Pôžička počas materskej

youngmommy98k
19. sep 2023

Ahojte maminky
máte niektorá skúsenosti s pôžičkami na materskej dovolenke? momentálne dostavam 520€ a manžel je tiež pracujúci,potrebovala by som len takú menšiu sumu cca 5000€

alenah31
19. sep 2023

@youngmommy98k na materskej dovolenke či rodičovskej dovolenke? Pretože počas RD ti nepožičia nikto - už ani nebankovka pretože ty nemáš príjem - poberáš sociálnu dávku - rodičovský príspevok. Pokiaľ potrebujete € nech si zažiada manžel.

melanta
19. sep 2023

@youngmommy98k veď dnes už snáď v každej banke vieš požiadať o pôžičku cez bankovú apku a za pár minút máš peniaze na účte.

alenah31
19. sep 2023

@melanta akurát rozmýšľam ako to nakoniec dopadne keď niekto 5000€ považuje za "menšiu sumu" pokiaľ mám na účte 0,00€ a potrebujem pôžičku. Tým nechcem nikoho uraziť keďže nevieme podrobnosti - len nahlas uvažujem.

melanta
19. sep 2023

@alenah31 presne ma tiež napadlo, že "len" menšia suma. Menšia suma je niečo, čo viem našetriť, aby som si potom nemusela brať úver. Ak to našetriť neviem, tak to nie je menšia suma.

la_dolce_vita
19. sep 2023

Ak si na materskej/rodicaku, tak len ako spoluziadatelka s manzelom. Sama nie, je to neakcept.prijem.

samimami777
19. sep 2023

Tak baby ale možno to potrebuje na niečo súrne ako oprava zubov atď s takými vecami sa neoplatí čakať a šetriť . A autorka lepšie ak požiada manžel. Tebe by dala len asi dáka nebankovka a pochybujem že tak veľkú sumu , tomu sa oblúkom vyhnite. Manžel nevie požiadať na seba ?

jaroslav81
19. sep 2023

@youngmommy98k Spotrebný úver nie je ako hypotéka, manžel môže ísť žiadať sám bez teba

melanta
19. sep 2023

@samimami777 ale my nesúdime, ani neriešime dôvod. My reagujeme na to, že autorka píše "LEN" menšia suma 5000. Ak neviem nasporiť 5000, tak to nie je "len" menšia suma. Ty sama píšeš, že je to veľká suma, lebo veď je.

samimami777
19. sep 2023

@melanta áno , nazvať to "len" malá suma je nešťastne . Malá suma je to pre niekoho kto má na účte 30 000 alebo 50 000€ , alebo v porovnaní s hypo , väčším úverom napr 25000€

valer88
19. sep 2023

@youngmommy98k zvážte či je to úplne nevyhnutne. Brat spotrebný úver to je ako úplne posledná možnosť. Pri tých vysokých úrokoch na spotrebnom by som po ňom siahla len v nevyhnutnej situácii. Často po ňom ľudia siahajú pre vlastnú rozkoš ( dovolenka, auto a pod. ) Nepoznám vašu situáciu, účel úveru ale takú sumu by ste mali mat v rezerve kebyže náhodou nieco. A ak nie takúto minimálne polovicu z nej. Na to sa sústrediť a nie zadlžovanie sa. Kazdopadne vám úver nedajú keďže poberate iba sociálne dávky. Manžel by bol teda žiadateľ keďže pracuje.

daom
20. sep 2023

@youngmommy98k ja som na RD a dali mi spotrebny úver, manžel je ručiteľ.