Požívate Revolut?

28. aug 2024

Ahojte, pls využívate niekto banku Revolut? Ste spokojní? Našla som na internete, nejaký článok, že sňou majú ľudia problémy, len takých článkov si viem napísať aj 10, tak ma skôr zaujímajú reálne skúsenosti.

Ďakujem krásne

biba_18
28. aug 2024

reálne bez akýchkoľvek problémov

refly
28. aug 2024

A aké problémy? Revolut mám, je to momentálne moja jediná kreditka, neplatím za účet ni cent a v pohode úplne normálne.
Ako, pred tým som mala raiku, zdvihli mi cenu za vedenie účtu a občas vyvolávali že potrebujú updatovať údaje, aby som došla na pobočku.Alebo ponúkali hovadiny, čo som nechcela... raz som tam išla, lebo som zabudla heslo k IB a pani ma zcepovala že som tam už rok u nich nebola? Ako.... neotravovali často, možno 2x - 4x do roka, ale stále som to vnímala ako hrozne otravné.
Revolut som si urobila, prišla mi karta, normálne používam a ináč ani neviem že existuje. Ešte som aj dostala 40€ (- tých 7, či koľko to bolo za kartu). Aplikácia je super prehľadná.
Jediný problém je, že keď niečo predám napr cez koňa, tak mamičky sa plašia že to je zahraničná banka?! A nechcú tam poslať platbu :D Ale za to revolut fakt nemôže.

autor
28. aug 2024

super vďaka, dočítala som sa niečo, že rušia účty len tak a kraviny, preto som aj založila túto diskusiu, lebo mi to fakt prišlo pritiahnuté za vlasy. Bolo to na nejakom českom denníku, ak nájdem odkaz spätne, hodím sem. Ja už som si ho aj zriadila a appka je fakt super prehľadná. Ešta tam písali niečo o spoplatnení prevodov viac ako 2OO€ výška čiastky, s tým nemáte náhodou skúsenosti pls?

maranco
28. aug 2024

Používam Revolut na platby kartou v zahraničí, alebo cez net v cudzej mene, ale nedržím tam veľké čiastky, ani nepoužívam ako bežný účet. Tiež využívam jednorázovú kartu a virtuálne karty s limitom ak nejaká aplikácia chce platbu len kartou.

V tých starších článkoch bol spomenutý problém ak ti na účet prichádzali veľké sumy tak ich blokovali kým si nedoložila odkiaľ/za čo sú tie peniaze. Prípadne ak obchodovali na krypto burzách.

Na bežný účet a platby na Slovensku používam bezplatné FIO.

ovaaa
28. aug 2024

Bez problémov, spokojnosť, prevod peňazí okamžite prijatie 👍👍👍

autor
28. aug 2024

Ďakujem za reakcie 🙂
@maranco môže byť, veľa mojich známych si revolut zakladá práve kvôli obchodovaniu...

liz_lemon
28. aug 2024

@refly vies vobec, co je to kreditka?

refly
28. aug 2024

@liz_lemon Ideme sa chytať za preklepy?
Pardon, tak ~debetná karta~
Od mala tomu ľudia v okolí hovoria karte iba "kreditka", automaticky tomu tak hovorím aj ja. Pri písaní ma jednoducho nenapadlo že niekto bude čakať jak hladný pes kedy bude môcť niekoho upozorniť na odveci hovadinu na fóre. Hádam že autorka pochopila a nepohoršil ju výber chybného ale zaužívaného slangu.

fido69
28. aug 2024

@refly Nie, nie je to zaužívaný slang. Rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou je obrovský. Ale máš pravdu, že si napísala "odveci hovadinu". 😉

refly
28. aug 2024

@fido69 Odkážem rodine a známym že lingo, ktoré používajú v skutočnosti nepoužívajú.
A nezabudnem ich aj poučiť o rozdieloch, môžte spať v kľude.

yerdna
30. aug 2024

Ale problémy? Nič lepšie v Európe nie je