledný rok som musela už na oboch, nakoľko poslanci u nás v dedine trvalého pobytu schválili, že všetci s trvalým pobytom v obci musia zaplatiť smeti 🤦 no ale teda tie 2 roky čo som platila len na mieste prechodného pobytu, som išla na obecný úrad prechodného pobytu a vypýtala si doklad, že tam platím smetné, kanalizačné atd. Potom som si stiahla zo stránky obce trvalého pobytu papiere " žiadosť o odpustenie smetneho atď" to som vyplnila a spolu s tým dokladom o zaplatení poplatkov v obci s prechodným pobytom som to poslala obci s trvalým pobytom.