Predaj domu - postup

26. apr 2023

Ahojte, koľko sa platí človeku ktorý príde dom naceniť určiť hodnotu. Či sa nám to vôbec oplatí predávať .
Je to tehlový dom na 30 arovej záhrade ktorá by bola súčasťou domu pri predaji, -rodinný 3podlazný ciastocne podpivničený, sedlová strecha +obytný krov, dom sa nachádza cca 15km od mesta. Cca 240m2 úžitková plocha, zastavaná plocha 118m2.Občianska vybavenosť obchody, škola,škôlka do 7km od domu. Súčasťou aj garáž na 3 autá, letná terasa. Kanalizácia nie je, mestská voda bola nedávno zavedená. Z vnútra bol dom udržiavaný no z vonku je potrebná nová fasáda. Dom sa nachádza v záplavovej oblasti…

autor
26. apr 2023

Zabudla som dopísať, súčasťou domu sú aj 4 samostatne izby s balkónmi, 1x wc a kúpeľňa na hornom poschodí, kuchyňa jedáleň obyvacka sa nachádza na prízemí +wc a veľká tvorivá dielňa(garáž)+ veľká obývačka s výstupom na letnú terasu a altanok. V pivnici sa nachádza práčovna, technická miestnosť, kuchyňa,špajz, a 2miestnosti bez určenia.

autor
26. apr 2023

Na pozemku sa nachádza samostatná žumpa, a studňa.

colsami
26. apr 2023

Vygoogli si znalca v Tvojom okoli a zavolaj mu. Ten Ti povie kolko unho stoji znalecky posudok na dom. A nasledne ohodnoti vsetko co si tu napisala, azda vies ze je velky rozdiel uz len v tom, ci je dom pri Michalovciach a Bratislave...
Volaj znalcovi a za minutu mas odpoved.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slniecko5
26. apr 2023

Košice, 300 eur, platili sme mesiac dozadu

autor
26. apr 2023

No je pri Košiciach ten domček

slniecko5
26. apr 2023

Pošlem kontakt na IP?
Do týždňa bol posudok hotový, boli sme spokojní.

tinkavvv
26. apr 2023

Ale tak k predaju domu nepotrebujes znalecky posudok. Resp ta suma, ktoru urci nemusi zodpovedat sume, za ktoru chces predat. Popozeraj inzeraty v okoli, ci sa nevies odpichnut.

marsmykkok
26. apr 2023

Ja sa tu pripnem, mám špecifickú nehnuteľnosť a nie, v okolí nič podobné nie je. Ak by som oslovila realitku a prišla by to pozrieť a odporučila nejakú cenu a mne by sa to zdalo málo a nemala by som záujem inzertovať ani za cenu určenú realitkou a ani za svoju nadhodnotenú, tak budem realitke niečo platiť?

marsmykkok
26. apr 2023

@biancarv To je podľa mňa fajn na byty,. Ale pri dome je veľa faktorov, čo kalkulačka nevie posúdiť. A napríklad koľko je súkromia na pozemku, s čím susedí (či kľudná tichá ulica alebo za oknami železnica alebo krčma) , rovnako pozemok, 2000-3000 metrov záhradu nik nepotrebuje a bude treba predať za cenu ako keby bol napríklad 1000 metrový pozemok.

viky173
28. apr 2023
viky173
28. apr 2023

@marsmykkok a realitka neurcuje cenu, spytaju sa Teba, kolko by si si predstavovala a oni si k tomu prirataju proviziu, nasledne inzeruju za vyslednu sumu

anna_2
28. apr 2023

a nemozes to nafotit, dat podorysy a adresu? Skor by ti baby z tvojej lokality poradili. Takyto textovy popis je dost onicom.
To ako keby auto predavam stylom, je zelene, ma 5 sedaciek, ide max 160, ma 4 kolesa a jedno rezervne....

marsmykkok
28. apr 2023

@viky173 Tak to je potom odveci, lebo pri domoch fakt ťažko určiť cenu. A tie kalkulačky, tie idú z priemeru, nezohľadňuje dalšie faktory. To je taká istá blbosť ako ak v nejakej podhorskej osade žije 10 ľudí, 3 deti, 3 dôchodcovia, 2 pracujúci muži a 2 pracujúce ženy. Jano zarába 600 eur v čistom, Milan 2000 a teda vyjde, že priemerný chlap v danej osade zarába 1300.

viky173
28. apr 2023

@marsmykkok na urcenie hodnoty nehnutelnosti treba zavolat znalca

dilino
28. apr 2023

A je to koľko km od Košic.Blizko Košic je široky pojem.Ked je to nejaka obec ktora je blizko pri Košiciach tak to bude podľa mňa dobra cena.

marca12
28. apr 2023

Zalezi od vymery domu,ale pocitaj 200-300€

lienka.7
28. apr 2023

@autorka závisí si ci je to kamoš, a spraví ti to za "naklady" alebo si vypýta trhovú sumu

marsmykkok
28. apr 2023

@viky173 no len znalec tiež ohodnotí pozemok, vybavenie a stav, nerieši to že moja nová ružová kúpeľňa a modrá linka za 10 000 eur síce možno má hodnotu a je to novo prerobené, ale asi žiadnemu kupcovi sa to páčiť nebude a bude vidieť, že minimálne 15 000 dá do prerábky. ( to len ako príklad, linku mám
starú bielu a kúpeľňu prerobenu v neutrálnej šedej v kombinácii s dreveným dekorom) Som myslela, že realitky vedia aspoň nejako určiť takú cenu akurát (aby nebola nehnutelnost nadhodnotena a nepredavala sa roky, ale zároveň sa nešlo pod cenu veľmi), samozrejme s tým, že je to vždy na majiteľovi či cenu akceptuje alebo sa to rozhodne predať za raz toľko.