Pôžičkomat

liaka
19. feb 2015

Ahojte.Nájde sa tu nejaký poradca čo mi pomôže ? Vzala som si pôžičku z Pôžičkomatu, ale nemohla som vyplatiť a aj pri splácaní si stále navyšujú úroky.Užsom bola na sume 175 eur a nanovo mi naparili úroky a už som zas na sume 259 eur.Včera som zaplatila 41 eur a dnes mi naparili zas 20 eur navyše....Je to normálne? Môžu si dovoliť až také navýšenie???? Poraďte.Raz tu písal jeden pán-právnik, že on svojej klientke niečo s týmto pomohol ale neviem ho nájsť v diskusiách.Ďakujem

ellca123
19. feb 2015
liaka
autor
19. feb 2015

@ellca123 Dávali mi poplatky za upomienky a komunikovala som s nimi aj platila.Prosila o splátkový kalendár pokým som tam mala ako takú malú sumu-stále odpoveď nie.Keď mi to všetko navýšili až skoro na 300 eur, splátky povolili, ale prvú do dvoch dní...To som nemala, malú čiastku tiež neakceptovali...Stále len podľa seba, lebo vedeli, že tým získajú oveľa viac ako dohodou....Dá sa to tam splatiť na 6 mesiacov, ale pokým máte malú sumu, tak ako vravím stále nič, až keď to zvýšia na maximum, potom chcú 50 eur mesačne.Ale nazaplatíš ich požiadavku do 2 dní, navýšia zas....Každý týždeň 15,-eur....Včera som zaplatila 41,-eur a dnes ráno mi dali upomienku 20,-eur.Tak zas čo som mohla mať nižšiu splátku zas mi to zbytočne navýšili.Ale platiť som chcela, komunikovala som a aj som splatila čo som mala.A ako natruc zas dnes ďalšia upomienka.Som bezradná už z nich.Nedá sa vymotať z toho kolotoča.

ruthmaria
19. feb 2015

ak sa ti da, zozen si peniaze inde, a vyplat ich cim skor

tenerifka
19. feb 2015

@liaka Bohuzial, tieto spolocnosti profituju z naivity a chudoby ludi, oni potrebuju na tebe zarobit, za kazdu cenu.
Naozaj by bolo najlepsie pozicat celu sumu od rodiny, vyplatit to a uz nikdy si v podobnych "spolocnostiach" nepoziciavat.
Nech je toto varovanie aj inym "poziciavaniachtivym", omnoho lepsia je domacnost bez TV, pracky ci dovolenky, a bez dlhov

henikav
19. feb 2015

@liaka nemozes nieco narychlo predat ked aj pod cenu, aby si sa tejto dlzoby zbavila?

petra7777
19. feb 2015

@tenerifka Bez práčky? asi žartuješ, že?

tenerifka
19. feb 2015

@petra7777 Jejda, myslela som umyvacku 😀

petra7777
19. feb 2015

@tenerifka Som sa zľakla....potom o.k. 🙂 U nás som umývačka ja 🙂

tenerifka
19. feb 2015

@petra7777 Bez umyvacky si to viem predstavit, ale nedavno som mala pokazenu pracku, bolo treba objednat novu suciastku (tu na ostrove sa neda zohnat, cakala som 2 tyzdne), medzitym som behala s pradelnym kosom hore-dole po znamych a kamaratkach, no des

petra7777
19. feb 2015

@tenerifka To si nechcem ani predstaviť....mne štyri dni chýbala práčka a skoro ma porazilo (čakala som na novú) a pri troch dospelých chlapoch to bolo na "slučku" 😖

ukulela
19. feb 2015

@liaka musisnieco predat a cim skor to vyplatit ... lebo z toho sa necymotas :( zrus pausaly, prip. na cas satelit/net ... predaj telku a prip. potom vezmi lacnejsiu cez quatro ... tieto spolocnosti su "diabolske" - osklbu ta a mozu si robit co chcu .. radsej predaj nieco ty, akoby ti tomal vziat exekutor

angelika_farkasova
28. apr 2015

@liaka – v každom prípade by som odporučila vyplatiť pôžičku čím skôr, či už tým, že niečo predáte, požičiate si od rodiny alebo vyplatiť tú sumu jednou pôžičkou z banky a tú pomaličky splácať. U nás sa takýto produkt volá Lepšia splátka, bližšie informácie máme na https://www.postovabanka.sk/uvery-a-pozicky/poz... a vo výsledku vám to pomôže tým, že sa dlžná suma rozloží na menšie mesačné splátky, ktoré jednoduchšie zvládnete.