Ahojte maminky, viete mi prosím niektorá poradiť ?
Prenajímam byt. Za rok 2013 nastala situácia, že podnájomníci, ktorí tam bývali od roku 2009 až do 2012 mi ukončili nájom 31.01. 2013. Všetky vyúčtovania, voda, elektrika , plyn, čo mi prišli - nedoplatky, tak teraz neviem, či si ich môžem pri daňovom priznaní za rok 2013 dať do výdavkov. Momentálne som na MD a nie som živnostníčka. Podnájomníci sú v zahraničí, nemám na nich kontakt, takže mi ich ani neuhradia.
Predchádzajúce roky som to robila v daňovom priznaní tak, že vždy mi vyšla nula, keďže nedoplatky alebo preplatky, som vrátila podnájomníkom, alebo mi ich teda uhradili tým pádom som vždy skončila akoby na nule. Napr. nedoplatok za elektriku 20 €. Dala som si do výdavkoch, ale zároveň 20 € do príjmov, keďže mi nedoplatok podnájomník uhradil. Čize rozdiel 0.
@ykul neviem ci vyhodia alebo nie, ono vzdy to zavisi od osoby ktora robi kontrolu 🙂 a este ci ti vobec pridu na tu kontrolu...pozri, je to preukazatelny vydavok ktory si zaplatila, cize ja by som to tam dala...a ked by ti nahodou prisli na kontrolu a nahodou by ti to neuznali - co je mala pravdepodobnost tak tie pokuty tam za to nie su velke...
A ty prenajimas len za sumu energii? Nejak nechapem ako ti moze vychadzat nula. A co sa tyka nedoplatkov tak si to to podla mna si to mozes dat do vydavkov.