Ahojte. S priatelom (on je litovec) cakame babatko. Chceme sa po case aj zobrat. Chcem ale spytat, lebo on ma vo svojej krajine pozicku, ze ci ked sa zoberieme a on ju napriklad prestane platit alebo co, ci budu potom peniaze vymahat odomna ako od neho jeho manzelky. Dakujem za odpovede 🙂
@mishell0311 on je Litovec, ty Slovenka a žijete v UK, takže asi aj záleží, podľa ktorého práva sa bude vaše manželstvo riadiť a ako to bude. Ale podľa slovenského práva, ak si on vzal pôžičku pred manželstvom, tak ostane jeho.
@lastom dakujem za odpoved. Lebo som sa bala aby som nemala v buducnosti nahodou problemy. Lebo mam na seba aj byt napisany, auto a tak.
@gabrielaslivkova ano zijeme ale brat sa budeme na slovensku.
@mishell0311 Ty sa hlavne porad s pravnikom... Porad sa aj o rodinnom prave. Napriklad, ci svadbou s Litovcom neprides o slovenske statne obcianstvo. Ake obcianstvo bude mat dieta... a snad vies, ze ak sa budes chciet po porode vratit s dietatom na Slovensko, bude Ti v tom moct zabranit a dieta mu zo Slovenska poslu spat do krajiny, kde stravilo vacsinu detstva.
@charity v siedmom mesiaci sa vraciam spat na slovensko a rodit a zit chcem na slovensku s tym ze on po porode pridem za mnou a potom sa zobrat chceme na slovensko a ostat tam
@mishell0311 prečo až po porode? vysporiadaj si majetok v UK
@janinah zobrat sa chceme po porode.. a aky majetok? Byvame v prenajatom dome s dalsimi ludmi a pracujem stale. Nemam tu nic a ani on. Na slovensku mam dom byt a auto.
ahoj, vsetko co nadobudnes pred manzelstvom /dlhy, nehnutelnosti/ je iba tvoje resp. buduceho manzela, takze jeho litovska pozicka je iba jeho. Naopak, ak budete potrebovat pozicku, je ovela realnejsie, ze ju dostanete, ked uz budete svoji.