Predaj a kúpa bytu

12. okt 2022

Dá sa podľa vás stihnúť do vianoc predať byt, kúpiť druhý, prerobiť ho a stihnúť to do Vianoc? 😁 Treba vybaviť predaj bytu (kupca je), hypotéku, vybrať nový na kúpu, prerobiť.
Mám názory, že sa to nedá, ale ja by som to rada skúsila. 😁

gladys_07
12. okt 2022

Tak „prerobit“ je siroky pojem…vymalovat chodbu alebo burat priecky?

solange7
12. okt 2022

Nie. Keby to bolo bez hypo este ok... ale ked sa do toho taha hypoteka, a byt este nemas ani vybraty, tak do vianoc sa stihne akurat tak cerpanie uveru.

dori2
12. okt 2022

toez si myslim ze neda. riesili sme na jar len ten predaj a skoro ma drblo

stannkal
12. okt 2022

Podľa mňa nie, my sme začali riešiť kupu bytu niekedy v júni a len teraz sa dokončuje prerabka. A to sme robili všetko pre to aby sa všetky kroky co najviac urýchlili.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrea_82
12. okt 2022

K hypotéke sme potrebovali znalecký posudok na kupovanú nehnuteľnosť a len ten nám trval 3 týždne. ☹ Takže podľa mňa nie.

jaskolka
12. okt 2022

Nie, ak ideš vybavovať aj hypotéku. Možno tak ešte načerpanie úveru.

korylan
12. okt 2022

Nedá. K všetkým administratívnym zdlhavym úkonom pripocitaj čakanie na majstra, podľa jeho kvality to budú nejaké mesiace.

orangiiina
12. okt 2022

Nedá. Sťahovali sme sa minuly rok. Mali sme vyhliadnuty byt už koncom septembra, kupcu na náš byt sme našli prakticky hneď, bol to prvý záujemca a sťahovali sme sa do nového 1. decembra. Všetko predlzovalo papierovačky okolo toho a najmä to, že sme v našom vlákne boli 5ti a cakali sme stále niektorého z nich 🙄 kým každý vybavil hypotéku, dostal peniaze, prišiel znalecky posudok, stále sme na niečo cakali. Prerabka nehrozí už len preto, že na majstra čakáš veľmi dlho.

melanta
12. okt 2022

Kupcu máte, ak to teraz začnete riešiť, pri rýchlom procese to máte vyriešené za mesiac (predaj, zmluvy, hypotéka kupcu). To je polovica novembra. Potom kúpa nového bytu. Ak nebudete riešiť hypotéku, tak do konca novembra to teoreticky môžete mať vybavené. A potom máte 3 týždne do Vianoc. Ani náhodou v polovici novembra nenájdete ozaj dobrých majstrov na prerábku, ktorí budú mať voľný termín do Vianoc. A keby aj áno, tak záleží, aká prerábka. Ak iba vymaľovať steny a položiť podlahu, tak to stíhate. Ale aj to iba v prípade, že hypotéky budú to 3 max 4 týždňov načerpané. A to nepíšeme o tom, že by ste si dávali robiť kuchyňu či vstavané skrine, čo sa bežne čaká 2 mesiace a viac.

missdiva
12. okt 2022

Predat a kupit ano ak budete mat stastie na najdenie dalsieho bytu a budete konat rychlo.
Prerobit urcite nie, na kompletnu prerabku rataj tak mesiac a pol az dva, a to len ak budes mat dobru firmu. Teda pokial chces nove omietky, dlazbu, podlahu, obklady, elektriku a vod. rozvody ako ty potrebujes. S tym, ze nabytok budes kupovat len taky aky je skladom, no myslim, ze bez veci na mieru sa pri dnesnom vybere da vybrat.

engynka
12. okt 2022

S hypo urcite nie, navyse ak aj kupca bude brat hypo aj ty tak bez sance.

cherrystone
12. okt 2022

my sme najprv hladali novy az potom sme predavali. kupca sa nasiel hned, ale najst nejaky pre nas bol najtazsi oriesok ledva jeden byt za dva tyzdne siel do inzercie v nasej lokalite. ten co sme kupili tak isiel do komplet rekonstrukcie. kupa a predaj sa vyriesili za cca dva mesiace a prerabka za dva mesiace. kedze sa na vsetko cakalo, tak napr. kuchyna a vsatavane nabytky dorazili az ked sme byvali a dvere ani nehovorim po styroch mesiacoch snad. takze cele sme to dali za 4 mesiace od dna najdenia inzeratu po den stahovania. keby vsetko islo idealne, co nikdy nie je, tak by to bolo cca 3 mesiace.

nerko
12. okt 2022

Nedá. Tak maximálne vymaľovať a drobné opravy. Komplet prerábka, nový nábytok, kuchyňa atď +vybavenie hypotéky, nájsť nový byt, tak na Veľkú noc…Sú firmy, ktoré berú objednávky na nábytok už na ďalší rok. Majú plno, vysoký záujem, keďže sa očakáva rast cien budúci rok.

nada1326
13. okt 2022

My sme v marci predali, v juli kupili, komplene prerobili a teraz sa mozme stahovat

aduskatt
13. okt 2022

Predaj a kúpa sa podľa mňa dá (aj so znaleckým a hypotékou), ale rekonštrukcia - neviem, odkiaľ si, u nás sa čaká na majstrov 3-4 mesiace, takže tu vidím problém - ak si to nechcete robiť sami

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tilly
16. okt 2022

Nestíhaš podľa mňa. Nájsť kupca, vybaviť hypo a ešte aj prerobiť... utópia

autor
16. okt 2022

@tilly kupcu mám, ide len o prepis, peniaze ma v hotovosti, ale už som sa s tým zmierila, že nestíham

tilly
16. okt 2022

Nooo, teoreticky, ak má hotovosť a zaplatíš si zrýchlený vklad, tak svoj byt máš do dvoch týždňov vybavený. Ja som na jar predala dom. Človek sa bol jednu nedeľu pozrieť a ďalšiu stredu som mala peniaze na účte a on meno na lv

fotoarch
16. okt 2022

každy si v živote davame datumy - ciele ..... niekedy je to zbytocny stres