Pôžička pred manželstvom

mishell0311
25. jan 2016

Ahojte. S priatelom (on je litovec) cakame babatko. Chceme sa po case aj zobrat. Chcem ale spytat, lebo on ma vo svojej krajine pozicku, ze ci ked sa zoberieme a on ju napriklad prestane platit alebo co, ci budu potom peniaze vymahat odomna ako od neho jeho manzelky. Dakujem za odpovede 🙂

lastom
25. jan 2016

ahoj, vsetko co nadobudnes pred manzelstvom /dlhy, nehnutelnosti/ je iba tvoje resp. buduceho manzela, takze jeho litovska pozicka je iba jeho. Naopak, ak budete potrebovat pozicku, je ovela realnejsie, ze ju dostanete, ked uz budete svoji.

gabrielaslivkova
25. jan 2016

@mishell0311 on je Litovec, ty Slovenka a žijete v UK, takže asi aj záleží, podľa ktorého práva sa bude vaše manželstvo riadiť a ako to bude. Ale podľa slovenského práva, ak si on vzal pôžičku pred manželstvom, tak ostane jeho.

mishell0311
autor
25. jan 2016

@lastom dakujem za odpoved. Lebo som sa bala aby som nemala v buducnosti nahodou problemy. Lebo mam na seba aj byt napisany, auto a tak.

mishell0311
autor
25. jan 2016

@gabrielaslivkova ano zijeme ale brat sa budeme na slovensku.

charity
25. jan 2016

@mishell0311 Ty sa hlavne porad s pravnikom... Porad sa aj o rodinnom prave. Napriklad, ci svadbou s Litovcom neprides o slovenske statne obcianstvo. Ake obcianstvo bude mat dieta... a snad vies, ze ak sa budes chciet po porode vratit s dietatom na Slovensko, bude Ti v tom moct zabranit a dieta mu zo Slovenska poslu spat do krajiny, kde stravilo vacsinu detstva.

mishell0311
autor
25. jan 2016

@charity v siedmom mesiaci sa vraciam spat na slovensko a rodit a zit chcem na slovensku s tym ze on po porode pridem za mnou a potom sa zobrat chceme na slovensko a ostat tam

janinah
25. jan 2016

@mishell0311 prečo až po porode? vysporiadaj si majetok v UK

mishell0311
autor
25. jan 2016

@janinah zobrat sa chceme po porode.. a aky majetok? Byvame v prenajatom dome s dalsimi ludmi a pracujem stale. Nemam tu nic a ani on. Na slovensku mam dom byt a auto.