Prečo sa zvyšuje cena PZP?

9. máj 2020

Ahojte, vie mi niekto vysvetliť prečo mi z roka na rok zdvihli PZP auta o skoro 25€? Viem, že sa to zvyšuje, nepovedala by som keby o euro, dve ale 25€ je dosť.
Na papieri žiadne odôvodnenie.Platím ročne, ani jedná škodová udalosť a nikdy som od nich nič nepotrebovala. Jedná sa o Kooperativu. Ďakujem vám 🙂

korunka1
9. máj 2020

Ty nečitaš noviny,nepozeraš telku? Opytaj sa birmovaneho,preco.

draik
9. máj 2020

Jednak je PZP stratové, jednak za bývalej vlády bola zavedená daň 8% z vybraného poistného, tak to poisťovne logicky premietli do sadzieb.

0silvia0
9. máj 2020

Nam kooperativa zvysila, ohradili sme sa a este znizili z povodnej sumy. Treba sa informovat a riesit. Ale my sme to riesili v decembri, mozno je teraz situacia trocha ina...

0silvia0
9. máj 2020

@korunka1 birmovany riesil uz poistne? Som myslela, ze okrem korony este nestihol nic ine😉

najk
9. máj 2020

@0silvia0 birmovany tam bol predsa 12 rokov. Ten toho stihol..

andrea_82
9. máj 2020

Ja mam Onliu a ta mi kazdy rok znizuje. Ani ked zaviedli 8 % dan, tak nezdvihli. Urcite by som riesila a pripadne vypovedala a zmenila poistovnu.

saskia_98
9. máj 2020

@0silvia0 presne aj ja tak a platim tiez menej ako som platila.

sasa1310
9. máj 2020

@andrea_82 len či ti aj uhradia všetky škody, ktoré spôsobíš. To zistíš až potom, keď ju bude treba, či je to dobrá poisťovňa. Nielen platením nižšej sumy

aniele
9. máj 2020

Mne sa osvedčilo dať každý rok výpoveď. A aj ak mi pôvodná poisťovňa poslala zvýšenú ponuku, ako novú som vždy dostala nižšiu.

nikiki29
9. máj 2020

@sasa1310 to či poškodenému zaplatia dosť ju ale zaujímať nemusí... či?

tinka9501
10. máj 2020

Treba tam zavolat. Priatelovi tiez prisla vyssia z Koop o nejakych 30€. Zavolal tam a spravili mu novu ponuku.

najk
11. máj 2020

@nikiki29 myslim, ze nie celkom. Kazda poistka ma urcity limit plnenia. Pokial vinnik spravi velku nehodu a tento limit prekroci, bude musiet doplacat zo svojho a to mozu byt obrovske sumy, hlavne ak je tam viacero buranych aut, pripadne nejaki mrtvi. Takze netreba brat najlacnejsiu poistku, ale treba aj sledovat co vsetko kryje..

nikiki29
11. máj 2020

@najk to je pravda, no škoda 1 milión eur je celkom dosť myslím... nemyslím si, že je bežné prekročiť to... na zdraví je to 5 mil.€ myslím. Ja osobne teda beriem lacnejšiu, načo budem platiť Allianz čo aká je to dobrá poisťovňa, keď ďalších 5 poisťovní mi ponúka to isté za menej.

saskia_98
11. máj 2020

@nikiki29 hej len ked nahodou daco, chcem mat aj istotu ze mi bude vsetko vyplatene a nebudu robit caviky. Cize zaplatim radsej allianzu s tym, ze ked sa daco stane nemaju problem platit. A to mi uz uznali auto na totalku bez problemu.

sasa1310
11. máj 2020

@nikiki29 akože nie? Ak jej poisťovna nevyplatí poškodenému všetko, poškodený môže žiadať od nej doplatok, aby mu uhradila všetky škody