Práca na dohodu, materská a poistenie

sabina777
6. aug 2014

Chcela by som sa opytat na nemocenske pripoistenie kedze momentalne pracujem na dohodu od aprila 2012...co mam robit ak by som chcela poberat matersku
...predtym som bola normalne zamestnana asi tak 16 mesiacov...dakujem za reakcie...

evittam
6. aug 2014

A už si tehotná? Ak nie tak tak určite začať robiť na normálnu zmluvu. A musíš byť za posledné dva roky nemocensky poistená minimálne 270 dní pred nástupom na materskú.

sabina777
autor
6. aug 2014

Dakujem za reakciu...tehotna niesom,ale ak sa nezamestnam na zmluvu, da sa aby som platila nemocenske...malo by to pre mna nejaky vyznam?dakujem za odpoved

sabina777
autor
6. aug 2014

No uz som sa docitala v prispevku pod mojim ako to je ...

lubomirspetko
6. aug 2014

@sabina777

Dobrý deň,

nie je to úplne to na čo sa pýtate, ale možno vám to pomôže. Niektoré životné poisťovne ponúkajú možnosť poistenia PN ktoré zahŕňa aj rizikové tehotenstvo. Ak máte predpoklady že by ste pri tehotenstve bola na PN (zdravotný stav, vek), je to pre vás zaujímavá možnosť.

Čo sa týka materskej, je dobré keď vás zamestnajú niekde na čo najvyššiu mzdu aby ste mali maximálny základ dane. Mnohé mamičky sa takto "fiktívne" za zamestnávajú pred materskou aby ju mali maximálnu.

sabina777
autor
7. aug 2014

Dakujem Vam...