Ahojte, pár rokov investujem do diamantových šperkov, investičných diamantov a polodrahokamov ako rubín, safír. Bolo to v časoch keď som mala financie nazvyš a teraz by som rada svoju zbierku zúžila( už nemám tak nazvyš), ale problém je, že nikto to nevykupuje, ohodnotia, potvrdia cenu, ale záujem nemajú. Inzeráty na bazoši 0 bodov, v BA na Obchodnej vyhadzuje výkup, ale ten mi ponúkol 40€ za kameň, vlastne za cenu zlata. Diamanty majú celosvetovo uznávané certifikáty o pravosti a zlato riadne opuncované.
Nemá s tým prosím niekto skúsenosť, kde sa to dá posunúť za serióznu cenu?
Ceny diamantov aj zlata stúpajú, takže investícia je to fajn, len nemám šťastie na niekoho kto sa tomu venuje a mal by záujem. Vďaka 🩷
Diamant klesaju lebo ich najvcsi predjca a taziar DeBeers maju pruser. Zistilo sa ze lab grown diamanty dnes nedokazu niako rozlisit a ich tzv certifikaty su iba take papieriky. Diamanty dnes presne do bodky kopiruju osud umelych/parvych periel . Kde dnes perlu kupis z babku nikoho nezaujima ze by prava mala stat viac
prečo to skôr neposunieš cez tie rôzne IG luxusné bazáriky? Resp. takto sa opýtam, sú to aj nejaké značky veci typu Cartier, Chopard, Van Cleef, Alo Diamonds a pod. či skôr neznačkové diamantové a zlaté šperky? Ak máš nejaké značkové kúsky, tak tie posuň cez toto, tam stále vidím, že ženy to kupujú a majú o to záujem, najmä teda Cartier a Van Cleef, ale aj také tie každodenné kúsky typu jednoduché náušnice, tenisový náramok, jednoduchá retiazka s diamantom a pod. Inak, nemáš v ponuke aj taký ten tenisový náramok?
Cena diamantov už niekoľko rokov neustále klesá. Presne ako píše @martinmmartin. Každý chce predať a nie sú kupujúci. A bude ešte horšie. 😉
@sima338 mám takýto polotenisový, diamanty 1,02 karátov spolu tých 15 diamantov, 2,9g
@martinmmartin ok, v pohode, ja mám niektoré kúsky ohodnotené na 8000€ a chcem len zlomok z toho, takže som s tým ok..
@fido69 to ako vôbec nie je k téme, ja sa nehádam, vieš mi poradiť?
@sima338 nie, nemám také značky vôbec.. ale ďakujem 🩷
Kolko je hodnota toho naramku? He to osadene v Au?
@katka700 Myslíš pravý uhlíkový diamant od falošného uhlíkového diamantu? Tak to držím palec alebo radšej všetky. Ono to už teraz začína byť úplne jedno. Klienti tlačia na cenu a vôbec nehľadia na pôvod, ktorý je aj tak v množstve prípadov nejasný. Mantra o jediných pravých prírodných diamantoch sa zrútila ako domček z karát. 😉
@katka700 Nie, dobre si napísala. V skutočnosti sa to už nedá odlíšiť. Technika pokročila aj pri výrobe umelých diamantov. Hra na papier. papier s hologramom alebo papier s registrovaným hologramom skončila. Ale ako píšem, tak kupujúcim je to už úplne jedno. Chcú len lacné diamanty. To je najväčší problém súčasnosti.
@mk1111111111 je to 14 karatové zlato s puncom 585, odhadovaná cena 2100€, predávam za 700€
"to ako vôbec nie je k téme, ja sa nehádam, vieš mi poradiť?"
Nech ti okótuje bid price ten čo ti to "investične" predal. Veď certifikát je vydaný len nedávno - 7.augusta 2023. Aspoň uvidíš, kde je reálna cena a kto klamal. 😉
Povedal by som presne tie isté kecy, ktorými ťa na to namotal - je to investícia, cena bude stále stúpať, diamantov je obmedzený počet,...
