Prečo potrebuje banka potvrdenie o splatenom úvere, keď je úver už minimálne 5 rokov starý?

30. okt 2022

Ahojte,
muž mal pred 5 rokmi úver keď si kupoval auto. Teraz si vybavujeme hypotéku v Unicredit banke a volali nám, že chcú potvrdenie o tom predchádzajúcom (už dávno splatenom) úvere z Tatrabanky. Akurát čakáme na to potvrdenie, len by ma zaujímalo prečo to potrebujú? To videli v systéme, že tam niečo je, ale to nevideli, že ten úver už je dávno splatený? Nestihla som sa opýtať, Ď.

solange7
30. okt 2022

Unicreditka je mimoriadne tazkopadna banka. Asi 7 rokov dozadu sme chceli refinancovat uver a personal nam kazdy den telefonoval kvoli dalsim dodatocnym papierom. Nakoniec som sa tam pohadala s riaditelom, pretoze boli uplne nekompetentni. Chceli od nas potvrdenia, ktore realne ani neexistuju. Poslala som ich do riti a potom mi este dva dni vyvolavali.

sasa1310
30. okt 2022

pretože beriete úver v takej "super" banke. Rovnako je na tom prima banka

solange7
30. okt 2022

Este doplnim, ceresnicka bola, ked od nas chceli potvrdenie o tom, ze nepotrebujeme potvrdenie. 😀

autor
31. okt 2022

Nooo do riti😂😂 akože skúšame, ktorá banka nam da lepší úver, ale každopádne ste potešili

labelo
31. okt 2022

To iste žiada stavebná, tiež sa mi rozum zastavuje načo to potrebujú 🤦

miska.g
31. okt 2022

Pekny vecer, pretože existuje niečo také, ako register všetkých úverov. Je tam prehľad všetkých vašich pôžičiek a záväzkov, ktoré vám poskytli banky a finančné inštitúcie. Aj keď ste už splatili úver, ešte 5 rokov ste tam registrovaný... Pozrite si na nete bližšie informácie. Tiež som to riešila pri hypotéke.

elalala
31. okt 2022

Môže sa stať, že aj keď je úver už splatený, v úverovom registri stále "svieti", len je tam zostatok na vyplatenie 0€...v takom prípade pre 100% istotu schvalovatela si vypýta potvrdenie o splatení toho úveru... občas sa to stane, zväčša je to chyba banky, ktorá úver poskytla, že ten splatený úver celkovo nevymazala z aktívneho registra, alebo proste nastane nejaká technická chyba... je to len banalita 🙂 žiaľ tatra banka takéto potvrdenia väčšinou nevydáva na počkanie, tak je to pre klienta zdĺhavé...

autor
2. nov 2022

@elalala ďakujeme pekne, už nám to potvrdenie dali, cakame na vyjadrenie banky