Manzel ma minule ovalil s myslienkou, aby sme predali jedno auto, kedze mame dve a on si kupi scooter na dochadzanie do prace. Mne by ostalo jeho stare auto, lebo treba vozit deti. Peniaze z auta by sme investovali. Ja sa s tym akosi neviem stotoznit, mam pocit, ze downgradujem svoju zivotnu uroven. Co myslite, pojde benzin este hore? Su prognozy az na 4€ za liter.
My máme 2 auta lebo ich potrebujeme obaja kvôli práci, ak by ale stúpol benzín na 5e za liter tak to by som už zvažovala iné možnosti ako prejsť denne 27km do prace a späť.
Pokiaľ nie sú dve autá vyslovene nutnost, tak by stačilo jedno auto a nemyslím si ze by som tým znížila svoju životnú úroveň, pretože aj teraz kým nie som doslova odkázaná na auto tak stojí v garáž, dcéra môže do školy (1,5km) aj na krúžky (3,5km)bud peso, kolobezkou alebo busom. Ak treba ťažký nákup tak ten spravím raz za týždeň cestou z práce a bežný nákup odnesiem v ruksaku peso al busom záleží do kt obchodu idem
Za chvíľu pôjde cena dole. Tak v polovici júla
Áno bude to úpadok, hanba... Minimálne jedno auto na člena domácnosti, inak život nemá zmysel.
Ja by som predala to čo je v horšom stave, lebo to bude potrebovať opravy. A aj ceny aut idú hore, keby ste potom chceli lepšie.
V tomto Ti asi ťažko niekto poradí tu na koníku. Čo rodina - to iná životná úroveň, iné možnosti, iné priority, iné potreby. Vo veľa krajinách (vrátane vyspelých európskych krajín) je scooter či elektro-bike bežný štandard. Nie je ničím výnimočným, že vidíš menežéra v obleku, ako si to šinie do práce na mopede. Absolútne nikto sa nepozastavuje nad tým, že by to mala byť nejaká hanba. Jednoducho je to tak - lebo vzhľadom na dopravnú situáciu, infraštruktúru, (ne)možnosti parkovania, poplatky za vjazd do určitých zón a ďalšie obmedzenia, by bolo dochádzanie do práce autom neefektívne, nerentabilné, a prinieslo by viac problémov, ako úžitku.
Nech si preda jeho stare auto a kupi bicykel len tolko by som mu povedala, to je riadny debil, inac typicky slovaci panika, panika, boze dovolenky su jasne, ze to pojde hore aby sa zarobilo, v septembri klesne cena logika
no to je mi len skvely napad.... heh niektore tie napady fakt stoja za to
@zlostitko hore pojde, uprimne my sme jedno predali lebo ze zbytocne nam je a teraz ideme na konci leta kupovat predsa len to druhe :D... obaja chodime do prace, autobusy porusili najviac ako sa dalo a ked sa nam jedno pokazilo bola zabava 2 dni bez neho... ja by som to druhe uz nepredala, ak ste si isti, ze mate ako vykryt pokazene auto, scooter tak smelo do toho.
Zivotnu uroven si podla mna neznizis, ja to tak aspon nevnimam.