Ahojte vsetci modry konici 🙂 Mam jednu zaludnu otazku na Vas a bola by som velmi rada,keby ste mi napisali svoje poznatky. Od oktobra 2013 som presla na predĺženu matersku dovolenku, ale nedostavam nic. Teraz som tehotna a doktor mi chce dat PN.A moja otazka je....co mam spravit,aby som dostavala nejaku PN? Studovala som socialnu poistovnu a tam pisu,ze mam narok na davky pocas PN,ak by som bola dobrovolne nemocensky poistena osoba. Co to znamena? Mam si odvody platit sama....a ako dlho? Staci par dni,alebo ako? Poradte mi prosim...nikde som ziadnu podobnu diskusia nenasla. Dakujem Vam 🙂 🙂
...no ved toto neviem a preto sa pytam. Ci ma niekto stym skusenosti. Na socialnej poistovni je napisane,ze ak si dobrovolne platis nemocenske,mas narok....ale ja tomu nejako nerozumiem,preto sa pytam.
Je tu jedna baba ktora sa tomuto rozumie....vola sa zalka,skus ju oslovit....ale aby si piberala davky na pn musela by si byt predtym 270 dni poistena to znamena musela by si si sama platit tych 270 dni odvody do soc.poist aby si nieco poberala....ale skus oslovit zalku...mozno viac poradi
@lucinda15 podla mna nemas narok na pn, to by si si musela platit odvody davno predtym a dlhodobo