Dobrý den, som si vedomá, ze moja otázočka bude kúsok mimo obsahu otázok daného portálu, ale potrebovala by som poradiť, ak by náhodou mal niekto skusenosti, alebo mi vedel pomôcť.
Predávam jazdené auto, ktoré musim čím skôr predať z finančných dôvodov. Zatial som nenašla žiadneho kupca, ale mala som som viacero ponúk, ze by mali záujem kupit auto na splátky, na notársku zmluvu. Mam však obavy, ci ist do takehoto obchodu, aby som nemala potom zbytočne problémy.
Ak mate prosim vás niekto skusenosti s takýmto predajom ci kupou vozidla, prosim napíšte mi.
Dakujem
Dakujem pekne za odpoved 😉Tiez to vidím tak
Urcite by som do toho nešla. Aby si neskončila bez auta aj peňazí. V prípade ze by človek prestal platiť a prepise všetky hnutelne a nehnuteľné veci nepomôže ani exekútor.. To uz radšej dať niekam do autobazáru
@akzi Osobne ny som dotoho mesla uz len stoho hlafiska ,ze nik ti nezaruci splacanie.Ked dotyčný ti nezaplati nic stym nespravys jedine sud a tooze byt pri nasom sudnictve roky.Prerobis aj gate.Viem,ze je to zle ked clovek potrebuje peniaze ale takto to neries.Dnes nemozes verit rodine aj ked ti pravne podpise ,ze bude platit a cuzdiemu uz von koncom nie.Kludne moze auto rozbyt predat dalej a ty nebudesmat nic
Dakujem Vám veľmi... autíčko som uz predala za hotovosť.... takze spokojnosť 😉
@beky1813 minimalne este ma este nick patkaba :D
Ahojj. Ja osobne by som do niecoho takeho nesla. Ak Ti to nebude chciet splacat ten kupujuci, tak od neho peniaze nedostanes iba sudnou cestou, musela by si podat navrh na sud aby si mala sudne rozhodnutie, taktiez by si musela zaplatit sudny poplatok. A ked budes mat sudne rozhodnutie, aj tak Ti nemusi uhradit dlznu sumu, potom by si musela podat navrh na vykonanie exekucie. Druha moznost dohodu spisat do notarskej zapisnice, ktora bude mat znaky exekucneho titulu a uz nebudes musiet sa obratit na sud, ale uz iba priamo podat navrh na vykonanie exekucie. Takze kopec problemov, necakanych situacii a vydavkov. Radsej predat za hotove a mas pokoj. ☺️