Predaj domu rok po jeho kúpe

anel000
9. mar 2024

Ahojte, najdem tu niekoho kto predaval nehnutelnost po roku od jej kupy? Nevyzeralo to podozrivo pri predaji? Aky ste mali dovod? Dakujem za odpovede

zuzanka.zuzu
9. mar 2024

podozrivo??? ja točím mesiac po kúpe, ešte ani list z katastra nepríde a už je tam ďalší vklad 😀 prípadne hneď po kolaudácii 😉 že rok....

marsmykkok
9. mar 2024

ako podozrivo? Pred štátom či pred kupujúcimi? Kupujúci sa v 99,9 percentách nepýta a nerieši koľko tam býval majiteľ, štátu je to jedno tiež, akurát zo zisku budeš musieť zaplatiť dane a odvody, kedže predávaš skôr ako po 5 rokoch.

katkaseiner
9. mar 2024

nezabudni ze do 5 rokov platis dan z rozdielu ceny medzi tym co predas a za kolko si kupila...nevyzera to podozrivo

anel000
autor
9. mar 2024

@marsmykkok ja som sa napriklad na to vzdy pytala, kolko tam byvali majitelia zili a preco predavaju (dom) ... ja si na dane byvanie neviem stale zvyknut a mam pocit, ze bude lepsie to predat... preto som sa pytala, ci to nevyzera podozrivo v zmysle (ze je nejaky problem s nehnutelnostou)

marsmykkok
9. mar 2024

@anel000 však daj do ponuky a uvidíš, ja nevidím do hláv tvojich potencionálnych záujemcov... Ak ale nie je v bývaní háčik, môžu si overiť u susedov, že je všetko ok. Veľa ľudí predá nehnuteľnosť neplánovane. Napríklad v novom bývaní skoro polka nehnuteľností kde vidíš nedokončenú rekonštrukciu alebo nadštandardnú rekonštrukciu na mieru napríklad pol roka alebo rok dozadu. To mi je tiež jasné, že majitelia neplánovane a rýchlo zmenili názor a rozhodli sa bývať inde. Ale nepríde mi to podozrivé, napríklad sa ľudia rozvádzajú a predávajú spoločné nehnuteľnosti, zmenia sa im rodinné pomery a tak.

marsmykkok
9. mar 2024

@anel000 a aký máš dôvod ty? Ved bud úprimná k potencionálnym záujemcom.

petteri
9. mar 2024

Ja sa zvyknem pýtať pri obhliadkach na dôvod predaja..

luccija
9. mar 2024

@anel000 je to tvoja ja vec.Dovod aký povieš Ti budúci majiteľ môže uveriť a nemusí.Ludia aj situácie hlavne finančne sa menia🙂povieš pravdu veľa ľudí si nezvykne na nové byvanie

marsmykkok
9. mar 2024

@petteri Len čo ti povedia nemusí byť pravda, za mňa zbytočná otázka... Nik ti nepovie, že predáva preto, že ma vedľa neprispôsobivých susedov alebo vedľa ide vyrásť komplex bytoviek a prídeš aj o výhľad aj o súkromie. Radšej povedia, že našli si inde prácu daleko od toho miesta, že napríklad staršia vdova už nezvláda bez muža sa starať o dom a podobne...

petteri
9. mar 2024

@marsmykkok pokiaľ má človek záujem o danu nehnuteľnosť, vo svojom záujme by sa mal snažiť si informácie overit z rôznych zdrojov...

marsmykkok
9. mar 2024

@petteri presne tak, ale práve dôveryhodný zdroj mi nepríde kupujúci, čo to chce hlavne predať. To by som skôr išla sa tam prejsť niekedy v sobotu, že aký sú sedia, zašla si na pivo do krčmy a tam povedala, že ten a ten dom je na predaj, že čo naň hovoria a že prečo ho majiteľ predáva. Tam cudzí skôr povedia pravdu.

petteri
9. mar 2024

No veď, spýtať sa treba aj kupujúceho aj okolia, či tieto dva príbehu budú rovnaké..

lakebabe
9. mar 2024

@anel000 niekto sa opýtať môže niekto nemusí nenapadlo by ma ale nič podozrivé len nezabudni ze zaplatíš daň ci sa ti to oplatí

aliziana
9. mar 2024

@lakebabe zaplatí daň iba zo zisku, ktovie, či vôbec nejaký bude za ten rok...

lakebabe
9. mar 2024

@aliziana ťažko povedať vsak už uvidí za koľko to predá

kosiceapartments
Odpoveď bola odstránená
Zobraz