@fido69 Bid price mám a rovnako si dohľadáš cenu podľa veľkosti, kvality, farby.. šperky boli kupované v zahraničí, u nás sa diamanty neťažia a ani nebrúsia zrejme a ceny sú v úplne inej dimenzii u nás…bola som priamo vo výrobe, napr v Belgicku kde sa tie šperky priamo vyrábajú.. o cene sa ozaj nemusíme baviť, mam hlavne iné šperky, ktoré som myslela, nie priamo tento náramok na ktorý sa ma baba pýtala..
@fido69 reálne chcem vedieť kto by pár kusov odkúpil, ja som pobehala zlatníkov, záložne atď, kde som vedela že sa tomu venujú, potrvdili aj vyššiu sumu, len nemajú záujem odkúpiť a buď taký láskavý a už sa ďalej nevyjadruj.. pokiaľ nepoznáš nikoho kto tomu rozumie a mal by záujem.. čmaraš o ničom, čo ma nezaujíma a a aj tvoj názor na diamanty mi je ukradnutý.. pekný večer 🫶
Moj brat ma presne takýto problém ze ma prsteň neviem s akými diamantmi ohodnotili mu to v Prahe na 21000€ ale odkúpiť nemajú záujem. Ze ma skúsiť Viedeň alebo Los Angeles tam kde ho kúpil. No ísť kvôli tomu do USA a nevie či mu ho odkúpia tiež nechce riskovať. Vo Viedni nebol lebo nemá nato čas. Tak by slm skúsila dohľadať Viedeň.
@85miska Hm, ďakujem pekne🩷 no je to sila🙄 ja som cez kamarátku nakupovala v Izraeli, ona tam žije, tam diamanty nepredám, tam ich majú na raňajky, lebo jedlo je problém, elektrina, voda, iba diamantov majú kopec😀 budem rozmýšľať nad Viedňou, si zlatá👍
Asi to neboli az take dobre investicie..neoplati sa ti to radsej nechat a nechat dedicom 😆😆😆
@dadis áno, určite nechám, vlastne som to aj tak plánovala, rodina už diamanty odomňa majú.. už dcéra mi povie, že zase na meniny(narodeníny) diamanty?😀😀😀 tak ono je to fajn investícia, hocijaký brusený kremeň sa tu predáva za viac ako som ja kúpila diamanty.. mám ich však dosť na to, aby sa z nich tešil aj niekto další 🤪
Dobrá investícia, ktorá sa nedá predať. Na investovanie máme veľmi odlišné názory... 😂
@dadis mám aj striebro aj zlato, nebudem hladná, len robila som ,,poriadok,, že niečoho sa ,,vzdám,, a také divné mi prišlo, že tých diamantov má každý dosť a ďalšie nechcú no💁🏼♀️ určite ich nechám odležať, jesť nepýtajú..
No chcem byt tvojou dcerou 👸🏼😀
@dadis juuj, to je milé✌🏼🫶👌😁😇 veľa zješ?😎
😅 taky naramok prejem asi za 3 mesiace 😅 tak nic
@fido69 kamarát, určite niekto taký je, čo záujem bude mať, doteraz som len kupovala tak prehľad nemám, stále mi tu čmáraš od veci, nikde som dokopy nebola, som dáma, nebudem chodiť ako močkoš a ponúkať diamanty kade komu, pochop to🙏🏼🙏🏼🙏🏼 tu ľudia vedia všetko a prišla som sa poradiť … tak už choď spinkať, dobrú noc
@fido69 ľudia čo diamanty majú tak vedia čo s nimi, ja ešte nie.. a keďže sa to teba tiež netýka tak dovi..
Očividne potrebuješ cash a nevieš ako ho získať. Ísť s diamantami na MK je prejav zúfalstva. Ale zadarmo ti prezradím jedno tajomstvo. Chleba si diamantama neposolíš a ani deťom lízať smaragdy nedáš... 😉
@fido69 to nemôžem ponúkať v supermarkete chápeš?! Pýtam sa ľudí, ktorý o tom niečo vedia.. ach si trúba, mám za 100k diamanty a nemám na chleba.. dúfam ty na neho máš ✌🏼
Diamnty na cene stupaju? To je nejaka novinka?