Práca na dobu určitú a hypotéka

kukucka1991
6. jún 2017

Ak ma niekto pracovnu zmluvu na dobu urcitu dostane hypoteku? Alebo musi pockat na predlzenie zmluvy?

cica120
6. jún 2017

Nie nedostane. Treba pockat na zmluvu na dobu neurcitu.

lenka_1977
6. jún 2017

to nie je také jednoznačné- ja som vo februári dostala hypotéku, zmluvu som mala na dobu určitú končiacu v auguste daného roka. Žiadala som s manželom ako spoludlžníkom a určite najdôležitejším parametrom je výška príjmu. Ak máš pracovnú zmluvu na dobu neurčitú, banka nemá garanciu, že nedostane výpoveď..

nivea777
6. jún 2017

Nám povedali,že môže byť aj na určitú ale v čase zadania hypo treba aby zmluva trvala minimálne ešte polroka

kukucka1991
autor
6. jún 2017

@lenka_1977 ano to chapen to je normalne
@nivea777 ano? No ma ak odteraz ratam os jula este dalsie 4 do novembea

rakahaka
7. jún 2017

Vsak do banky nedavas zmluvu nie? Ja som mala ako spoludlznik na urcitu, ale to tlacivo co som davala do banky, tam som poprosila uctovnicku nech odskrtne na neurcitu a bolo.

eeffka
7. jún 2017

@rakahaka ty poprosis ona zaklame a problem pre nu je na svete... normalne zasnem 😐.

aduskatt
7. jún 2017

@rakahaka a čo urobí, keđ si schvaľovateľ tú zmluvu bude pýtať? Už sa mi to stalo dvakrát, vždy v inej banke

aduskatt
7. jún 2017

@rakahaka a čo urobí, keď si schvaľovateľ bude tú zmluvu pýtať. Už sa mi to stalo...vždy v inej banke

aduskatt
7. jún 2017

Sorry, blbne net

lilka5566
7. jún 2017

Tiež myslím že je to blbosť veď aj keď mám.zmluvu na dobu neurčitú môžu má vyhodiť.ja som si vybavila hypotéku a za 2 tyzdne šla na pn a už sa do práce nevrátila .ale asi banky chcú byť aspoň troška kryté,to chápem

petra199099
7. jún 2017

My sme dostali mali sme ma dobu urcitu staci poziadat minimalne 3mesiace pred koncom doby urcitej

petra199099
7. jún 2017

Priatel mal do konca minuleho roka a hypoteku nam vybavovali v septembri a 25septembra sme ju dostali

alenah31
7. jún 2017

@rakahaka prepáč, ale akosi sa mi nechce veriť, že ti v práci označila dobu neurčitú ak máš dobu určitú. Ja som ekonómka - tieto tlačivá vypisujem pravidelne, ale nenechám sa vyhodiť len preto, že ma niekto požiada zaklamať v tak vážnej veci. A ako to zistia keď nepredkladáš zmluvu? Veľmi jednoducho....ak totiž prihlasuješ zamestnanca do soc. poisťovne tak sa označuje aj kolonka v akom prac. pomere bude pracovať.
Okrem iného si banka overuje register dlžníkov, kontroluje či nemá dlh na zdravotnom či soc. poistení - čiže hneď by prišli na podvod. Teba potom automaticky v registri označia za nespoľahlivú a nedostaneš za podvod úver v žiadnej banke a tá zamestnankyňa tým, že hrubo porušila prac. disciplínu môže dostať hodinovú výpoveď.
@kukucka1991 zmluva na dobu určitú ako taká nie je dôvod na nepriznanie hypotéky. Banky skoro vždy overujú príjem za posledných 6 mesiacov + prac. zmluva by mala byť aktívna aspoň 3 mesiace po schválení hypo. Okrem toho ak spoludlžník má zmluvu na dobu neurčitú tak tam už problém nevidím vôbec.

evittam
7. jún 2017

@alenah31 Perfektne si to napísala a vystihla - ja sa nechám vyhodiť pre takúto vec prípadne si spravím problémy sebe aj firme - no to určite......😖 A ak to urobila tak musí byť pekne hlúpa - a to bez urážky....

eeffka
7. jún 2017

@evittam ja som uz mala aj take ziadosti xi by som nenapisala vyssi plat 🙂 no nenapisala.

evittam
7. jún 2017

@eeffka Mi hovor. Tiez som zazila všeličo.😉

rakahaka
7. jún 2017

@alenah31 omg, samozrejme ze po schvaleni zamestnavatelom, len ona potvrdzuje u nas tieto veci, cize vyplnala ona, preto som uviedla ze uctovnicka.
Hypo sme bezproblemov dostali, zmluvu im nebolo treba kedze mali toto tlacivo.

