ako zacal virus vsetko slo hore aleze uplne ci potraviny, drogeria potreby pre babatko... som na materskej v obchodoch sa pohybujem denne tak si vsimam aj ceny, vsimli ste si to tiez? idete po sunku syr mlieko chlieb toaletny a bum bac 10€
zdražuje sa priebežne , pomaličky, náklady idú hore tak aj ceny, inflacia
Veď ekonomika ide dolu vodou, tak čomu sa čudovať.
všimla... len ja si to všímam už dlhodobo.... Od jari ide ekonomika dole - takže j to je dôvod...
ja som tak kupovala detské obliečky aj pred rokom, ten istý obchod a teraz o 10eur drahšie
Áno kasicky pre deti vyrazne zdraželi v marci som kupovala za 1,99 a potom bum 3.99a to bol rozdiel 2 týždne.
Ja si vsimam, ze mnohe balene potraviny maju nizsiu hmotnost, ako niekedy. Napr. Napolitanky, rozne keksy, syry. Dnes po dlhej dobe som robila file, no velmi male su tie kocky.
Je to paradox,lebo jeden z mala sektor9v,co krizou neutrpeli naopak este ziskali su obchodne retazce,potraviny,bezny a spotrebny tovar.
Tomu sa hovorí inflácia - každý rok sa všetko zdražuje o cca 2%, respektáve hodnota penazí sa znižuje tým, že je v obehu viac penazí. Deje sa to stále a na celom svete
Nevsimla som si, ale dava to zmysel.