Ahojte, vie mi niekto vysvetliť prečo mi z roka na rok zdvihli PZP auta o skoro 25€? Viem, že sa to zvyšuje, nepovedala by som keby o euro, dve ale 25€ je dosť.
Na papieri žiadne odôvodnenie.Platím ročne, ani jedná škodová udalosť a nikdy som od nich nič nepotrebovala. Jedná sa o Kooperativu. Ďakujem vám 🙂
Jednak je PZP stratové, jednak za bývalej vlády bola zavedená daň 8% z vybraného poistného, tak to poisťovne logicky premietli do sadzieb.
Nam kooperativa zvysila, ohradili sme sa a este znizili z povodnej sumy. Treba sa informovat a riesit. Ale my sme to riesili v decembri, mozno je teraz situacia trocha ina...
Ja mam Onliu a ta mi kazdy rok znizuje. Ani ked zaviedli 8 % dan, tak nezdvihli. Urcite by som riesila a pripadne vypovedala a zmenila poistovnu.
Mne sa osvedčilo dať každý rok výpoveď. A aj ak mi pôvodná poisťovňa poslala zvýšenú ponuku, ako novú som vždy dostala nižšiu.
Treba tam zavolat. Priatelovi tiez prisla vyssia z Koop o nejakych 30€. Zavolal tam a spravili mu novu ponuku.
@nikiki29 myslim, ze nie celkom. Kazda poistka ma urcity limit plnenia. Pokial vinnik spravi velku nehodu a tento limit prekroci, bude musiet doplacat zo svojho a to mozu byt obrovske sumy, hlavne ak je tam viacero buranych aut, pripadne nejaki mrtvi. Takze netreba brat najlacnejsiu poistku, ale treba aj sledovat co vsetko kryje..
@najk to je pravda, no škoda 1 milión eur je celkom dosť myslím... nemyslím si, že je bežné prekročiť to... na zdraví je to 5 mil.€ myslím. Ja osobne teda beriem lacnejšiu, načo budem platiť Allianz čo aká je to dobrá poisťovňa, keď ďalších 5 poisťovní mi ponúka to isté za menej.
Ty nečitaš noviny,nepozeraš telku? Opytaj sa birmovaneho,preco.