alenah31
7. jún 2017

@evittam a to je ešte nič....najlepší sú tí, ktorí ma žiadajú, aby som im do potvrdenia pre súd na určenie výživného nepísala reálnu mzdu, ale len hrubú mes. mzdu bez príplatkov za nadčasy, odmeny, smenné a pod. No lebo na súde sú kreténi, ktorí nevedia zistiť podľa odvodov skutočnú mzdu...sa mi niekedy rozum zastavuje😈

evittam
7. jún 2017

@rakahaka Len ako ti bolo napísané tu nejde o to,ze nepredkladas zmluvu. Da sa to krasne overit. A potom ma problemy aj zamestnavatel aj ty.... Ľudia ako ty si myslia,ze je to len "zaskrtnutie kolónky"....

evittam
7. jún 2017

@alenah31 Tu ide hlavne o gramotnost ludi-proste niektori si myslia,ze je to len na tebe a nikto nic nezisti a ked to nespravis tak na teba všade pluju.....😎😀😉

rakahaka
7. jún 2017

@evittam no evidentne aj po overeni to preslo kedze nam hypo schvalili nemyslis? ;)

evittam
7. jún 2017

@rakahaka Evidentne ano...Ale u teba. Proste nic neoverovali-teda nie tu skutocnost o ktorej sa bavíme. Ale u dalsich 10 si to overit mozu. A keby to spravili u teba tak evidentne by si videla ake problemy by nastali zamestnavatelovi. Ale to je samozrejme jeho a tvoja vec co kde komu potvrdite s cistym svedomim. My tu piseme skutočne skusenosti a realne situacie.

natalka13
7. jún 2017

@rakahaka fuuu mzdarka urobila bankovy podvod-odvazna zena.
A robis ho aj ty, pretoze ty si povinna tlaciva si skontrolovat.
Ak sa to prevali budes v bankovom registri uz navzdy ako nespolahliva osoba.

Kazda banka ma svoje podmienky, musis sa informovat tam kde ziadas uver.

alenah31
7. jún 2017

@rakahaka ale tu nejde o to, že s tým zamestnávateľ súhlasil presne ako píše @evittam nielen konkrétny zamestnanec má potom problém, ale aj samotná firma. Obyčajne ak sa príde na takýto podvod sankcie znáša firma, ktorá vyhodí alebo inak potrestá zamestnanca, ktorá urobila firme také "skvelé meno". Je to ako keď máš kontrolu z DÚ....ak sa nájde chyba pokutu resp. penále idú na triko firmy....a firma môže potom konať pokutou voči zamestnancovi, ktorý to celé spackal a je za chybu zodpovedný.

ema234
7. jún 2017

@eeffka aj tak ako si niekto moze napisat vyssi plat ved to je blbost, banky si vsetko overuju cez socialnu poistovnu.

natalka13
7. jún 2017

@alenah31 navyse zamestnavatelovi a aj kazdemu je jasn, ze kto ziadal , ukecal mzdarku, aby klamala, je na zvazenie ze ta mzdarka je tak blba ze toto urobila.

natalka13
7. jún 2017

Inak je to taka blba podmienka, uver sa splaca niekolko rokov a zo zametsnania moze byt clovek vyhodeny kedykolvek.

alenah31
7. jún 2017

@natalka13 však jasné, ale ja ako ekonóm resp. personalista som zodpovedná za to čo bude v tlačive uvedené.....je to tam aj definované, ako "meno, telefón a podpis osoby zodpovednej za uvedené informácie". A musím sama najlepšie vedieť či mi to za to stojí. Ťažko budem vysvetľovať alebo sa obhajovať tým, že som sa iba pomýlila keď som tlačivo vypisovala. Holt za chyby sa ale platí.

natalka13
7. jún 2017

@alenah31 ved ano, ale tam kde je mensia firma alebo normlany sef ten pochopi ze ten ziadal o podvod zamestnanec a mzdarka blba sa nechala ukecat. Jasne vina pojde na jej hlavu hlavne u zametnavatela. V bankovom sektore bude vinny ziadatEl

eeffka
7. jún 2017

@rakahaka pozri nechcem malovat certa na stenu ale cisto hypoteticky priklad, ides ak dobre vidim na MD, nebude vam vychadzat prijem, nedajboze vam vyjde zla bonita a dojde k prevereniu vasej hypoteky ukaze sa ze si klamala, hmm teda ze uctovnicka klamala (je jedno ze zamestnavatel naoko suhlasil) ci je podpis? jej ? klamala ona ak ju nevyhodia z prace lebo sak to bolo so sefovym pozehnanim tak moze dojst k tomu ze ste klamali vy a nech to zeniem do extremu daju vam ihned vyplatit hypoteku + zaznam do uveroveho registra cize k dalsej sa tak skoro nedostanete.... ale ved o nic nejde ze?