Predaj nehnuteľnosti súrodencovi

2. feb 2023

Dobrý deň, nevie niekto, či je rozdiel nejaký povedzme v poplatkoch alebo v niečom inom medzi tým, keď človek predá nehnuteľnosť súrodencovi alebo ju naňho len prepise, s tým,že on peniaze za nehnuteľnosť súrodencovi len prevedie na účet. Či je to úplne jedno?

melanta
2. feb 2023

Proces je ten istý. Kúpna zmluva, podpis overiť u notára aj keď je to rodina, vklad na kataster s bežnými poplatkami. Zmluve a katastru je jedno, aké vzťahy má medzi sebou kupujúci a predávajúci.

sasa1310
2. feb 2023

Ja nerozumiem otázke, kúpnou zmluvou chceš a ta druha možnosť je aká?

ciola
2. feb 2023

Nie su to pre kataster tie iste ukony, tak podla mna by cena mala byt rovnaka

anonymous87
2. feb 2023

Ja som teraz predavala dom sestre. Normalne sme spisali kupno predajnu zmluvu. Normalne mi previedla peniaze na ucet. Vsetko aj co sa tyka katastra prebehlo klasicky ako pri predaji cudziemu. Kedze som bola vlastnikom 25 rokov, neplatila som dan ani som nic neposiela na danovy. Iba na obecny urad 🤷‍♀️ Cize ci sestre alebo janke z hornej dolnej. Nie je tam rozdiel absolutne v nicom

chadkroeger
2. feb 2023

"alebo ju naňho len prepise" to je akože čo? Darovanie?

zuzanka.zuzu
2. feb 2023

@ciola "nie su" alebo "nie, su"?🙈

lukbe
2. feb 2023

Kedysi sme to v rodine robili,myslím,že ak je to predaj medzi rodinnými príslušníkmi,tak sa daň z predaja trochu zníži,ale bolo to už dávno,neviem,či sa to už nezmenilo.

zuzanka.zuzu
2. feb 2023

@lukbe ach 🙈

lukbe
2. feb 2023