Dobry den. V našej bytovke sa predáva taky istý byt ako mame my. Lenže sa predáva uz cca 4-5 mesiacov. Ine byty su davno uz rezervované. No ale chceme predať aj my nas byt a bojim sa teda, ze nebude oňho záujem, ked aj ten susedov tam stoji. Nejake rozdiely alebo znaky su, ze jeho byt je na inej strane, nas byt je slnečný a otočený na krasny výhľad, jeho ma výhľad na bytovky. Jeho byt je na poschodí pod nami, cize to nie je velky rozdiel. Jeho byt ma nejake staršie prerábky, nas tiez. Ale skor je urobený do mužského štýlu, hlavne záchod a kúpeľňa.
Bojim sa, ze nas byt sa bude tiez tak dlho predávať.
Keby sa predal nas byt rýchlejšie, cim by to bolo? Roznyslam nad tym moc?dakujem
Ved si pozri ake fotky ma v realitke.. tie predavaju.. keď máš fotky svetlych priestorov, štýlové zariadenie modernu kuchynu kupelku, ľudia si proste vedia predstaviť hneď sa tam nastahovat...
Mozno velkost bytov a dispozicia nevyhovuju akurat kupujucim...
Ak dlho stojí, má pekné fotky, prerabka je ešte ako tak v dobrom stave, tak jediná chyba bude v cene. Cena nepusti a vypýtať mega veľa peňazí si vie každý, ale keď má niekto na výber medzi podobnými bytmi v danej lokalite, určite si kúpi niečo lacnejšie.
Podla mna je problem v cene
píšeš že iba orientácia... ja som kupovala náš západný o 10 000 drahší než boli východné byty 🤷 lebo podlahu vieš vymeniť hocikedy ale slnku neprikážeš 😜
Napriklad v BA sa 4i byt preda velmi rychlo, lebo je takych bytov malo. Ale viem minimalne o dvoch, co sa uz tri roky nepredali, z casu na cas sa objavia na nehnutelnostiach. Oba maju divnu dispoziciu a skarede interiery, su myslim v Starom a Novom Meste, takze lokalita dobra. Ale asi za tu cenu nie 😄
Nech sa paci, tu je jeden z nich, pamatam si, ked bol este o stovku lacnejsi 🤪
https://www.nehnutelnosti.sk/detail/galeria/fot...
Zniz cenu a rapidne zvysis sancu na rychlejsi predaj. Teraz nemyslim ist velmi s cenou dole, lebo prilis lacne byty su podozrive, ze kvoli nejakemu problemu sa chcu rychlo zbavit.
@stanulienkat ved je tam cena 389 t
@stanulienkat Cena je tan 389tis. Plus by to chcelo uz nieco vynovit. Vytah ide po piate poschodie a byt je na 6. a 7. poschodi.
Tak je prerabka ako prerabka. Zariadenie bytu je tiex dolezite. Vela ludi si nevie predstavit byt so svojimi vecami, tak pozeraju ako to tam mas zariadene ty. Je uplne jedno, ze doplnky tam nenechavas. Ich predstavivost je priam nulova. Orientacia bytu je veelmi dolezita. A take poschodie, o ktorom si myslis, ze nie je dolezite, tak je velmi dolezite. Potom su dolezite fotky. Daj si to nafotit profesionalom, ktory sa pohra so svetlom.
@stanulienkat elektricka v BA je ticha, vacsina su nove vozne, nepocujes. Skor smrad a prach z rusnej cesty, nie je vytah, nie kazdy oblubuje tocite schody (napriklad to by bola moja smrt) a kazdy den milionkrat po nich chodit, vlacit nakup do kuchyne, problemov je v tom byte viac plus samozrejme platis za to co tam vidis vratane tej krasnej kupelne a kuchyne (vobec nie moj styl, cele by som to vyburala 😄). Hovorim, ja o tom byte viem minimalne 3 roky a ani za staru cenu sa nepredal, takze realne je tam mozno este viac problemov (,,novostavba"=tenke steny?), osobne som v nom nebola. Ale lokalita je uplne top.
@maranta_leuconeura Ja by som ten byt teda tiez nechcela. Dole su izby a hore kuchyna s obyvackou. Kedze vytah ide iba po piate poschodie, tak nakupy treba trepat 2 poschodia do kuchyne. A teda sirsie centrum pre mna nie je lakava lokalita - prilis rusno, same auta, problem s parkovanim.
Určite orientácia bytu, poschodie a výhľad sú dôležité veci na ktoré hľadia kupujúci
No a potom ten typicky problem na ktorý upozorňujú všetci realitaci, ponúknuť byt na trh s príliš vysokou neadekvátnou cenou, ktorú postupne predávajúci znižuje. Byt ktorý príliš dlho straší na webe nikto nechce. Ľudí odradí to ze je tam dlho, predpokladajú ze tam je asi nejaký problem ked ho nikto nechce, alebo čakajú kedy majiteľ opäť zníži jeho cenu …
A pokiaľ si majiteľ predáva byt sám môže to kupujúcich odradiť tiez, pritom ide o úplne detaily typu škaredé fotky, nevyvetrany stuchnuty byt pri prehliadke, divný majiteľ, škaredé zariadenie ktoré ho stalo veľa tak to zohľadňuje v cene ale reálne žiadny kupca nábytok v style podnikatelkeho baroka nechce
@zuzanaete napisala som vyssie to iste s nakupmi, zjavne obe rozmyslame prakticky 😃
@maranta_leuconeura no mna v prvom rade zaujali tie schody. Akoze fakt si neviem predstavit tadial trepat nabytok. To uz je robota. Kupelka je v otrasnych farbach. Pride mi strasne chladny a neosobny. Tiez by ma to pdradilo a hlavne asi cena
@maranta_leuconeura nehovoriac, ze je to "novostavba", ale nadstavba... takze na starom dome. A za taku cenu "bez vytahu" a mezonet s takymi schodami... to nekupi snad nikto...
