Preddavky za poistné

13. nov 2022

Ahojte som samoplatitel poistného a minulý mesiac som bola na takej dvojdňovej brigáde a teraz mám zaplatiť na preddavky len 27€ mám to v aplikácii VšZP ako nedoplatok...je možné že za tie 2 dní za mňa zaplatili toľko aby som platila len 27€ a nie tých 79 ako platievam? Ďakujem.

abby11
13. nov 2022

Ty musíš vedieť koľko hodín si odrobila a koľko si zarobila.

autor
13. nov 2022

@abby11 odrobila som 16 hodín dokopy a zarobila som okolo 50€ iba bola to len dvojdňová brigáda preto sa mi zdá divné že mám doplatiť za minulý mesiac iba 27€

abby11
13. nov 2022

Nie toľko iste za teba nezaplatili.

autor
13. nov 2022

@abby11 tak ako to mám riešiť teda?

abby11
13. nov 2022

Návštevou, či telefonátom do poisťovne?

autor
13. nov 2022

@abby11 a nemám zavolať radšej tomu zamestnávateľovi? Že za mňa asi zaplatili viac ako mali?

abby11
13. nov 2022

Nie, určite viac nezaplatili.

autor
13. nov 2022

@abby11 aha takže asi radšej skočím zajtra do poisťovne sa spýtať na to

jarka_black
13. nov 2022

Keď som si v septembri založila opäť živnosť, s povinným preddavkom cca 80 €, appka mi udávala len nejakú maličkú sumu na zaplatenie. V tejto chvíli mi ukazuje preplatok 68 €. Ale ostávam platiť zákonom stanovenú sumu, aby som na jar nemala výrazný nedoplatok, lebo príjem mám "slušný" (čiže je lepšie priebežne to platiť v stanovenej výške, aby som potom nemusela naraz veľa doplácať.) Lebo oni nevedia, aký príjem mám momentálne - dopočítajú mi poistné na jar po daňovom priznaní a vyjde buď preplatok alebo nedoplatok. Preto nechcem mať nedoplatok. Ale ani preplatok nie je dobré mať: ide o to, že z našich peňazí nám nevrátia všetko, ale očistené o zrážkovú daň!

kaja01
13. nov 2022

Uzatvorila si dohodu len na obdobie 2 dní alebo si len 2 dni pracovala? Je to rozdiel.

autor
14. nov 2022

@kaja01 no tak dohoda bola možná na dlhšie ale odpracovala som 2 dni...ale myslím si že je to jedno keď som dohodu riadne ukončila k určitému dňu tak k tomu dňu by mali prestať za mňa platiť nie?