Predaj bytu, ktorý bol kupovaný na hypotéku

10. máj 2021

Kolko asi trvá predaj bytu ktorý bol kupovaný na hypotéku? Kupujúci má polovicu hotovosť a polovicu bude riešiť úverom. Ďakujem

patka06
10. máj 2021

ak ide všetko hladko, do mesiaca máte peniaze na účte

hviera81
10. máj 2021

rovnako ako keby si tam ty tu hypo nemala. ten zdlhavy proces je vybavenie hypoteky, nie splatenie. takze dlhsie to bude z dovodu, ze kupujuci bude mat hypo.

cubo2
10. máj 2021

Ty ako majitelka bytu, ktory ma hypoteku, si este budes musiet vo svojej banke dat vycislenie uveru k predcasnemu splateniu - niektore banky to vedia pripravit hned, napriklad vsak v CSOB som na to tyzden cakal.. toto je potrebne mat este pred podpisom kupno predajnej zmluvy, lebo cisla v zmluve (kolko ide na splatenie hypoteky a kolko zvysok tebe na ucet) pochadzaju z toho vycislenia, co vystavuje banka. Treba ratat tak cca 3 tyzdne az mesiac ako vsetko dobre pojde a potom este mesiac na katastri kym dojde k prepisu, ale to uz je formalita

raszuz
10. máj 2021

Ja som tak predávala a postup je ako píše @cubo2.
Banka vyčíslila zostatok ku dňu fixku. Zmluva bola postavená tak, že zvyšná suma hypo musela byť na hypo účte k dátumu fixu. To čo mala ísť na môj účet sme stanovili v zmluve dokedy.

dankolia
19. nov 2021

Prosím ak sa podpíšu kupnopredajne zmluvy tak do koľkých dni sú peniaze na učte? Nový majitelia si brali uver.

cubo2
19. nov 2021

@dankolia to máš presne uvedené v zmluve, na aký účet a koľko dní od podpisu to majú zaplatiť.

dankolia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dankolia
19. nov 2021

@cubo2 Ďakujem za info.Podpísať ideme buducy piatok.Chcela som vedieť že ako to chodí🙂

cubo2
19. nov 2021

@dankolia este nemate podpisane? aha. Tak potom je to vecou dohody, ale standardne je to tak, ze tusim do troch dni prevodom. Zvysok hypoteky vyplati banka AZ potom, co kupca zaplatil svoju prvu cast (neratajme rezervany poplatok). Skratka banka plati vzdy posledna.