Pozor na výber zdravotnej poisťovne pre vaše dieťatko

ruzkazor
18. mar 2012

Zamysleli ste sa niekedy nad výberom zdravotnej poisťovne? Ja ani nie. Dôležitý je predsa výber lekára, nemocnice.......OMYL!
V decembri sa nám narodila dcéra. V pôrodnici nám ponúkli možnosť poistiť ju v zdravotnej poisťovni Dôvera bez osobnej návštevy, vybaviť sa dá všetko on-line, stačí podpis. Super!
Áno, bolo to super až do chvíle, kým nenastali zdravotné problémy.
Dcéra má vrodenú obličkovú poruchu. Vyšetrenia potvrdili , že operácia je potrebná, ináč by sa oblička do 4-5 rokov úplne znefunkčnila. Lekár stanovil diagnózu a termín operácie. Do realizácie zákroku nasadili širokospektrálne antibiotiká, aby sme predišli možným zápalom. Upozornil ma však na to, aby som si v poisťovni pre istotu overila, či nám operáciu schvália - teda preplatia. Myslela som si, ze ide o bežný postup.
....a ďalší OMYL.
LEN Poisťovňa Dôvera má vytvorený "transparentný systém", ktorý nás zaradil do poradovníka bez rozdielu veku, diagnózy a iných faktorov, pretože je to plánovaná a nie urgentná operácia. Nik z kompetentných Vám nedá odpoveď ako dlho sa budete v zozname nachádzať a kedy sa dostanete na rad. Okamžite budú operovať až vtedy, ak sa zdravotný stav zhorší natoľko, že operácia bude urgentná.
......a tak sa bezmocne pozerám na svoje ešte nie trojmesačné dieťa a pýtam sa Čo skôr zlyhá, imunitný systém od nadmerného užívania liekov alebo oblička, aby naša dcéra mohla byť operovaná? Aké to bude mať následky do budúcna?
Viem, že šírenie tejto správy neposunie moje dieťa v "transparentnom zozname" pacientov vyššie , no možno Vám pomôže v prípade, keď si budete voliť zdravotnú poisťovňu, aby riešenie Vášho reálneho zdravotného problému nezáviselo od pečiatky úradníka.

liz_lemon
18. mar 2012

@ruzkazor to sa dalo cakat, kedze je to sukromna poistovna, mam vseobecnu (nehovorim, ze je to najlepsia poistovna), a urcite by som ju nezmenila za ziadnu sukromnu, lebo ako sa vravi, ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju
nezostava ti nic ine, ako ju do konca septembra zmenit, zmena nastane od januara nasledujuceho roku

jerryjanka
18. mar 2012

kde to žijeme pre pána. hlavne že je na odmeny, na vysoké platy a zamestnávanie prebytočného množstva ľudí, zadrhnúť ich rad radom

liz_lemon
18. mar 2012

@jerryjanka no vidis, a to vsetko z nasich zdravotnych odvodov...otras

liz_lemon
18. mar 2012

ja teda nie som volic smeru, ale s tymto suhlasim
http://aktualne.atlas.sk/fico-zisk-zdravotnych-...

jankatinka
18. mar 2012

Dôvera NIKDY NIKDY NIKDY!!!!!! Ja som urobila tú istú chybu, práve vtedy, keď som moje dvojčatá poistila v dôvere. Narodili sa predčasne a pneumologička im odporučila očkovaciu látku synagis. čakali sme dva mesiace na vyjadrenie, urgovala som tam pomaly každý deň a nakoniec mi napísali, že vyjadrenie poslali lekárke. Dcére schválili, synovi nie. Ja aj lekárka sme ostali v nemom úžase, pretože obidve moje deti spĺňali podmienky na túto očkovaciu látku. Ocino mal zdravotné problémy, lekárka mu povedala, že by bolo dobré urobiť mu z krvi sériu vyšetrení, ale vraj má zlú poisťovňu - Dôveru, ktorá toto vyšetrenie neprepláca. Svinstvo je to, keď si človek platí roky rokúce a keď raz niečo potrebuje, jednoducho sa to nedá. Nikdy viac táto poisťovňa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anjelicek26
18. mar 2012

Sukromna poistovna sa oplati len totalne zdravemu cloveku a kto ti to zaruci?? Najlepsie je byt v tej najväcsej, je to tak.

1982zuzka
18. mar 2012

Na toto ma upozornila znama, my sme chceli dat do Unionu ale vraj tiez robia podobne ve i ako Dovera, takze maly pojde do Vseobecnej. Hlavne aj z toho dovodu, ze nasa nova vlada neuznava sukromne poistovne a urcite im budu dupat po krku a v konecno dosledku na to doplati pacient.

cenculinka
19. mar 2012

kocky podla mna je to skor o nemocnici, resp. zdravotnom zariadeni a o lekarovi. moj manzel ma diabetes, kazde 4 roky potrebuje novu inzulinovu pumpu za cca 4.000 Eur + prislusenstvo a s doverou nema absolutny problem. u nas maju zubari na dverach vyveseny papier, ze vzhladom na to, ze im znizila VsZP limity o 2/3, tak uz neprijimaju ziadnych pacientov s touto poistovnou. zubari na zamaguri miluju doveru, lebo plati nacas a nemaju problem s limitmi. ono to je asi tak, ze vzdy sa najde nieco, co maju niekde promptnejsie a inde musis zobrat a otravovat a naopak. svokru s doverou chceli na zlcnik operovat v 1 nemocnici o pol roka, v druhej isla pod laparoskop o tyzden bez akychkolvek problemov. 🙂

emilii
24. sep 2012

@cenculinka ja som tiež nikdy nemala problém s Dôverou ... a to nie som zdravá, mám doživotné ochorenie a mesačne musím užívať lieky, ktoré stoja 110 eur/na mesiac .. nedoplácam nič .... môj gyn. mi povedal, že mám dobrú posiťovňu, lebo nerobia problémy s preplácaním úkonov , aj zubárka sa tak vyjadrila .. manžel je vo VšZP a raz sa nám stalo, že nám zubárka robila úplne rovnaké zákroky, ja som platila menej ako môj manžel .. teta prestúpila do Dôvery, lebo jej VšZP nechcela preplatiť operáciu výmenu klbu ... ale všetko je veľmi individuálne .... manželovi zasa VšZP v pohode preplatila operáciu chrbtice a čakal na ňu cca mesiac , rovnáko ako svokre výmenu platničiek .. je to ozaj individuálne ...