Práca v Čechách a život na Slovensku - zdravotné poistenie

10. mar 2024

Baby, chalani, kto s tym mate skusenost, ked je zamestnavatel v CZ a zamestnanec zije na SK a robi na home office, pripadne ide dva krat do tyzdna do officu do CZ (blizko hranic). Zdravotne poistenie riesi cez formular S1 a bude mat narok na zdravotnu starostlivost v CZ aj SK? Tak som sa to nejak docitala,len ak by mal niekto osobnu skusenost tak by potesilo, ze som to pochopila spravne.

lisymbia
10. mar 2024

Áno je to presne tak, vybavíš si v CZ poisťovni S1, vyberieš si ktorú SK poisťovňu chceš a už ti len domov pošlú SK kartičku

autor
10. mar 2024

@lisymbia super, dakujem ti

sisisisi777
19. nov 2024

Ahojte. Rada by som sa opýtala, pokiaľ budem od decembra pracovať v ČR a aj naďalej žiť v SR (bývame blízko českých hraníc), prosím, na aký bankový účet je lepšie si nechať vyplácať mzdu? Na účet v SR, alebo si mám vytvoriť nový – v ČR? V podstate, v ČR budem iba pracovať (a čiatočne aj z domu), no fungovať už budem riadne v SR, čiže nakupovať tu, uhrádzať účty (hypotéka) a pod. Vopred veľmi pekne ďakujem za odpovede.

lisymbia
19. nov 2024

@sisisisi777 pokiaľ viem, musíš mať účet zriadený v CZ lebo zamestnávateľ ti nebude posielať výplatu na zahraničný účet, aspoň z mojej skúsenosti

sisisisi777
20. nov 2024

@lisymbia Ďakujem, overila som si to a máš úplnú pravdu. Je naozaj
potrebné mať zriadený český bankový účet, keďže slovenský neakceptujú. Ďakujem veľmi pekne za radu. 🙂

sisisisi777
20. nov 2024

Inak, ak to niekomu pomôže, tak na tomto fóre som doplnila aj ďalšie potrebné informácie k tejto téme. 🙂 https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/zivot-a-byvanie-na-slovensku-praca-v-ceskej-republike/