Prečerpanie účtu Prima banka

kukypink988
2. nov 2022

ahojte včera mi prišlo predachvalene prečerpanie na úcte v primabanka až do 800€ a nemám s tým moc skúsenosti priateľ hovoril že je fajn zobrať si toľko koľko mi chodí na účet a priznám sa že my tam chodí 580€ čiže je asi blbosť brat 800€? Neviem ako toto funguje

veronikaszabova
2. nov 2022

@kukypink988 ved si precitaj v zmluve podmienky precerpania - kolko percent mas za nesplatenie k urcitemu datumu, atď.

Ale myslim, ze v banke ti bolo vsetko vysvetlene.

kukypink988
autor
2. nov 2022

@veronikaszabova je tam písané že je to na dobu neurčitú výška úroku sadzby je 19,9%

aaalenkak
2. nov 2022

Klasicke povolene prečerpanie, je fajn ho mat pre pripad "keby nieco", ale vyuzivat ho kazdy mesiac cele sa neoplati. Ked ho nepouzivas, iba ho mas aktivovane, neplatis nic, akonahle vyuzivas tak platis urok z pozicanej sumy. Zalezi od teba ako hospodaris s peniazmi, plus je to forma uveru, takze ak premyslas nad hypo, bude sa ti pocitat ako uverovy vydavok.

luliu
2. nov 2022

@kukypink988 najlepšie ak nemusíš, nečerpať z tých peňazí. Ja to mám v TB tak, že do mesiaca musím vrátiť, inak začnú nabiehat uroky

jankaja
2. nov 2022

@kukypink988 tieto prečerpania majú spravidla najvyššie úrokové sadzby, 19,9 % je masaker. Ak by si prečerpala 580,00 EUR (výšku príjmu na odporúčanie priateľa), mesačne zaplatíš na úrokoch takmer 10,00 EUR. Povolené prečerpanie je fajn, ak treba príležitostne vykryť nejaký vyšší výdavok, nie na bežné fungovanie. Mala som kolegu, čo bol stále v mínuse, pokiaľ ho limit prečerpania pustil. Potom mu prišla výplata, dostal sa na nulu a zasa žil mesiac do mínusu.

viestta
2. nov 2022

@kukypink988 máš to to iste ako kreditka. Koľko vycerpas, toľko musíš do určitého dátumu splatiť, ak nie, tak ti z dlžnej sumy naskakuje konský urok. Ak ti tie peniaze nechýbajú, tak ich nevycerpaj. Prečerpanie účtu využi len v prípade núdze a v najbližšom možnom prípade tu sumu vráť.

livi
2. nov 2022

@jankaja presne, aj my sme to využívali v minulosti a odkedy sme si založili nový účet, kde to nebolo zo začiatku možné, tak sme sa trochu zľakli, ale časom sme si zvykli a práveže sa spolieheme iba na vlastné financie. čiže ak to človek nepotrebuje, zbytočne si tým komplikuje život- môj názor..mne to tiež svieti v appke,ale ignorujem to..

alex49
2. nov 2022

Ja som si možnosť pre čerpania zrušila. Lepšie byť na nule ako v mínuse.

simca06022011
2. nov 2022

JA napr. precerpanie vyuzivam, je to na tebe ako sa rozhodnes a co vies vyuzivat. Ak mas ale nizky prijem, a ziadne extra moznosti ako to vyrovnat, necerpaj to pravidelne, uplne... ako SOS je to fajn. Mozes/nemusis pouzit. Je to na tebe. Na nejaku dlhodobu spotrebu je to drahy uver...

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
niekto2hy
2. nov 2022

@viestta Pri debete - precerpanie je urocenie hned.
https://www.fininfo.sk/fininfo/financne-produkt...

mk1111111111
2. nov 2022

Ako pise
@niekto2hy. Pri precerpani hned nabieha urok za kazdy den precerpania. Pri kreditke je mozne cerpat financie na bankou urcene obdobie bezurocne, ak sa peniaze vcas nevratia na ucet, tak tiez zacne nabiehat urok, az do spaltenia dlznej sumy.

nelka93
2. nov 2022

Ja ho mám na oboch účtoch, ale nevyužívam. Maximálne, keď súrne potrebujem nejaký väčší výdavok zaplatiť skôr ako si presuniem z druhého účtu. Sú tam vysokej úroky a niektoré banky urocia od prvého dňa pouzitia

luliu
2. nov 2022

@niekto2hy
@mk1111111111 nie je v každej banke úročené ihned

niekto2hy
2. nov 2022

@luliu Tak nepisala o RF banke,kde ma do 50€ bez uroku.

mk1111111111
3. nov 2022

@niekto2hy ale ona chce 800 eur

niekto2hy
3. nov 2022

@mk1111111111 Citat aj pocitat viem. 😎

mk1111111111
3. nov 2022

@niekto2hy prepáč, nespojila som si spätne obe info od Teba, musela som to znova prelolovať