Ono ak sa jedna o starsie rekonstrukcie a niekedy aj o nove, tak potencinalny kupujuci zvazuje, ze ci napr. kupelna alebo kuchyna su take, ze sa mu pacia alebo teda vedel by tak byvat alebo to chce prerabku, co su peniaze navyse. Takze ak das byt na predaj a zrovna v tom case bude taky byt hladat zaujemca, co ma rovnaky vkus a zariadenie sa mu bude pacit, tak byt sa skor preda. Ak ide o specificky vkus, tak predaj moze trvat dlhsie.
@maranta_leuconeura no tak ten byt je presne ten prípad co nikto nechce. Ak by sa aj niekto našiel kto by prekusol ten pôdorys tak za tie peniaze byvat v interiéri 90tych rokov ? Ani náhodou, za tu sumu si vieš v BA nájsť ovela lepšie bývanie
Mojich rodičov susedia takto nekonečne dlho predávali v podstate novostavbu, nakoniec museli ist dosť pod cenu a nový majitelia všetko vyhodili von. Pritom to boli kvalitne materiály ale presne tento štýl, kúpeľňa hotové rímske kúpele, všade dlažba akoze mramor, nábytok namieru taký leštený načančany masív, skratka interiér ktorý nadchne tak 1% kupujúcich
@maranta_leuconeura Nevšimla som si tú cenu, zle som si ten inzerát otvorila- len na fotogalérii. Ano izby sú trošku zvláštne, aj keď si myslím že veľkosťou nie zle, nečítala som si vlastne ten inzerát. Môžem ti povedať že poznám v Karlovej Vsi kamarátku a mám jednu známú na Spitálskej-keď idú električky trase sa im nábytok, všetko počujú, majú otrasy. Takže za mňa nikdy, môže byť akokoľvek nová elektricka.
Ale lokalita je vyborna.
@lujza123 hej a ohanaju sa znaleckym posudkom, takze ta cena je urcite odtial. Ten byt stal par rokov dozadu 300, ked 4i v tej lokalite sa dali kupit za rovnaku sumu (samozrejme asi len tri sekundy alebo sa licitovalo, lebo normalny byt dlho v ponuke nevydrzal). Viem to, lebo som to vtedy sledovala. A z casu na cas pozriem aj teraz a vzdy je tam toto 😄
@stanulienkat v Ruzinove ani Novom Meste sme tento problem s elektrickou necitili... Ale moze to byt individualne ako to ludia pocituju. Elektricka je posledna vec, co by mi tam vadila 🤷
@maranta_leuconeura lokalita mne sa osobne nepaci, je to pri justicaku. A prerabka hrozna, to chce novú kuchynu a kúpeľnu a vymena podlah, čiže vysoka vstupná investícia, preto sa po ňom ľudia netrhajú a ešte je aj hrozne točité schodisko
Niekedy rozhodujú detaily.
Možno aj fakt, kto si ten byt kúpi.
Niekto miluje slnko a výhľad, niekomu je to úplne jedno. Niekto vyhľadáva zrekonštruovaný byt typu kúpim a bývam, niekto naopak chce čo - to urobiť podľa seba. Ja som predávala byt zároveň so susedom nad nami. Môj bol čerstvo zrekonštruovaný so všetkým, čo sa dalo od podláh, cez okná, jadro, elektr.rozvody, nová linka, zárubne, dvere. Sused mal byt v pôvodnom stave a nastavil sumu o 3tis nižšiu ako ja. Ja som byt predala do dvoch týždňov od zverejnenia, on ho mal v ponuke ešte pár mesiacov 🤷🏻♀️ a veľa robia fotky. Svetlo, poriadok. Čo tam nemusí byť, daj preč (napr.vetrovka na vešiaku, 15 uterákov v kúpeľni,...).
byt ma 6 a 7 poschodí a vyťah chodi iba na 5 veľmi dívne už sa vie kde je pes zakopany.Kto chce byt na 7 poschodi bez vyťahu že ide vyťah na 5 poschodie a viac nič a bytovka má 7 poschodi cele dívne.
@nikaeli ďakujem za rady, byt uz nie je obývané, ale nábytok tam ostal, okrem detskej izby. 😊 vsetky veci mame prec, nechali sme len nieco ma dekoráciu. 😊
Rozmýšľam, či naše plus nebude aj to, ze byt nie je pod ťarchou a je hned k dispozícii.
@alickapusinka to nie je nas byt, to sem len niekto pridal link
Byty sa nachádzajú v najlepšej lokalite v našom meste.