Predčasný invalidný dôchodok

24. sep 2023

Dobrý večer.
Ak by som chcela ísť od januára 2024 do predčasného inv.dôchodku, tak ako to mám oznámiť nadriadenej? Je potrebné tlačivo? Alebo to oznámiť len tak? Alebo neoznamoval zatiaľ? Ďakujem

alickapusinka
24. sep 2023

Do predčasného sa dá ísť ale nie do predčasného ID to som ešte nepočula. Na normálny starobný dôchodok predčasný áno ale nie predčasný ID.

blancheporte
24. sep 2023

Neexistuje pojem predčasný invalidný dôchodok....existuje len predčasný starobný dôchodok.

vulka
24. sep 2023

Pletieš dve veci dokopy. Buď máš vek na to, aby si šla do predčasného starobného dôchodku alebo si chorá a od nejakého dátumu máš priznaný invalidný dôchodok. To znamená, že môžeš ostať doma(ale nemusíš a môžeš popri ňom normálne pracovať). Ak chce skončiť v januári, tak zrejme musíš dať výpoveď.

autor
24. sep 2023

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ prepracovaná som, ešte že ste ma upozornili. Predčasný dochodok som myslela

dasenka18
24. sep 2023

Prosím viete mi poradiť, odkedy by som mala nárok na podporu v nezamestnanosti, ak som bola na úrade práce od 1. 7.2019-1.1.2020(vrátane). Od 2.1.2020 pracovný pomer stále trvá. Dík

peteriva
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mogaa
25. sep 2023

Pri predčasnom musíš dať výpoveď ....min.2týždne vopred na SP treba zaniesť potrebné doklady aby pripravili k danému dátumu žiadosť.....k dátumu predč.star.dôchodku treba mať ukončený PP

mogaa
25. sep 2023

samozrejme tam treba mať splnené podmienky, teda 2roky pred dôch.vekom alebo 40odpracovaných rokov

nikitka444
1. okt 2023

Stačí prísť na pobočku a povedať,chcem ísť do predčasného.
Bez rezervácie termínov.
Ale musíš mať ukončený pracovný pomer.
Treba doniesť potrebné doklady.Ak chces vedieť čo,nápis mi do správy.Ziadne 2t na to,aby pripravili žiadosť.Ziadost bude spisovana v ten deň ako prídeš pokiaľ budeš všetko splnat

jojka279
15. nov 2023

prosím viete mi poradiť ako postupovať. Na soc.poisť.mi odmietli vypočítať výšku predčasného dôchodku, lebo som nedal výpoveď. Ale ja chcem vedieť najprv kolko by som dostával.

lenka1989
4. júl 2024

@jojka279 ahoj ako si to nakoniec vyriešila ? My by sme tiež chceli vedieť len sumu

mk1111111111
4. júl 2024

@lenka1989 mozete si dat ziadost, myslim, ze 2x rocne, alebo staci, ked pridete na socialku, na dochodkove, zoberte si doklady, co mate doma, potvrdenie o skonceni ZS, pripadne posledne vysvedcenie z deviateho rocnika, vojensku knizku, maturitne vysvedcenie, z VS, a ak mate zapocet. Cim viac dokladov, tym lepsie, bez problemu vam vypocitaju. Aspon ja mam taku skusenost z pred 2 mesiacov.

lenka1989
5. júl 2024

@mk1111111111 ďakujem krásne treba tie papiere presvietit alebo to vypočítajú na počkanie ? ❤️