Práceneschopnosť zo Slovenska a pôrod v zahraničí

barceloneta
9. mar 2014

Ahojte, chcela by som sa opytat ci ma niekto taku skusenost ze pocas tehotenstva buduca maminka pracovala na Slovensku a ku koncu porodu isla na PN a rodila v zahranici? Totiz je som momentalne v takejto situacii a neviem ci mi moj gynekolog da PN a potom by som mohla vycestovat do zahranicia a zbytok tehotenstva stravit tam. Prosim ak mate takuto skusenost mozete sa o nu so mnou podelit? Dakujem za rady.

aliza
9. mar 2014

@barceloneta a o aku krajinu ide? zrejme planujes v zahranici chodit aj na kontroly, ci len porod? po porode sa planujes zase vratit na SK?

maznacik007
9. mar 2014

uz som ti pisala do inej temy neda sa to ... PN znamena ze si praceneschopna takze takzo by si vysvetlovala socialnej poistovni ze cestovania do zahranicia si schopna tam ... a potom musis chodit na pravidelne kontroly k nasmu lekarovi tomu co ti vedie PN bez toho sa to neda ... on ti musi potvrdzovat kontroly a ty to posielas socialnej poistovni a potom pocas pn ti hocikedy moze prist kontrola

za tychto okolnosti ti PN tvoj gynekolog neda ... nema ju ako viest a on by velmi riskoval ... totiz oni kontroluju aj lekarov co vystavuju PN ... takze skor sa nejako dohodnut v praci .... a tak vycestovat do talianska ...

barceloneta
autor
18. mar 2014

@maznacik007 Ahoj, dakujem za informacie. A dalej by som sa chcela opytat ze aj keby mi prisla kontrola pocas PN tak ovplyvnilo by mi toto nejako moju matersku? Ale by som len nedostala socialnu davku pocas PN?