Ahojte, koľko sa platí človeku ktorý príde dom naceniť určiť hodnotu. Či sa nám to vôbec oplatí predávať .
Je to tehlový dom na 30 arovej záhrade ktorá by bola súčasťou domu pri predaji, -rodinný 3podlazný ciastocne podpivničený, sedlová strecha +obytný krov, dom sa nachádza cca 15km od mesta. Cca 240m2 úžitková plocha, zastavaná plocha 118m2.Občianska vybavenosť obchody, škola,škôlka do 7km od domu. Súčasťou aj garáž na 3 autá, letná terasa. Kanalizácia nie je, mestská voda bola nedávno zavedená. Z vnútra bol dom udržiavaný no z vonku je potrebná nová fasáda. Dom sa nachádza v záplavovej oblasti…
Na pozemku sa nachádza samostatná žumpa, a studňa.
Vygoogli si znalca v Tvojom okoli a zavolaj mu. Ten Ti povie kolko unho stoji znalecky posudok na dom. A nasledne ohodnoti vsetko co si tu napisala, azda vies ze je velky rozdiel uz len v tom, ci je dom pri Michalovciach a Bratislave...
Volaj znalcovi a za minutu mas odpoved.
Košice, 300 eur, platili sme mesiac dozadu
No je pri Košiciach ten domček
Pošlem kontakt na IP?
Do týždňa bol posudok hotový, boli sme spokojní.
Ale tak k predaju domu nepotrebujes znalecky posudok. Resp ta suma, ktoru urci nemusi zodpovedat sume, za ktoru chces predat. Popozeraj inzeraty v okoli, ci sa nevies odpichnut.
Ja sa tu pripnem, mám špecifickú nehnuteľnosť a nie, v okolí nič podobné nie je. Ak by som oslovila realitku a prišla by to pozrieť a odporučila nejakú cenu a mne by sa to zdalo málo a nemala by som záujem inzertovať ani za cenu určenú realitkou a ani za svoju nadhodnotenú, tak budem realitke niečo platiť?
@biancarv To je podľa mňa fajn na byty,. Ale pri dome je veľa faktorov, čo kalkulačka nevie posúdiť. A napríklad koľko je súkromia na pozemku, s čím susedí (či kľudná tichá ulica alebo za oknami železnica alebo krčma) , rovnako pozemok, 2000-3000 metrov záhradu nik nepotrebuje a bude treba predať za cenu ako keby bol napríklad 1000 metrový pozemok.
@marsmykkok nie
@marsmykkok a realitka neurcuje cenu, spytaju sa Teba, kolko by si si predstavovala a oni si k tomu prirataju proviziu, nasledne inzeruju za vyslednu sumu
a nemozes to nafotit, dat podorysy a adresu? Skor by ti baby z tvojej lokality poradili. Takyto textovy popis je dost onicom.
To ako keby auto predavam stylom, je zelene, ma 5 sedaciek, ide max 160, ma 4 kolesa a jedno rezervne....
@viky173 Tak to je potom odveci, lebo pri domoch fakt ťažko určiť cenu. A tie kalkulačky, tie idú z priemeru, nezohľadňuje dalšie faktory. To je taká istá blbosť ako ak v nejakej podhorskej osade žije 10 ľudí, 3 deti, 3 dôchodcovia, 2 pracujúci muži a 2 pracujúce ženy. Jano zarába 600 eur v čistom, Milan 2000 a teda vyjde, že priemerný chlap v danej osade zarába 1300.
@marsmykkok na urcenie hodnoty nehnutelnosti treba zavolat znalca
A je to koľko km od Košic.Blizko Košic je široky pojem.Ked je to nejaka obec ktora je blizko pri Košiciach tak to bude podľa mňa dobra cena.
Zalezi od vymery domu,ale pocitaj 200-300€
@viky173 no len znalec tiež ohodnotí pozemok, vybavenie a stav, nerieši to že moja nová ružová kúpeľňa a modrá linka za 10 000 eur síce možno má hodnotu a je to novo prerobené, ale asi žiadnemu kupcovi sa to páčiť nebude a bude vidieť, že minimálne 15 000 dá do prerábky. ( to len ako príklad, linku mám
starú bielu a kúpeľňu prerobenu v neutrálnej šedej v kombinácii s dreveným dekorom) Som myslela, že realitky vedia aspoň nejako určiť takú cenu akurát (aby nebola nehnutelnost nadhodnotena a nepredavala sa roky, ale zároveň sa nešlo pod cenu veľmi), samozrejme s tým, že je to vždy na majiteľovi či cenu akceptuje alebo sa to rozhodne predať za raz toľko.
Zabudla som dopísať, súčasťou domu sú aj 4 samostatne izby s balkónmi, 1x wc a kúpeľňa na hornom poschodí, kuchyňa jedáleň obyvacka sa nachádza na prízemí +wc a veľká tvorivá dielňa(garáž)+ veľká obývačka s výstupom na letnú terasu a altanok. V pivnici sa nachádza práčovna, technická miestnosť, kuchyňa,špajz, a 2miestnosti bez určenia.