Prosím vás bral niekto hypo na SK z tým, že pracuje v zahraničí? Ako ste si to zariadili, ked nieste na SK? Keďže to chce aspoň pár dní vybavovania, nehovoriac o obhliadkach, v banke väčšinou dožadujú ešte doklady, atd.
Vzali ste si dlhšiu dovolenku? Ako začať? Koľko vám trvalo kým vám hypo schválili?
@mirkaandrej tomu pánovi čo to za vas vybavoval, ste aj za to zaplatili? Asi to bol finančný poradca? Nemôže ma nejako oklamat, podviest? 🙈 Ja som až prilis opatrný človek 🙊
Áno, finančný poradca som si nevedela spomenúť, ako ho pomenovať 😁 ci sme mu platili, nepamätám, ale asi nie, ved on ma potom profit, keď čosi vybaví. My sme vybavovali aj úver na dom v Nemecku, tiež cez finančného poradcu a nič sme mu neplatili.
Skus sa popýtať v banke, ako dlho trvá ten celý proces a ci musíš to vybavovať osobne alebo stačí potom len pri podpise.
@mirkaandrej dakujem ,urcite zavolam aj do banky len som chcela nejake rady, ako na to, asi teda mat niekoho kto to za mňa bude riešiť je ideálne v mojom prípade.
Nehnutelnost ste mali vybratu a potom ste šli do banky a požiadali o uver? Banka vam dala znalca?
obráť sa na finančného poradcu, ideálne na odporúčanie
@tiezjedna presne tak. bez neho je to v takychto pripadoch tazke. tiez sme boli v takej situacii, kedze manzel ma nemecku zmluvu, no natrafili sme na dobreho financneho poradcu, ktory nam vsetko vlastne vybavil za nas a my sme boli v banke len zmluvy podpisat. znalca sme mali svojho, ale vedeli sme, ze dana banka jeho odhady v pohode akceptuje
Minuly rok som riesil byt zo zahranica bez toho aby som siel na SVK. Financny poradca vyriesil banku, dolozil som prijem. Na podpis vsetkych zmluv (s bankou + zaloznych zmluv + kupno-predajnej zmluvy)som splnomocnil kamosku (podpis overeny v DE u notara + apostille). Byt som si ale nasiel sam (cez facebook 🙂 ) a vlastne som ho videl 1x az pol roka po kupe. Ale bola to novostavba v projekte, ktory poznam, takze som mal prestavu. Mam ale jednu realitacku na SVK, ktora mi zastresuje zmluvy, kataster - tak ta sa postarala o to. Vlastne myslim, ze zmluvy som tiez podpisoval priamo u notara tu + Apostille, kedze kataster neuznava splnomocnenia - ak si spravne pametam.
@wade nemám už na SK nikoho koho by som splmocnila. A ako dlho ti trval tento celý proces?
Nehnuteľnosť si kupoval cez realitku? Finančný poradca bol od realitky, alebo si si našiel iného?
A neviete aké vydavky berie banka do uvahy? Úvery nemám žiadne ,len bežné výdavky
Nie, mam svojho dlhodobeho financneho poradcu (riesim cez neho len hypoteky). Process trval cca 6 tyzdnov (2-3 tyzdne schvalovanie hypoteky), potom posta hore dole, atd. Realitka riesila iba zmluvy, ako som pisal, nasiel som si byt sam (chcel som konkretnu budovu - a vedel som ze sa na SVK nedostanem). Ak hladas nehnutelnost v BA, mam tam skvelku realitacku, s ktorou spolupracujem uz niekolko rokov. Vies ju teoreticky aj splnomocnit. A vie pre teba aj teoreticky hladat byt, ale nie je to najlacnejsie. Napis pripadne spravu.
@wade ďakujem, uvažujem nad kupou v inom kraji. Ako tak čítam najideálnejšie riešiť to z niekým ,kto mi z tým pomôže. Ty si to vyriešil veľmi sikovne 😁
Oslov nejaku lokalnu realitku, urcite ti budu vediet pomoct. Drzim palce.
Ahoj, mám šikovného poradcu, vybavoval aj mne veci aj mojej známej z Nemecka, len prišla na podpisy do banky a podpisy Kúpnych zmlúv. Obehal všetko za nich. Poradcom neplatíš, keď sa všetko úspešne dokončí tak im banky dávajú nejaký podiel ale Teba to nevyjde ani o cent naviac ako keby si si veci vybavoval sám.
Dám Ti na neho kontakt?
@lakyk18 ahoj a odkial je?
Z Bratislavy, ale riešil jej hypotéku v Topoľčanoch, má klientov po celom Slovensku.
A tak si myslím, že v tejto dobe by takýto prípad mal zvládnuť každý jeden poradca, keďže ľudí pracujúcich vonku, je čoraz viacej. Len mňa by napríklad zaujímalo, či každá banka akceptuje napríklad takýto príjem
@wetsel tak to Ti povedať neviem či každá banka akceptuje takýto príjem. Ako určite sú aj šikovní poradcovia ja som napríklad mal najprv zlú skúsenosť s bývalým poradcom a prišiel som cca o 1500€ a potom som poradcu vymenil. S týmto som spokojný. Takže radšej choď na odporúčanie niekoho 😉.
Ahoj, no v prvom rade nám banka dala formulár, ktorý sme museli potvrdiť v robote v Nemecku. Len nám to vybavoval jeden chlap, tuším z Partner groups alebo tak nejak, a keď niečo potreboval, my sme to poslali jemu a všetko vybavoval za nás. Na Svk sme išli potom už len podpísať papiere do banky.